Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Anyagias nőt csinált belőlem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Anyagias nőt csinált belőlem?

Figyelt kérdés

Szóval, sziasztok... Előre bocsájtom, hogy borzasztó hosszú lesz, szóval kifejtős kérdéseket kedvelők előnyben :).

Nos, bővebben. Én egy huszonkét éves lány vagyok, több hónapja párkapcsolatban egy harmincnégy éves, külföldi férfival, félig-meddig együtt élés előtt állva, mindenképpen komoly kapcsolatra tervezve mindkét fél részéről.

Rólam mindenképp tudni kell, hogy imádok panaszkodni, problémákat kreálni, és utána agyalni rajtuk, valamint elhitetni magammal, hogy egy-egy probléma okán már el is jött a világ vége. Páromról tudni kell, hogy ő ennek pont az ellentéte. Ő mindent könnyen vesz, mindent hamar megold, sosem panaszkodik. Később ez még fontos lesz.

A másik, amit tudni kell, hogy - akármennyire is fognak majd engem itt sarazni a kommentelők emiatt -, tudom magamról, hogy olyan nagy elvárásaim vannak (külföldi élettapasztalatok, és előző kapcsolatok okán), aminek egy átlagos, korban jobban hozzám illő magyar srác valószínűleg sosem fog megfelelni. Értem ez alatt, hogy csak olyanokkal kezdek, akiknek megfelelő egzisztenciájuk van, több nyelven beszélnek, határozottak, folyton képezik magukat és természetesen a külső sem utolsó (de én legalább ezt is vállalom, erre ennyit tudok mondani...). Természetesen ezekért cserébe én is tudom nyújtani azt a szintet, amit elvárok.

És itt jön a problémám. Az eddig partnereim közül soha senki sem pénzelt (nem ez a probléma, persze :D), de a szép vacsora, ajándékok, utazások képében mégis megtették valahogy (talán ettől is emelkedtek az elvárásaim, ezt nem tudom.).Viszont a mostani párom ezeket pont ugyanígy teljesíti, de ő ezenfelül is pénzelni szeretne. Tehát például, amikor most a közelmúltban elromlott a laptopom, ő beállított egy újjal. Ilyeneket képzeljetek el.

A mai napon viszont volt egy elég komoly veszekedésünk, én ismét kreáltam a problémákat, idegesítettem magamat, mire ő úgy akarta megoldani a problémákat (nem vagyunk jelenleg egy országban), hogy küld nekem némi pénzt, mert biztos azért vagyok ideges, mert csak otthon ülök, és agonizálok a gondokon. Menjek vásárolni, szórakoztassam magam, amíg nem látjuk egymást, és akkor nem kell a problémákról beszélgetni. Ez kicsit szíven ütött, mert tényleg szerető kapcsolatban élünk, tényleg szerelmes vagyok belé, és nem a pénzébe, de az ilyen megnyilvánulásokkal, mintha meg akarna venni kilóra.

A végén abban maradtunk, hogy utalt nekem pénzt (később mint kifejtette rendszeresen támogatni szeretne, mert azt szeretné, hogy akkor is kényelmesen éljek, ha éppen nem vagyunk egy helyen), de azóta ezeken a kijelentéseken gondolkozom.

Tudom, hogy szeret engem, de mégis rosszul esett, hogy pénzzel akarja befogni a számat, ahelyett hogy meghallgatna, mert azt hiszi, hogy csak unatkozom.

Ugyanakkor, ha belegondolok, tényleg ő a tökéletes a számomra jellemre, de attól félek, hogy ez később rosszabb is lehet...

Nagyon érdekel, hogy Ti mit gondoltok a helyzetemről.

