Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Semmi közöm a barátom jövedelméhez?
Mindketten tanultunk még, amikor öszejöttünk, sokáig egyformán, vagy kis különbséggel kerestünk mellette. Szerényen fenntartottuk az albérletet, egyszerű ételeket főztem, takarékosan öltözködtünk, ingyen programokra jártunk, nem mondom, hogy nem volt szép időszak, nincs emiatt hiányérzetem.
A barátom már végzett, rögtön kapott egy jó ajánlatot az (enyémhez képest) jó fizetéssel.
Eddig közös kasszán voltunk, kitalálta, hogy most külön kassza lesz, mert mindenkié az, amit megkeres.
Mindennek a fele ezentúl is, és ami azon felül megmarad (anno nem maradt szinte semmi, nem volt komoly megtakarításunk), az mindenkinek a sajátja.
Igen ám, de neki a a sokszorosa marad meg, mint nekem.
Nem mondom, nem fogok se fázni se éhezni, hisz ugyanannyi jut rám meg a közös dolgokra, mint eddig, csak neki saját magára meg a sokszorosa.
Elmondása szerint meg akarja takarítani azt a pénzt, és nem pedig szándékosan a szemem láttára nagy lábon élni. Ugyanannyiért veszünk majd élelmiszert, költünk a lakhatásra, ahogy eddig, tehát semmi sem fog változni, csak neki végre lesz megtakarítása.
De nem kéne, hogy az a megtakarítás közös legyen?
Szerinte a közös kasszának csak hasonló kereset esetén van értelme, és ha végzek, és jobban fogok keresni, akkor megint közös lesz.
De most olyan, mintha nem változott volna semmi. Még az élellmiszerbe se hajlandó többet beleadni, hogy legalább enni ehessünk változatosabban.
Ha félreteszi a barátod, mondjuk egy lakásra önrészre, az nem olyan nagy baj szerintem. Szemetebb dolog lenne, ha dúskálna a pénzben, és úgymond megemelné a saját életszínvonalát, magának megvenne minden felesleges dolgot, ő jobbakat kajálna, mint Te, na az gáz lenne.
Így, hogy félreteszi, ez teljesen oké. Csak a nagy kérdés az, hogy kettőtök jövőjére teszi félre, vagy a saját külön jövőjére, na ez nem mindegy.
Neked van igazad. Ha eddig közös kassza volt, akkor ezután is legyen is közös kassza. Felháborítónak tartom ezt a hozzáállást. Az én párom is sokkal jobban keres nálam, (kb 10-szer annyit)ezért mindent ő áll, de szó szerint mindent. Nekem meg azt mondta, hogy a fizummal csináljak amit akarok.
Én is osztom azok véleményét, akik úgy gondolják, hogy nem veled tervezi a jövőt. Arra gyűjt, hogy össze tudjon szedni egy sokkal jobb csajt.(ezzel nem akarlak megbántani, biztos te is nagyon szép vagy, de a pasik sajnos ilyenek). Állítom, hogy már ki is nézte hogy ki legyen az. Az ilyen fickók szánalmasak, hagyd ott a francba minél előbb. Ha egy férfi szeret egy nőt, családot tervez, akkor nem így viselkedik, ez tuti. A kérdés, hogy Te mit szeretnél tőle.
Nincs ebben semmi különös.
Miért érzed úgy, hogy rá kellene tenned a kezed a megtakarítására?
Na ITT látszik meg igazán, hogy milyen kőkemény kettős mércével megy az oldalon a férfigyűlölet. Két egyszerű kérdést tettem fel a témával kapcsolatban és le lettem pontozva. Az össze válasz, amelyik a férfit szidja vagy negatívan állítja be, azok meg fel.
Az elmúlt pár napban sorban jöttek olyan kérdések, hogy a kapcsolatban a nő keres kevesebbet és ezért próbálta beállítani azt "igazságosnak", hogy neki kevesebbet kelljen fizetnie a dolgokba. Közben, amikor jönnek a női elvárásokkal kapcsolatos anyagi kérdések, akkor egy csomóan írogatják, hogy legyen saját lakás meg albérlet.
Vicces, hogy ezzel a keresetarányos kasszával mindig akkor van csak baj, amikor a nő keres többet.
#16: Azért, mert pl. 1-2 hónapos járásnál elég abszurd egy olyan szintű anyagi közösséget elvárni, mint egy több éves házasságnál. Nem véletlenül kezeli a jog is másként a kettőt.
Én örülök, hogy fizetnéd a dolgokat, ha többet keresnél. De nézz körül az oldalon. Egy csomó kérdésnél jönnek az olyan szövegek nők részéről, hogyha nekik van egy lakásuk, a férfinak is legyen. Ha ők nettó 200-at keresnek, akkor a férfi is keressen annyit. Férfiak részéről 1-2 ilyen választ látni.
És az a durva, hogy élőben is ezt tapasztalom. 6 olyan házasságot tudok, ahol a nő keres többet, 5-nél külön kassza van. Több, mint 10 olyan házasságot tudok, ahol a férfi jelentősen többet keres. Kettőnél van külön kassza.
És ezért érdekelt, hogy mióta vannak együtt és milyen komolyan. Van, aki két hét járás után közös jövőt tervez, de ez elég tini szint.
Nekem ebből az jön le, hogy amíg "nyomorogtatok" es nem volt pénz, addig jó volt a közös kassza. Most már nem jó. Magyarul szerintem nem veled tervezi a jövőjét.
Mi anno nagyon kevés keresettel indítottunk, közös volt a kassza, szinte azonnal amikor összeköltöztünk. Most sokkal jobban keresünk, van egy plusz közös számlánk, ahova a megtakarítás megy. Nem számolgatjuk ki mennyit utal rá, ahogy épp kedvünk van vagy épp megengedi az anyagi helyzet. A napi használatos bankkártyánk is közös...bár mi élethosszra tervezünk egymással.
Ezt most hogy kell elképzelni?
Mert vannak végletek, azt mondta a közös élethez gyűjt valamire s normálisan elmagyarázva, megvitatva vagy a másik végletbe hajlik ahol a hó végén alig van ennivaló s nagyon agyalsz mit tudnál kihozni az alapanyagokból miközben ő ezt se akarja észrevenni magától?
Nálunk volt amikor kétszer többet kerestem mint a párom s jó volt beszállni meglepi ebédekkel heti 3szor a keresetét kiegészíteni vagy benzin pénzbe hisz együtt mentünk mindenhova.
De amikor ő kezdett jobban keresni akkor is megmaradt ez a kölcsönösség.
Nem lehetne az egymás felé tanúsított szeretet nagyobb az ő részéről? Így elég suttyónak tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!