Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az miért van, hogy a nők elvárják a férfitól a férfias szerepeket, de ők már nem akarnak női szerepeket teljesíteni?
#27: akinek ilyenn problémái vannak, az lehet, nem jól választott.
Én egy csomó férfit ismerek, akik tudnak főzni (akár az átlagosnál jobban is), bevásárolni, és gyereket meg nem akarnak. Máris kiesik a problémák jelentős része. :)
Nem kéne a főzésnél leragadni én is tudok főzni, nem is rosszul. Csak azért hoztam fel a szendvicset, mert azt aztán tényleg nem sok megcsinálni sem időben sem pénzben. Az apró gesztus, figyelmesség, szívesség részét szerettem volna kiemelni. Mindegy hagyjuk.
31/f
Szeretek gondoskodni, de ha ez elvárásként van feltüntetve, az nagyon nem tetszik. Én szeretem dícsérni a páromat (nem csak a külsejét, de a humorát is, vagy ha valami édes dolgot tesz vagy mond, az eszét stb), szeretek neki random kedves üzeneteket küldeni, szeretem megvenni neki csak úgy a kedvenc csokiját, szeretem meghívni kávézni. És még sok ilyen apróságok, amik nekem is jól esnek, meg neki is. De hálás érte, és ő is ugyanígy kedveskedik nekem.
Ha ez így pontokban el lenne várva, meg számolgatva ki mit tesz a másikért, az kiborítana. Ennek pont az a lényege, hogy spontán történik, szinte gondolkodás nélkül.
N
32# Feminista vagyok, de csinálok simán egy szendvicset a páromnak, ha épp megéhezem és magamnak is csinálok. Ez a konkrét példa legalábbis nálunk így működik, ha valaki megéhezik, az csinál magának kaját és megkérdezi a másikat, kér-e. Tehát a párom is csinál nekem szendvicset. (Vagy bármit, főtt ételt, akármit.) A legtöbb gesztus ugyanígy működik nálunk, nincs olyan, hogy én CSAK x gesztusokkal kedveskedem, a másik meg CSAK amolyanokkal. Amiket néha én teszek, csinálok, azt máskor a párom, legyen szó bármiről. (Ja, nem, virágot még nem vettem neki, de kb. ez az egyetlen kivétel.)
Szerintem ez így okés. Az nem okés, hogy én etessek valakit minden nap, mert ő életképtelen / lusta, de cserébe összerak nekem egy Ikeás polcot évente kétszer, ami nekem is ugyanúgy 25 perc, mint neki.
Na végre. Ezekkel a válaszokkal már lehet mit kezdeni meg értelmesen beszélgetni róla. Természetesen nem az a szituáció, hogy a másik életképtelen és asszimmetrikus a kapcsolat, hanem az, hogy van-e olyan, hogy "elvből" nem csinál valaki csajos dolgokat, mert voltak olyan idők, hogy bizonyos dolgok "csajos dolgok" voltak és most jól meghekkelné a nemi szerepeket, mert miért ne alapon.
31/f
Nekem ezzel csak az a bajom hogy a csapot megszerelni pár évente egyszer kell, a panelban nem kell füvet nyírni, vagy fát vágni és a betonozás, vagy építkezés is olyasmi amit 5-10 évente egyszer csinál az ember. Ezzel szemben a főtt ételt, a tiszta ruhát, a tiszta, jól nevelt gyereket, a jól vezetett háztartást az év minden napján elvárják a "női szerepeknek" megfelelően.
Na innentől kihasználás.
Én amondó vagyok hogy mindkét nem képes főzni, bedobni a mosást vagy tisztába tenni a gyereket. Ahogy én is beállok szekrényt cipelni, vagy kertet ásni. A két nem (a fizikai erőtől eltekintve) egyforma képességekkel bír illetve nem nemtől függ mire képes.
Kérdés szerinted mik a "női" és mik a "férfi" szerepek. Én tudom mit várok el és azt is mit tudok adni. De az biztos hogy nem leszek házi rabszolga aki a férjeura után takarít amíg az a fenekét vakarássza.
Egy jó kapcsolat mindig kölcsönösségen alapul. Az hogy ő x munkával nagyobb pénzt hoz haza nem egyenlő azzal hogy én x munka+y házimunkát végezzek.
Ez akkor nem igaz ha én gyesen vagyok mert ha egész nap otthon vagyok értelemszerűen megcsinálom amit tudok de ez se jelenti hogy akkor a párom mossa kezeit 1,5-2 évig amíg a gyerekkel otthon vagyok. A másik eshetőség amikor nem okozna gondot hogy enyém a meló oroszlán része ha időben ő lényegesen többet dolgozik. Ha én 8 órázok ő meg 12 órázik értelemszerűen én viszem a házimunka nagyobbik részét de elvárom hogy hétvégén ugyanúgy kivegye a részét és hogy ha én 12 órázok akkor ő is találja meg a felmosórongyot.
Nekem az nyitja ki a bicskát a zsebemben mikor egy férfi letudja a férfi szerepeket azzal hogy 8 óra munka után beül a tv elé és szerinte a női feladatok része hogy tiszta legyen a lakás, tanuljon a gyerek, legyen mindig meleg étel és persze őkelmének a fotelből még a söréért se kelljen felkelnie hanem az asszony azt is szervírozza természetesen angyali mosollyal majd miután a 8 óra munkája után még 6 órát lehúzott a háztartásbeli teendőkkel és a férje körbeugrálásával, örömmel és vággyal telve lovagolja ki a lelket is a férjéből minimum heti 3x. És akkor még ezt tetézi hogy ehhez nézzen is ki jól hisz kinek kéne egy lerúgott anyuka.
Na ez a mentalitás felháborító és abban igazad van hogy van nő aki elég szolgalelkű vagy megfelelési kényszeres ahhoz hogy ezt a szerepet elfogadja de én soha nem értettem miért zsigereli ki magát valaki ha a párja ezért cserébe csak az elvárható minimumot hozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!