Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom nagyon csúnyán eszik. Hogy lehet ezt lekommunikálni? Egyáltalán van jogom olyat kérni, hogy egyen szebben?
Új barátom van pár hónapja. Alapvetően jól megvagyunk, de ezzel nem tudom mit kezdhetnék... A lényeg, hogy a párom (32 F) nagyon csúnyán eszik.
- ökölbe fogja a kanalat/villát
- a levest szürcsöli, csücsörítve szippantja fel a kanálból
- ha forró, nem várja meg míg kicsit kihűl, nem fújja, hanem szörcsögve felszippantgatja a kanálból
- főételnél szinte belehajol a tányérba, néha konkrétan a szájába kotorja az ételt a tányér széléről...
Mikor ilyenkor szólok, hogy szívesen adok kést, hogy azzal tudja a villára húzni az ételt és azt emelje a szájához akkor csak legyint, hogy jó ez így és a tányérba belehajolva a szájába kotorja az ételt.
Tényleg nagyon nem szép, ahogy eszik. Mit lehetne ezzel kezdeni? Egyáltalán tehetek olyat, hogy megpróbálom a szebb evésre unszolni? Ez olyan alap dolog... Ha valaki az én egyik ilyen alapszokásomba akarna beleszólni (hogy eszek, hogy járok, hogy öltözök...), biztos rosszul esne. De tényleg annyira csúnyán eszik...
Nem vagyok "eltartott kisujjas" és sajnos a szitut sem festettem le rosszabbnak annál mint amilyen. Tényleg nagyon zavaró. Múltkor elmentünk étterembe. Ott is ugyanezt csinálta. Mikor finoman rákérdeztem azt mondta, hogy "de hát forró a leves és amúgy sincs senki rajtunk kívül az étteremben". Ez igaz volt, de akkor is...
Sajnos van ez olyan horderejű dolog, hogy néha megfordul a fejemben a szakítás. Egy életen át nem akarom ezt nézni és szörnyülködni meg égetni magunkat társaságban. Ugyanakkor abban igazat adok egy-két korábbi hsz-nak, hogy ez azért összességében mégiscsak piti dolog és sok fontosabb dolog meg jók működik köztünk.
Amúgy felvetettem neki, hogy "megtanítom szépen enni". Eleinte elviccelte volna de nem zárkózik el előle. Legalábbis most ezt mondja. Hát majd meglátjuk.
Amúgy egyikőtök írta, hogy vegyem videóra vagy utánozzam. Ha nem válik be az "etikett óra", eskü bevetem a csámcsogást/szürcsölést. Tuti nem fog neki tetszeni. :D
Én nem tudatosan művelem a csámcsogást. Rendesen, jól meg vagyok nevelve, csak ha nem figyelek oda, hajlamos vagyok csámcsogni. Te viszont annyira nem becsülöd azt a nyelvet, amit x éve megtanultál, hogy normálisan használd. Az én csámcsogásomtól senkinek nem fordul fel a gyomra, mert nem disznó vagyok, te viszont egy kötekedő fsz vagy.
Hát az valóban súlyos, ha nyilvánosan se moderálja magát. Ha érdemesnek találod rá, próbáld tanítgatni. Értelmes emberek hajlanak a szép szóra. Reméhetőleg a párod is ilyen.
Szerintem erre itt senki nem kíváncsi. A kérdező párjának az evéséről beszélünk, de ha te ennyire a középpontba akarsz kerülni, akkor vezess blogot arról, hogy magyar emberként miért vagy képtelen megteremteni magadnak azt a helyzetet, amiben használhatod ezt a nyelvet (értsd: magyar kiosztású laptopot használsz). És hidd el, láttam, hogy neked külföldi laptopod van, de vastagon leszarom, főleg mert itt mutatkozik meg az igénytelenséged. Jóvanaz ékezet nékűlis a parasztoknak, gondolod te, csak hát ettől még nem leszel értelmesebb. Szóval akár el is tolhatod a biciklit, nem gondolom, hogy a kérdező ezt a majomkodást akarja olvasni.
Bocs az offért, csak mindig felhergelnek a szorgalmas buták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!