Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miskolc, Debrecen stb, miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miskolc, Debrecen stb, miért vidék Budapest miért város?

Figyelt kérdés
2010. jún. 7. 00:09
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%

leszophatod a metrót.

én am is félek azon a szar mozgólépcsőn.

2010. júl. 23. 18:32
 32/40 Zsolt 93 válasza:
52%
nos én szegedi születésű vagyok és igaz hogy pesten mivel világváros van hátránya is de inkább az előnye a több.. az ottaniak inkább büszkeségből vidékeznek le minden nem Budapestit ez tapasztalat
2012. júl. 27. 13:45
 33/40 anonim ***** válasza:

"Én Bp-et leginkább undrító budüs mocskos szeméttelepnek nevezném, mint városnak, de ti tudjátok :P" Mert amúgy Miskolc mi???

"Éljen Borsod :D:D" Ja, éljen az a rengeteg pazar munkalehetőség, és príma közbiztonság! Erről ennyit! Szúrjátok magatokat tökön az Avasotokkal! Néhány évtized és már fehér ember sem lesz a városotokban.

2013. nov. 10. 11:22
 34/40 anonim ***** válasza:
Budapest (azt az 1-2 gettóját leszámítva, ami minden igazi nagyvárosban van a világon) sokkal tisztább, szebb, biztonságosabb, általában élhetőbb, mint a koszos, putri, mindenhol veszélyes, munkanélküliségben vergődő Miskolcotok. És szerintem, ha életetekben legalább egy hetet elötlöttetek Pesten (és nem a tipikus, sötét, és már baromira elcsépelt sztereotípiát böfögitek a fővárossal kapcsolatban) akkor ezt ti is tudjátok, szóval ez esetben csak savanyú a szőlő nektek.
2015. szept. 6. 23:09
 35/40 anonim ***** válasza:
"am is félek azon a szar mozgólépcsőn." A helyedben nem reklámoznám, hogy akkora paraszt vagyok, aki a mozgólépcsőtől tojik. :D Szédülsz az aszfalton is? XD
2015. szept. 8. 18:11
 36/40 anonim ***** válasza:
Vihar van a biliben :)
2015. szept. 13. 10:16
 37/40 anonim ***** válasza:

Debreceni vagyok..voltam, néhány hónapja élek Bp-n, de GYŰLÖLÖM!!!

Az emberek bunkók, parasztok, vagy ijesztőek. Zajos, büdös és koszos az egész hely. Lélegezni nem lehet a tömegtől. Én még ilyen egy mocsadék helyet, mint Bp nem láttam. Igen, itt több a lehetőség. És? Attól még ez egy förmedvény tele bevándorlókkal és paraszt emberekkel, akik szarnak a másik fejére, fellökik egymast az utcán, stb..

Ennyit A Városotokról.

2015. szept. 13. 10:48
 38/40 anonim ***** válasza:
55%

Na, megszólalt a sértett cívis a 37. kommentelő személyében!

Önélzetes kis latol! Tudod, az valami bámulatos, hogy ha beíróm a google-be, hogy "Debrecen", majd rákattintok a képekre, akkor 100 fotó közül 80 a Nagytemplomot ábrázolja különböző szögekből lekapva, mert nagyjából mást sem tud a nagyra nőtt falvatok felmutatni. Ott a viszonylag impozáns főtér, amitől 1-2 perc sétára vagy szürke paneltömbökbe vagy - néha kifejezetten tanyasias jellegű - cívis házakba botlok, ami utóbbiak elég idétlenül festenek egy több mint 200 ezres lakosú település központjában. Amikor a Fórum szomszédságában egyszer kakaskukorékolást hallottam, na akkor rosáltam be majdnem röhögéstől. Budapesttel összehasonlítani Debrecent a látványosságok tekintetében nyilván teljességgel nonszensz lenne, de ha csak az azonos kategóriájú Miskolchoz vagy Szegedhez viszonyítom, akkor is szörnyen unalmas Debi.

