Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megismertem egy kedves lányt aki sajnos vallásos (keresztény). Szóba eset hogy meg akar engem tériteni hisz náluk ez a szokás mielőtt kapcsolatban lennénk. Hogyan döntsek?
Korban megfelelő,össze is "illünk" viszont ez a dolog bosszant. Milyen feltételek vannak ha megtérek gondolok itt szeretkezésre és egyéb dolgokra.
Esetleg megoldás ha nem térek meg de tiszteletben tartom az ö ő szokásait, sajnos én nem ilyen beállítotságú vagyok. Köszönöm a segítséget. (Lekezelő válaszkokat nem kérek.) 23/F
Nem vagytok összevalók. De a lányt se értem, ha ennyire fontos neki ez, akkor miért nem a saját gyülekezetéből választ... Nők..
26/N
Felemas iga
Felejtos dolog
Ha megteresz te is betartod a szabalyokat :)
Áh, ez nem vallásosság, hanem bigottság. Én keresztény családban nőttem fel, meg is kereszteltek, igaz, egy ideje nem járok szertartásokra, külön választottam magamban a hitet és a vallást, de még az én családom sem ennyire begyöpösödött. Sőt, ismerek papokat, jártam egyházi kórusba, aktív voltam évekig, és nem volt ilyen. Hagyd ezt a lányt, nem illetek össze, de ha nem ilyen szélsőséges a gyülekezet, ahova tartozik, akkor nehéz lesz párt találnia. Én sem fekszem össze mindenkivel, aki az utamba kerül, de egy párkapcsolatnak része a szexualitás is.
Persze, voltak időszakok a kereszténységben, amikor nagyon szigorúan vették a házasság előtti szex tilalmát, de annak megvolt a maga oka, az első keresztények úgy hitték, hogy az apokalipszis közel van, és még az ő életükben, vagy pár generáción belül bekövetkezik. Nyilván ez nem történt meg az ő elképzeléseik szerint. Másrészt nagyon viharos korszak volt az az idő, háborúk, üldözések, folyton ott kísértette őket a halál, a halálba ne szülessen gyerek, ráadásul a Római Birodalom igencsak szabad szellemű volt a maga orgiáival, törvényszerűen következik ebből, hogy az újítók teljesen elfordultak attól az életmódtól, amit az elnyomóik követtek, és valami teljesen mást szerettek volna.
De azóta eltelt két évezred, az apokalipszis nem jött el, az emberiség rengeteg háborút élt túl, közte két világháborút, de alapvetően megváltozott az életünk.
A Jehova tanúinál tudom, hogy kikötés, hogy mással nem ismerkedhet, csak avval, aki szintén az.
Még talán a Krisnások is ilyenek.
De mindegy is, mert az a baj, hogy ha valaki ennyire ennek él, akkor mindegy, hogy a vallása ezt megengedi-e, elég nehéz úgy vele lenni, ha te nem vagy olyan.
Azt nem is értem én sem, hogy pont ő akar megváltoztatni, ezt el is várja, de nem értem, hogy miért? Hittérítő a szakmája vagy ez a feladata?
Kérdező, ez rád is igaz, ha nem tudod tolerálni a vallásosságot, minek kezdtél vallásos lánnyal?
Férfiak...
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!