Miért olcsóbb a Budapest-Szerbia vonatjegy, mint a Bp-Debrecen?
Köszi!
Amúgy ebben mi a pláne, hogy a saját országomba egy vagyont fizetek ha hazamegyek meglátogatni a családom, és közben külföldre is el lehet menni ennyi pénzből?
Mármint én a helyi árakat sokallom, de nagyon.
Én is drágának találom a magyar vasúti árakat, különösen a környező országok áraihoz hasonlítva. Viszont amiről nem szabad megfeledkeznünk, hogy valószínűleg az utasok nagy százaléka nem teljes árú, hanem kedvezményes jegyet vásárol, esetleg ingyen utazik, ez nyilván árnyalja a képet, és a végső árat.
De semmiképpen nem szívderítő, az biztos.
Az ilyen nk-i árakat nemzetközi egyezmények szabályozzák. A MÁV-Start a partnervasúttal ilyen kedvezményt tudott kialkudni, hogy az utasoknak olcsó jegyet tudjon adni.
Nem értem mi a problémád... Ez kb olyna mintha azon problémáznál, hogy 1 kg cukor drágább mint 1 kiló kenyér pedig mind a kettő 1 kiló és mindkettő alapvető élelmiszer.
Örülj, hogy jó árakon lehet külföldre utazni. A belföldi árakat pedig a minisztréium állapítja meg, gyakorlatilag rá van kényszerítve a vasútra, volánra.
nekem pl. az a bajom, hogy az ország másik részében lakom, Bp-tól majd 200km-re, de a legközelebbi nagyvárosok is 60-70 km-re vannak. Ha esetleg szeretnénk ellátogatni egy rendezvényre, kiállítás, színház, állatkert, megnézzük az útiköltséget és már el is felejtettük a programot. Nagyon drága a vonat, és ocsmány, ócska, redvás kocsikat küldenek erre.
Nekem felutazni Bp-re, majd 4000 ft csak az oda jegy. Hát bocs, hogy fel vagyok háborodva, hogy Pestről meg Szerbiába 6000 ft.
". Hát bocs, hogy fel vagyok háborodva,"
Nyugodtan háborodj fel.
Az árakat belföldön miniszteri rendelet határozza meg. Ha elégedetlen vagy, küldj nekik reklamációt.
Szerintem magasról to.jnának a levelemre.
Ha belegondolna az a sok agyonfizetett szerencsétlen, hogy a legtöbb ember minimálbérből él, akkor rájönnének, hogy ezek a legtöbb ember számára megfizethetetlen árak.
Ha meg a szolgáltatás színvonalához hasonlítom az árakat, hát... nincs télen fűtés, beesik a hó a csukott ajtón, holott a nagy részét kinyitni se lehet és tanácsos egy hosszabb utazás után teljes fertőtlenítést végezni magadon stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!