De ezért cserébe még a természeti adottságok sem kárpótolnak, mert sem hegyetek, sem folyótok, csak a semmitmondó, sivár puszta, ami körülvesz titeket, amitől mondjuk egy Dunántúlon felnőtt ember egy hét alatt idegrohamokkal kevert mániás depressziót kap.

Térjünk rá a közbiztonságra! Oké, a fővárosnak megvan a maga - egyébként manapság egyre inkább visszaszoruló - egy vagy két gettója, ahova senki nem kényszerít senkit, hogy odaköltözzön vagy akár csak ott sétáljon (lepukkant része pedig a legtöbb nagyvárosnak a világon van!), de ha azokat leszámítom, és város maradék 90%-t veszem, akkor sokkalta normálisabb képet ad ezen a téren is Budapest, mint Debrecen akármelyik része. Egy laza péntek este a Piac street, a főtér, a Péterfia, a Csapó, a Segner tér, stb, hemzseg a Hadházról és a környékbeli egyéb mély-sötét helyekről beszivárgott bidámoktól. Egyszer az Aranybikától és Nagyállóig gyalogoltam egy szombati buli után hajnalban, és szabályosan halálfélelmem volt, olyan pofák jöttek velem szemben zsinórban. Na, ez az a halálfélelem, amit Pesten mondjuk az ötkerben abszolút nem érzek, és teljesen nyugisan sétálok haza Újlipótvároson át a Vizafogóig.

Végül vegyük az embereket! Nagyon sajnálom, hogy rosszak a tapasztalataid, de a főváros társadalma erősen heterogén. Olyat állítani, hogy a pestiek "ilyenek és ilyenek" ostobaság. Egy kőbányai és egy hűvösvölgyi között mentalitásban sokkal nagyobb a különbség, mint történetesen egy debreceni és egy kőbányai között. Én a Vizafogón lakok, egy panelban. A tízemeletes tömbben minden lakó mosolyogva köszön nekem - néha pár mondatos beszélgetést kezdeményezve velem. A boltokban, a fodrászatban maximálisan lelkiismeretesek és segítőkészek. Tényleg semmit rosszat nem lehet mondani a környékbeliekre. Ellenben amikor Debben voltam diákként albiban, akkor nem, hogy nem köszönt nekem még a tőszomszéd sem, de olyan szigorú nézésekkel és arcvonásokkal ostoroztak, hogy nem győztem hirtelen keserűségemben nagyokat nyelni, és ez a hidegség jellemző nem csak debreceniekre, hanem az általában a hajdúsági emberekre. Nem tudom, hogy ez a puritán kálvinizmusnak, a munkanélküliségnek, a környék sivárságának, vagy ezen dolgok elegyének köszönhető, de igencsak rosszabbak a tapasztalataim, mint összességében Pesttel kapcsolatban. Még valami! A fővárosiakra valóban jellemző egyfajta büszkeség - ez egy közös vonásuk-, de akkora arcuk közel sincs, mint nektek. Undorító az a lekezelő stílus, amit főleg a szabolcsiakkal szemben megengedtek magatoknak. Emellett a történelemben mindig is a haladásellenesség és a rátartiság fellegvára voltatok. Egy helyen annyi begyepesedett, buta, nagymagyarkodó kispolgárral, mint nálatok, sehol nem találkozni.

Abba, hogy munkalehetőségek, kulturális és szórakozási lehetőségek tekintetében mennyivel többet nyújt a főváros, mint Debrecen, nem megyek bele, mert ez olyan színű közhely, amit felesleges lenne egymilliomodjára is leírni.

2016. máj. 8. 15:47
 39/40 anonim ***** válasza:

Mellesleg, hogyha zavar a tömeg és a kipufogógáz, akkor ne élj egy kétmilliós világvárosban! Tudod, ezt nevezik úgy, hogy nagyváros. Jó reggelt!

Amúgy Budapesten is találhatsz bőven csendes és zöld környékeket, csak vedd le ezt a "fújj, az az undorító, kénköves, büdös, koszos, Hókuszpók Pest, arghh..." szemüvegedet!

2016. máj. 8. 15:59
 40/40 anonim válasza:
Miskolc
2023. jún. 29. 10:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!