2016. jan. 7. 21:41
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim válasza:
Elozo vagyok (aki a nyelvtanulast is irta): Nehez tanacsot adni, hisz nem ismerlek. De nekem nem jon be a problemagyarto csaj. Egy ido utan eleg lenne. Persze ez attol is fugg, hogy mennyit latjatok egymast. De ha nem problema a penz, akkor miert nem mesz el egy szakemberhez (parkapcsolati tanacsado - vagy minek is nevezik azt). Biztos tudnanak segiteni.
2016. jan. 8. 01:25
 42/55 anonim ***** válasza:
57%
Jógázol meditálsz mégis egy egoista pitsa vagy?! Ez is mutatja, hogy mekkora világi kimosott divat lett ezekből a módszerekből, talán az egódat kéne először megszüntetned, minden más problémád ezután csak másodlagos. Legyél már egy kicsit alázatosabb és tisztelettudóbb az embertársaiddal, tudod mindenki azt kapja vissza amit ad, ha jógával foglalkozol aminek önkéntelenűl is van szellemi része akkor ezt tudod ;))))
2016. jan. 8. 01:27
 43/55 A kérdező kommentje:
40: Nem vagyok elrontva, köszönöm. És nem is sajnáltatom magam.
2016. jan. 8. 01:28
 44/55 A kérdező kommentje:
41: Hú, remélem, szakembernél még nem kell tartani :D. De igyekszem vissza venni a problémázásból, ezt írtam korábban is, hogy ezen dolgozom ezerrel. Csak mindig becsúsznak ilyen szituációk, ha mint pl. most 2 hete nem láttuk egymást már.
2016. jan. 8. 01:30
 45/55 A kérdező kommentje:
47%-os, ha én neked ezt a stílust adnám vissza kellően meg lennél sértve, de mint láthatod, egyik válaszodra sem adtam savazós-pattogós választ, egész egyszerűen, mert ez, ami belőled jön ez a te dühöd, nem pedig az enyém. Tehát, nekem nem is kell emiatt dühösen írnom.
2016. jan. 8. 01:31
 46/55 anonim ***** válasza:
Rosszul esett,de azért elfogadtad a pénzt...:/
2016. jan. 8. 04:29
 47/55 anonim ***** válasza:

"Az ilyeneket mint te remelem eladjak az Araboknak."

...Úgy látom valaki nézte a napokban az elrabolva című filmet:DD

2016. jan. 8. 04:33
 48/55 A kérdező kommentje:
46-os olvass vissza, leirtam bovebben egy masik valaszolo keresere a teljesen szituaciot.
2016. jan. 8. 09:47
 49/55 anonim ***** válasza:

Nekem nem tűnsz túl intelligensnek. Lehet hogy okos vagy, de intleligens biztos nem. Sajnos beleillesz abba a tucat-klisébe amit a mostani corvinusos/egyéb burzsuj-büfészakos stb lányokon tapasztalok. Hogy megtanulnak 2 nyelvet (na bumm, 14 évesen 2 felsőfokom volt) szereznek vmi viszonylag jó munkát, felvesznek vmi drága ruhát meg egy Michael Kors táskát aztán övék a világ.

Az ilyen lányokat a 250 nettó fizuval, kocsival, testépítéssel se nagyon lehet lenyűgözni, ha magyar vagy. És megmondjam miért? Ennek k . rvára smemi köze az egisztenciához, meg amiket itt írogatsz.

Ez a sztereotípia akivel gyakran találkozok egyértelműen a külföldiekre izgul, és ez lényegében onnan fakad, h ez a "divat". Sajnos ez is egy ilyen tucat birka dolog lett, mindneki látja a hálivúdi filmekben a sok sz. rt, h külföldön kolbászból van a kerítés, meg minden sarkon Mr. Greyek rohangálnak, meg h Szex és New York, és még sorolhatnám. Egyszerűen kimosták az agyukat, ennyi.

Nem egy lánnyal találkoztam aki bemesélte magának h pl. a törökök mennyivel érzelmesebbek, illedelmesebbek egy nővel mint a tapló magyarok... aztán meg akarta venni őt az apjától egy kocsi áráért, hogy akkor most viszi haza a dzsumbujba... ja és amikor a csaj ellenkezzett, kapott egy pofont. Ennyit a más kúltúrák népszerűsítéséről...

