Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Anyagias nőt csinált belőlem?
Szóval, sziasztok... Előre bocsájtom, hogy borzasztó hosszú lesz, szóval kifejtős kérdéseket kedvelők előnyben :).
Nos, bővebben. Én egy huszonkét éves lány vagyok, több hónapja párkapcsolatban egy harmincnégy éves, külföldi férfival, félig-meddig együtt élés előtt állva, mindenképpen komoly kapcsolatra tervezve mindkét fél részéről.
Rólam mindenképp tudni kell, hogy imádok panaszkodni, problémákat kreálni, és utána agyalni rajtuk, valamint elhitetni magammal, hogy egy-egy probléma okán már el is jött a világ vége. Páromról tudni kell, hogy ő ennek pont az ellentéte. Ő mindent könnyen vesz, mindent hamar megold, sosem panaszkodik. Később ez még fontos lesz.
A másik, amit tudni kell, hogy - akármennyire is fognak majd engem itt sarazni a kommentelők emiatt -, tudom magamról, hogy olyan nagy elvárásaim vannak (külföldi élettapasztalatok, és előző kapcsolatok okán), aminek egy átlagos, korban jobban hozzám illő magyar srác valószínűleg sosem fog megfelelni. Értem ez alatt, hogy csak olyanokkal kezdek, akiknek megfelelő egzisztenciájuk van, több nyelven beszélnek, határozottak, folyton képezik magukat és természetesen a külső sem utolsó (de én legalább ezt is vállalom, erre ennyit tudok mondani...). Természetesen ezekért cserébe én is tudom nyújtani azt a szintet, amit elvárok.
És itt jön a problémám. Az eddig partnereim közül soha senki sem pénzelt (nem ez a probléma, persze :D), de a szép vacsora, ajándékok, utazások képében mégis megtették valahogy (talán ettől is emelkedtek az elvárásaim, ezt nem tudom.).Viszont a mostani párom ezeket pont ugyanígy teljesíti, de ő ezenfelül is pénzelni szeretne. Tehát például, amikor most a közelmúltban elromlott a laptopom, ő beállított egy újjal. Ilyeneket képzeljetek el.
A mai napon viszont volt egy elég komoly veszekedésünk, én ismét kreáltam a problémákat, idegesítettem magamat, mire ő úgy akarta megoldani a problémákat (nem vagyunk jelenleg egy országban), hogy küld nekem némi pénzt, mert biztos azért vagyok ideges, mert csak otthon ülök, és agonizálok a gondokon. Menjek vásárolni, szórakoztassam magam, amíg nem látjuk egymást, és akkor nem kell a problémákról beszélgetni. Ez kicsit szíven ütött, mert tényleg szerető kapcsolatban élünk, tényleg szerelmes vagyok belé, és nem a pénzébe, de az ilyen megnyilvánulásokkal, mintha meg akarna venni kilóra.
A végén abban maradtunk, hogy utalt nekem pénzt (később mint kifejtette rendszeresen támogatni szeretne, mert azt szeretné, hogy akkor is kényelmesen éljek, ha éppen nem vagyunk egy helyen), de azóta ezeken a kijelentéseken gondolkozom.
Tudom, hogy szeret engem, de mégis rosszul esett, hogy pénzzel akarja befogni a számat, ahelyett hogy meghallgatna, mert azt hiszi, hogy csak unatkozom.
Ugyanakkor, ha belegondolok, tényleg ő a tökéletes a számomra jellemre, de attól félek, hogy ez később rosszabb is lehet...
Nagyon érdekel, hogy Ti mit gondoltok a helyzetemről.
szerinted lesz aki végigolvassa?
minden rosszindulat nélkül írom... ja mondjuk ez a gyakorikérdések sok élettelennel :D
Ha te nem akartad volna, senki nem tudott volna "anyagias nőt csinálni belőled".
Intelligensnek tűnsz az írásod alapján, az elvárásaid alapján viszont kissé anyagias is vagy, és már akkor az voltál, mikor felállítottad az elvárásokat.
Persze, jogod van annak lenni, és legalább beismered, hogy magasak az elvárásaid.
Örülj neki. De most komolyan, jobbat nem tudsz.
