Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet jövője egy kapcsolatnak, ahol csak az egyik fél vallásos?
Sziasztok!
Barátommal már kb másfél éve vagyunk együtt,most kezdett felvetődni bennem ez a probléma.
Én nem mondhatom el teljesen őszintén,hogy vallásos lennék. Nem szoktam templomba járni,szüleim sem jártak soha. Mindenképpen hiszem,hogy van valamilyen felsőbb hatalom,de nem tölt ki ez a dolog olyan nagy részt az életemben.
Barátom ezzel szemben nagyon vallásos. Minden héten eljár templomba,gyónni, ha nem tud elmenni a rádióból hallgatja a misét. Böjtöl is minden évben,vallásos családban nevelkedett és komolyan is veszi ezeket a dolgokat. Én ezt nagyon tisztelem is benne,jó dolog,ha valaki képes így hinni.
Azonban mostanában felvetődött bennem,hogy mi lesz így végül a mi kapcsolatunkból. Barátom annyira a szexet sem akarta az első alkalommal(gondolom várni akart volna),de most már azzal nincs gond. De akárhányszor szóbakerül valamilyen vallásos téma,mindig halálra sértődik,ha valami olyat mondok,ami nem fér bele a nézeteibe. Nem kell nagy dologra gondolni, elég csak egy apró kritika az egyház felé,máris saját magára veszi a dolgot. Néha már már bigott módon hangoztatja a nézeteit,amivel én nem mindig értek egyet, és ilyenkor nagyon kiakad.
Soha nem erőltett rám semmit, bár annyira alkalom sem lett volna rá.
A szüleivel még mindig nem találkoztam,arra gondolok most már,hogy szégyelli,hogy úgymond házasságon kívüli nemi életet élünk.
Nem beszéltünk még így a jövőröl nagyon( még mindketten tanulunk,nem együtt élünk) de attól félek,hogy ez egy olyan ellentét a gondolkodásmodunkban,ami később problémát jelenthet majd.
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata,tanácsa?
Köszönöm szépen a válaszokat előre is!
Köszönöm szépen a sok hasznos választ és tanácsot!:)
Mindenfélét írtatok ti is,jó,meg rossz példát is...nehéz a döntés tényleg.
Az a legnagyobb baj a barátommal,hogy tényleg annyira elvakult egyes dolgokban, hogy olyan nincs is. De olyanokban is,hogy ő például nem szeret bemenni a református templomokba sem(ő ugye katolikus),nyáron is voltunk egy esküvőn ilyen templomban és csak vágta a fejeket,kérdeztem mi a baj,hát hogy ő nem érzi jól magát itt,a lelkész se beszél jól stb...bezzeg ahova ő jár ott minden tökéletes.
Engem sose kényszerített semmire,és lényegében nem érezném tehernek elmenni vele egyszer kétszer,de minden hétvégén nekem már sok lenne. Így is igaz,hogy már ez is képmutatás...
Mindenesetre leülök vele nemsokára,és megpróbálok normálisan,sértődés nélkül beszélni vele,hogy mik a tervei,meg hogy én mit tudok alkalmazkodni és ő mit tud változtatni, aztán majd meglátjuk mi lesz.
Ez jó ötlet.
Viszont hívőként mondom neked, hogy ha így viselkedik a református templomban, akkor a lehető legrosszabb fajtából származik, az a fajta katolikus aki elvakultan hisz abban, hogy csak a katolikus az egy igaz hit, minden más tévút.. Gondold át jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!