Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek van igaza?
Átmentünk az ünnepek idején meglátogatni a férjem legjobb barátját és annak feleségét.
Lévén karácsony, ajándékot is vittünk, illetve segítettünk főzni, mivel bár a megbeszélt időpontban futottunk be, a lány még nem fogott neki főzni. Mondjuk ez nem baj, legalább ellestem pár dolgot, amit ő jobban csinál.
Tudni kell róluk, hozzánk képest elég tehetősek. A lány (25) nem dolgozik, otthon van, a srác jó pozícióban dolgozik egy IT-s cégnél már 10 éve.
Mi átlagosan élünk, nekem elsődleges, hogy megtakarításunk legyen. Mindketten tanulunk munka mellett, bár a párom már tavasztól valószínűleg elhelyezkedik teljes állásban.
A párom elég magas karácsonyi prémiumot kapott, ezért kitalálta, kitesz magáért, és mindenkinek komoly ajándékot vesz, azt, amit szeretne.
Ezért meg is kérdezte egyenként mindenkitől, mit vegyen.
A srác azt mondta, neki semmit, ne költsön rá, de a feleségétől megtudakolta, mit vehetne. Én is beszálltam az ajándékokba anyagilag.
Végül kettejükre összesen 40 ezret költött.
Mi is kaptunk ajándékot, én kaptam egy szép borítójú füzetet, a párom 4 vágódeszkát a konyhába, illetve mindketten egy-egy kötött sapkát, amit a lány csinált.
Szó se róla, minden nagyon jól jött, a füzetbe most a költségvetést írom, a deszkákat úgyis én fogom használni, a sapka meg szép, és már egyébként is vennem kellett volna, ugyanis nemrég hagytam el az enyémet.
Viszont egy picit hiányérzetem van, hogy nem kaptunk annyira személyre szabott ajándékot. Ill a születésnapom el lett felejtve, nem köszöntöttek fel.
Mi mindig adunk ajándékot születésnapra is, a párom mindig nagyon kreatív dolgokat talál ki nekik (társasjáték, teafőző).
Ez már nem az első eset, nyáron az esküvőnkre is annak az összegnek az 1/3-át kaptuk, amit anno mi adtunk, mivel a lány kicsit túlköltekezett.
Amikor megmondtam a páromnak, semmi bajom az ajándékokkal, mindent tudok hasznosítani, de jobb lenne, ha következő alkalommal inkább egyeztetnének, ami a keretet illeti.
Szerinte attól, ha nekik jól megy, nem kötelesek osztogatni, a szándék a lényeg.
A lány nem dolgozik, míg én igen, megvehetem magamnak, ha vágyom valamire.
Párodnak. Attól, mert ti 40 ezerért ajándékot vehettek, még ők nem biztos, hogy ugyanilyen anyagi körülmények között élnek.
Nem a pénz a lényeg..
Azért élnek jobban, mert a srác már 10 éve egy jó helyen dolgozik jó pozícióban. Mi meg tanulunk.
Senki nem szór semmit drága hülyeségekre, a fizetésem fennmaradó része a kiadások után azonnal megy a megtakarításba.
A párom kapott karácsonyi pénzt, azt költötte el.
Az ajándékozás nem az összegekről szól, hanem a szándékról. A lány saját kézzel készített nektek sapkát, ez többet ér, mint a "most nekünk is van egy kis plusz pénzünk mutassuk meg másoknak" ajándékozás.
És ha a saját készítésű sapka nem személyre szabott, akkor mi?
Igaza lehet az utolsónak. Szerintem is azokat is te írtad.
Amúgy abszolút a férjednek adok igazat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!