Ha amit kapsz, neki arányában nem sok pénz és szívesen adja, fogadd el, mert csak megbántod, ha nem. Nem fogja érteni. De ne ess túlzásba se, ne kérj, ha nincs rá végképp szükséged. Túl nagy összeget meg ne fogadj el persze.
Viszont emellett próbálkozz szép lassan tudatosítani vele, hogy te néha csak azt akarod, hogy meghallgasson. De ha neki ez nem kell, akkor ne erőltesd rá. Sok pasi nem érdeklődik. Ő unja, idegesíti. Mármint a HÜLYE PROBLÉMÁID. Ha TÉNYLEG van valami bajod, akkor meg fog hallgatni. A hülyeségeidre vannak a barátnőid. És igen, igaza van, ha problémákat kreálsz a semmiből, akkor csak unatkozol, és ő erre nem kíváncsi. Igaza van. Ő ilyen. Más pasit meg érdekel. De annak meg nem lesz ennyi pénze, hidd el. Tök más személyiségtípus. Persze lehet, hogy a kedves érdeklődő pasi örökölte a pénzt, de azt meg te megint nem szeretnéd, mivel te elvárod, hogy ő dolgozzon meg érte. Ez így mind együtt nem megy.
Amíg az értelmes problémáidat meghallgatja, a többit meg próbálja kezelni a maga módján, addig oké. A hülyeségeidre vannak a barátnőid. Szigorúan a barátnőid, nem a talon pasik akik meg akarnak d gni. Haver srácnak csak akkor panaszkodj, ha tudod róla, hogy meleg vagy olyan komoly kapcsolatban van, hogy biztos vagy benne, hogy nem érdeklődik irántad. Vagy 3 éves korotok óta ismeritek egymást és túl jól. Stb.
Ha vele akarsz maradni, akkor fogadd el, hogy a hülyeségeid nem érdeklik. Ő akkor akar veled lenni, amikor ez neki valami pozitív ad vagy amikor negatív, de muszáj. Gondolom, ha beteg vagy és egy háztartásban éltek, akkor hajlandó ápolgatni. Vagy ha tényleg valami bajod van, akkor meghallgat. De azt a kis időt, amit együtt tudtok tölteni, ne azzal kelljen már eltölteni, hogy te negatív vagy. Ő feltöltődni akar veled, ha lehet. Tehát ha te kaps zegy kis pénzt és meghívod valamelyik barátnődet kávézni és kihisztized magad, és utána amikor vele beszélsz már jó kedved lesz, akkor neki megérte. Nem fog rádunni mert vele már pozitív vagy. Ez egész addig működik, amíg csak a hülyeségeidnél zavar el viszont a komoly gondjaidra figyel. Ha ő ilyen, így van ideje, akkor jogos. Te választottad.
L
Nézd, ha te magad is tisztában vagy vele, hogy szokásod direkt problémákat kreálni oda is, ahol nincsenek, és ezt nagyon helyesen felismerted magadon, akkor miért vagy meglepve ezen? Megint feleslegesen agyalsz.
Te magad írtad, hogy a barátod mindent könnyen vesz, biztos, hogy nem akart ezzel megbántani, csak ő is úgy látja, hogy unalmadban már nem tudsz mit kitalálni, mint hogy újabb problémákat gyártasz... Erre volt az ő "könnyeden vett" megoldása, hogy akkor inkább elzavar téged valami olyan programra, ahol lekötheted magadat, hogy ne legyen időd otthon agyalni és problémázni.
Én személy szerint nagyon rosszul vettem volna, ha a barátom pénzzel akarja "befogni a számat", de tény, hogy én nem is vagyok sem anyagias, sem pedig egy megrögzött probléma-gyáros. Nem tudom, nálatok mi a bevett szokás. Gondolom, a barátod ismer téged annyira, hogy tudja, mennyire magasak az elvárásaid, mennyire vagy anyagias és mennyire szereted a szép dolgokat, ezért gondolta, hogy akkor pénzt küld neked, hogy lefoglald magadat és addig se nyaggatod feleslegesen kreált problémákkal. Nem mondom, hogy jó megoldás, de ha nálad/nálatok ez működik, hát istenem... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!