Te is beleestél a saját csapdádba. Te is látod, h röhejes, h a "pasid" pénzzel akar kibékíteni. Mi vagy te a prostija? Bár így, h fél évet külföldön tölti nyilván hozzászokott már h fizet a nőknek a szexért (remélem nem élted bele magad a távkapcsolat mesébe).

Remélem egyszer megtalál az igaz szerelem/szeretet és nem is Mr. Greyek után fogsz rohangálni. Azt sem mondom, h ezért lejjebb kell adnod, de a sztereotípiáidat és berögződéseidet kéne elfelejteni.

25/F

2016. jan. 8. 10:13
 50/55 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, igyekszem mindenre reagálni gyorsan :). Igen, te leírtál egy lány típust, én is rengeteget látok ilyet magam körül, de ettől még, hogy te azt hiszed, én is közöttük vagyok, még nem. Nincs Michael Kors táskám, nem vagyok burzsuj, meg Corvinusos, büfészakos meg pláne nem. Van jó munkám és lehetőségeim egyetem mellett ez tény, de ez baj? Az összes ember rossz, akinek van egy jobb munkája? Drága ruhákat meg pláne nem hordok, nem érik meg. A szövet az szövet marad, max. a biléta más. Furcsa egyébként, hogy leszólod azt, aki büszke arra, hogy beszél nyelveket, majd zárójelben megjegyzed, hogy mert te fiatalon már megtetted ezeket. Ugyanazzal hivalkodsz úgymond, amit az előző mondatodban leszóltál. Csak te ugye fiatalabban teljesítetted már ezt, ergó úgy akarod ezt beállítani, hogy nem nagy dolog, mert te és te... Érzed ezt az ellentmondást? Na, mindegy a nyelvekre szerencsére van külön topik :).

A második bekezdésedre nem tudok mit reagálni érdemben, mert úgy látom, hogy ez nem ellenem szól, hanem neked vannak ezzel kapcsolatban sérelmeid, hogy voltak lányok körülötted, akik lehet hogy éppen helyetted választottak külföldit, holott te tudtad nekik prezentálni a felsorolt javakat. Én tudom, hogy az én agyamat nem mosták ki (pláne nem a fent említett fércművekkel), külföldet nem idealizálom, miért is tenném? Tudom, mi a helyzet (persze, nem az egész világon), lévén, hogy ott élek, és valóban nincs kolbászból a kerítés :).

Az ilyen általánosítás pedig nem igazán helytálló. Ilyet azok szoktak mondani, akik életükben nem jártak még az adott helyen - ahol egyébként egyáltalán nem szokás embereket adni-venni. Pofozkodni meg elég megnézni a híradót és látni fogod, hogy a magyar is ugyanúgy pofozkodhat. Ha elolvasol a hírportált, akkor meg még lehet kiderül, hogy Amerikában is létezik a családon belüli erőszak fogalma...

Nem tartottam röhejesnek, nem tetszett, ahogyan meg akarta oldani a helyzetet, de ezt azóta már megbeszéltük. Mivel most több ezer kilométerre van tőlem, csupán annyit szeretett volna, ha elterelem a figyelmem, mit tudom én felvidítom magam egy kávéval meg egy jó beszélgetéssel a legjobb barátnőmmel, és ha akarom majd beszélünk róla, ha együtt leszünk. Ennyi, ő ebben akart segíteni mint magyarázta, mert x ezer kilométerről tényleg nem nagyon tud mást segíteni. Meghallgatott persze, de látta, hogy magam alatt vagyok. Ennyi.

És nem tudom, hogy te ilyen konkrét éveket honnan szedsz, leírtam, hogy együttélés előtt állunk, nem töltünk külön hónapokat, de még heteket sem. Ő külföldön él, én meg meg tudtam oldani egy nagyon jó órarendet. Szóval, nem tudom honnan jött neked ez a távkapcsolat, meg félév. Meg Mr. Grey. Őt végképp nem értem :D. Isten ments, hogy olyan hapekom legyen, tehát itt én megint nálad lévő sérelmeket látok előbukkanni, amiket rám akarsz kivetíteni.

2016. jan. 8. 11:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!