Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nem szeretnék házas ember...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem szeretnék házas ember lenni, de már jegyesek vagyunk?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok 3 éve vagyok együtt a barátommal. Ő 29 éves. Szeretem őt,szerelmes vagyok belé. De nem szeretnék {soha} esküvőt,nem akarok házas ember lenni. Ezzel nem kis kapukat nyitva hagyni. Egyszerűen csak nem az én világom! Nem szeretném felvenni a férjem nevét,nem akarok gyűrűt hordani és papírozni stb. Aztán 10-15 év múlva elválni. Ezt tudta a barátom mindig is. Nagyon jól fogadta,mármint emiatt nem volt akadály előttünk és együtt maradtunk. Viszont a párom tavaly november elején már eljegyzett. Nagyon boldognak érzem magam és örülök ennek. Könnyekig hatódtam és valahol váratlanul is ért a dolog. Nem volt kérdés,hogy igent mondok! Imádom őt. Viszont most kicsit rossz érzésem van ezzel kapcsolatosan,mert lehet meggondolatlan voltam és én tényleg nem akartam házasodni. Nem csak azért,mert fiatal vagyok. De tényleg nem nekem való a házasság! Néha visszatáncolnék,de amikor ránézek a páromra vagy a gyűrűmmel játszok az ujjamon akkor meg nagyon boldog vagyok és kicsattanok az örömtől,nagyon szeretem őt!

Szerintetek mi lehet velem a baj? Már nem tudom mit akarok igazából. Mindenképp együtt maradunk,sosem szeretném elveszíteni a kedvesemet. De házasság? Egyre többet agyalok ezen. A nyáron lenne az esküvőnk! Várom is,izgatott vagyok,meg rémült is.

2018. jan. 16. 12:12
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
51%
Miért kérte meg a kezed a barátod, ha tudta, hogy nem akarsz ilyesmit? Elég bunkó dolog, hogy egyedül döntött egy kettőtöket érintő kérdésben, főleg, hogy ismerte az álláspontodat erről. Nem értem... Ha meg nem akarsz házasodni, maradjatok jegyesek, az is egyfajta kapocs, de mégse házasság. Ahhoz egyébként is még fiatal vagy.
2018. jan. 16. 12:51
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, mi változik a házassággal? Egy jó kapcsolatban egész pontosan SEMMI, érzelmi szempontból legalábbis. Jogilag könnyebb ügyeket intézni.

Én se akartam soha házasságot, de a férjemnek fontos volt, ezért nem is volt számomra kérdés, hogy aláírjam-e azt a papírt vagy sem. Ha viszont nem akarod felvenni a nevét, akkor ebből ne engedj, a kompromisszum nem arról szól, hogy minden úgy lesz, ahogy ezt ő elképzelte, a saját életedbe neked is van ám beleszólásod. A rokonok meg mindenféle egyéb random emberek duruzsolását pedig szépen le kell szarni - a te életed, nem az övéjük.

2018. jan. 16. 13:02
 13/33 anonim ***** válasza:
20%
Én a közösködős dolgokat nem bírom elviselni. Minden dolognak legyen meg, hogy az kié. Független egész egyén akarok maradni, nem pedig valakinek a másik fele. Félemberként nincs életem.
2018. jan. 16. 13:02
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Azért elég fura kapcsolatod lehet,h te nem akarsz esküvőt,de a párod megkéri a kezed,te nem akarod felvenni a nevét,de a párod rá akar kényszeríteni...a következő mi lesz? Te nem akarsz gyereket,de a párod kilyukasztja a gumit?
2018. jan. 16. 13:16
 15/33 anonim ***** válasza:
71%

Nem akarsz válást...

Szakítást akarsz? Nem? Akkor minek vagy párkapcsolatban?

Ez már milyen logika, hogy minek házasodni, ha úgyis elválunk.......

A többi meg (név, gyűrű, stb) teljesen csak a ti ízléseteken múlik, egyik se kötelező.

2018. jan. 16. 13:17
 16/33 A kérdező kommentje:
Mi már együtt élünk. De külön kasszán maradunk mindig. Ha segítség kell vagy a másiknak anyagi gondjai vannak/voltak akkor segítettem neki és ő is nekem. Ebből soha nem volt baj. Nálunk ez nem a pénzről szólt. De mindketten ebben egyeztünk meg. Igazából nincs is nézve,hogy ki mit vesz. Mert amúgy minden közös,de alapvetően a külön kassza életet követjük. Így kevésbé függünk egymástól.
2018. jan. 16. 13:17
 17/33 A kérdező kommentje:

Kár volt mondanom a válást. Nem ez a fő oka amiért nem akartam soha sem házasodni.

Hiszen a szakítás is azzal jár,hogy elválnak útjaink.

Gyerekem nem lehet. Meddő vagyok.

2018. jan. 16. 13:19
 18/33 A kérdező kommentje:
Én pl nem akarok templomi esküvőt. De a barátom szeretne. Úgy hogy két esküvőnk lesz. Egy szűk családi körrel a templomban meg egy másik helyen (most nem írom hol) amit én szerettem volna,de ott nagy lesz a bagázs.
2018. jan. 16. 13:22
 19/33 anonim ***** válasza:

Remélhetőleg tudja a párod, hogy meddő vagy, mert elmondtad neki még az elején. Jól mondom ? Ha nem így van, akkor viszont felkészülhetsz, hogy ebből semmi jó nem lesz.

31/f

2018. jan. 16. 13:27
 20/33 anonim ***** válasza:
Huha. A "meddő vagyok" dologgal csak óvatosan. Amíg van méhed, addig történhet csoda. (Ha nincs, akkor sorry, nem szóltam). Én ott látom a problémát, hogy nagyon különbözik az értékrendetek. A barátod házasságban képzeli el az életet, Te viszont nem akarsz házasodni. Ez egy elég durva törésvonal. A barátod valószínűleg vallásos, vagy legalábbis istenhívő, ha fontos neki a templomi szertartás. Tőled viszont ez távol áll. Még egy markáns törés. És ez csak annyi, ami néhány kommentből kibukott. Ki tudja, hány ilyen nagyon nehezen összeegyeztethető ellentét feszül köztetek. Szerelmesek vagytok, ez szuper. De egy hosszú távon jól működő kapcsolathoz ez kevés.
2018. jan. 16. 13:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!