Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Félek a volt páromtól, mit tegyek?
A rendőrség valóban nem tehet túl sok dolgot családi ügyekben mivel minden embernek megvannak a maga jogai, a rendőrség pedig nem bíróság, hogy valakit bejelentésre bevigyenek és lecsukjanak, könnyen vissza lehetne élni a dologgal pl. ha valaki saját magában tenne kárt és kihívná a rendőrséget, hogy azt a másik csinálta.
Egy családjogi bíróság viszont szerintem elég komolyan kezelné az ügyet, pláne a kiskorú veszélyeztetését illetően. Ha megfenyegge halálosan és bizonyítéka van arról, hogy a lány szeme előtt történnek a dolgok akkor azt nem vennék félválról. Ehhez viszont bíróság kell, egy rendőr önmagában tehetetlen ilyen ügyben, kötik a szabályok és az elkövetőre vonatkozó jogok plusz az ártatlanság vélelme.
Tehát vagy bíróság és távoltartási végzés vagy összecsomagolás és elmenetel.
Vagy van még egy másik lehetőség, de az nem éppen törvényes.
Igen, tudom. Épp ezért mondtam, hogy bíróság ÉS távoltársi végzés vagy futás.
Szabadlábon védekezik, ezért lenne ellene a távoltartási végzés, hiszen, ha nem érik tetten akkor be sem viheti egy rendőr előzetes letartóztatásba.
Ez van, ilyen a jogrendszer. A másik lehetőség a segélyszervezet, a harmadik pedig egy hosszadalmasabb kórházi kezelés intézése (amire írtam ugye, hogy nem egészen törvényes).
Nane-n kívül még Anyaotthonokat próbálj meg telefonon hívni, hogy sürgősen kéne neked hely a kislányoddal. Sokszor tele vannak, de én biztos, hogy inkább megpróbálnám, mint tétlenül üljek a terrorban.
Ha magadért nem is tennéd meg, de tedd meg a kislányodért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!