Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Most tényleg egy anyagias...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most tényleg egy anyagias liba vagyok?

Figyelt kérdés

Jobb anyagi helyzetben vagyok, mint a párom (aki nem az élettársam). Jobban keresek és jobb körülmények közül származom. Szerettem síelni járni, külföldön nyaralni, drága helyeken enni, drága helyeken vásárolni. Tudom, hogy ha egyszer családom lesz, nem le kell adnom a színvonalból, de fiatal vagyok, és most kéne "élnem". Van lakásom, van kocsim (igaz, nem túl új), nincs hitelem.

A barátom viszont nem engedheti meg a külföldi nyaralást, maximum a Balatont vagy néha-néha egy-egy kirándulást. Ha nélküle megyek külföldre vagy egy menőbb étterembe (barátokkal, családdal) megsértődik, ha felajánlanám, hogy állom a részét, még jobban megsértődne. Most arra gyűjt, hogy nyáron elmenjünk Rómába egy hétre. Nem éhezik, de azért fogához veri a garast. A családja szemében meg én vagyok a gonosz, anyagias pcsa, akinek Olaszország kell és nem éri be egy héttel egy SZOT üdülőben vagy egy wellness-hétvégével.

És azon gondolkoztam, hogy mennyire igazságtalan, hogyha fordítva lenne (én lennék az átlagos, ő a tehetősebb), akkor mindenki természetesnek venné, hogy állja a részemet vagy "kisegít", viszont ebben a helyzetben vagy "lehúzom" a barátomat vagy "kasztrálom".

2018. jan. 18. 09:55
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
62%
Nem vagy az, őt zavarja a nagy anyagi különbség. Az a baj, hogy ez általában gond szokott lenni a kapcsolatokban. Ezért érdemes hasonló anyagi szinten álló emberrel ismerkedni és akkor nem lesz belőle (ennyi) probléma. Nyilván kisebbségi komplexusa van, még akkor is, ha nincs vele éreztetve, hogy kevesebb lenne bármi miatt is.
2018. jan. 18. 11:49
 32/38 anonim ***** válasza:
100%

Önsorsrontó a párod. Azt kéne felfognia, hogy a jól kereső nők nagy részének fontosabb, hogy a párjuk tökös ember legyen, aki jól érzi magát a bőrében, minthogy szintén jól keressen.

Nem az kasztrál egy férfit, ha fizetik neki a high life-ot, hanem az, ha vergődik. Ha egy férfi azt csinálja, amit szeret, stresszelés, nyammogás helyett élvezi az életét, az legalább annyira imponáló, mint egy magas fizetés. Jól kereső férfiakból dunát lehet rekeszteni, kiegyensúlyozott, pozitív, bizonyítási kényszertől mentes férfiakból sokkal kevesebb van.

A párod egy remek helyzetből (űzheti a választott hivatását miközben a gazdagabb barátnője nemhogy nem nézi le érte, de örömmel bevonja a felső középosztálybeli életébe) csinált egy rémes helyzetet (frusztráció, magyarázkodás a hivatásról, pampogó család).

2018. jan. 18. 11:54
 33/38 anonim ***** válasza:
4%

Szerintem te normalis vagy,az eletszinvonalad is meg az eletfelfogasod is. A baratod az egyetlen kis hiba az eletedben. Undorito,ah viselkedik veled. Ezzel az uruggyel neh mar hagyd kihasznalni magad,h barmikor is fizeted a reszet. Egyenjogusag van nem? ? :D

N

2018. jan. 18. 12:34
 34/38 anonim ***** válasza:
100%

Ha az anyagias azt jelenti hogy ragaszkodsz bármi áron a pénzhez és az azzal elérhető dolgokhoz, akkor anyagias vagy. Önmagában ez még nem baj, csak a barátod ezzel nem tud mit kezdeni.

Ahogy az előző hozzászóló írta; magának gyárt problémát, amit úgy tudnátok feloldani, ha ő elismerné hogy nem férfiatlan dolog a választott hivatásában dolgozva kevesebbet keresni, te pedig jobban éreztetnéd vele hogy milyen férfiasnak találod így is.

2018. jan. 18. 13:01
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

Ha pénzt keresel és el is tudod látni magad, nem a pasitól vársz el mindent, akkor NEM vagy anyagias.

Anyagias az, aki csak pénzügyi érdekből jön össze valakivel, mert neki magának nincs.

2018. jan. 18. 13:44
 36/38 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem ez részedről korrekt, ők az elmaradottak, szívatják magukat a kamu büszkeségükkel.
2018. jan. 18. 15:19
 37/38 anonim ***** válasza:
25%
Anyagiasnak anyagias vagy, hiszen fontos neked a pénz, és hogy elköltsd. Ez önmagában nem rossz dolog, ki hogy gondolkodik. Viszont nektek nem az anyagi különbség a problémátok, hanem a mentalitásbeli különbség. Feltételezem, hogy programozóként kétszer annyit keresek mint te, de számomra mégis a világ legpihentetőbb nyaralása a két hetes balatoni kikapcsolódás. :D Kinek mi a fontos. 26/N
2018. jan. 19. 07:10
 38/38 anonim ***** válasza:
Nem illetek össze. Hagyd, had szerezzen magának való lányt, akivel boldogan nyaralhatnak a Balatonon, vagy élvezhetik az együtt töltött időt egy wellnessben, frusztráció nélkül. Te lelkednek sem tesz jót ez az egész. Te anyagias vagy, ő meg szeretne lenni.
2018. jan. 19. 09:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!