Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ti is gyomorgörccsel gondoltok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti is gyomorgörccsel gondoltok a párotok családjával való karácsonyi ebédre?

Figyelt kérdés
9 hónapja vagyunk együtt barátommal. Ők folyton, minden kis apróság miatt, pl névnap, összegyűlnek 9-en ebédelni/vacsorázni. Persze a karácsony még ennél is fontosabb, és engem is meghívtak 25-én ebédre, ami valójában estig tartó program. Engem még a gondolattól is kiráz a hideg. Voltam már ilyen "gyűlésen", és kicsit sem éreztem jól magam. Az étel egyáltalán nem esik jól, nem szeretek emberek előtt enni, főleg úgy hogy minden tekintet rajtam van. Az egész arról szól, hogy a párom anyja és a két nővére, kellemetlen kérdéseket tesznek fel, próbálnak maguktól alsóbbrendűnek éreztetni. Pedig nem tehetek róla, hogy 26 évesen nincs akkora főzési tapasztalatom, vagy karrierem mint nekik 40 felett. Vacsora után ha segíteni szeretnék rendet tenni, akkor a két nővér mindent kivesz a kezemből szemrehányóan, elhessegetnek, így úgy tűnik, hogy én vagyok a lusta meny jelölt, aki egy tányért nem tett arrébb. Az egész számomra arról szól hogy vizsgáztatnak, figyelik minden mozdulatomat. Legszívesebben kivonnám magam belőle, de akkor meg barátom sértődne halálra. Nekem nincs ekkora családom, csak a két szülőm, és a tesóm, de mi nem is rendezünk soha ünnepi kötelező ebédeket. Ha születésnap, karácsony van akkor szüleimet csak meglátogatjuk, ki ki amikor ráér, kávézunk, sütit eszünk, lecsúszik egy pálinka, anyu csomagol töltött káposztát. Szüleim sem szeretik az ilyen összeüléseket, lazán állnak hozzá. Barátomnak pedzegettem ezt az érzést, azt is tudja hogy alapvetően nem szeretem a társaságot, a szereplést, csendes magányos típus vagyok. De erre mindig legyint, és azt mondja hogy ez más, ők a leendő családom. Hát én kicsit sem érzem őket annak. Pedig ő is látja, hallja ezeket a kellemetlen helyzeteket amiket a családja teremt, de szerinte csak beképzelem. Elvakultan mellettük áll.
2017. dec. 23. 11:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
4-nel a pont!
2017. dec. 23. 12:14
 12/20 anonim ***** válasza:
40%

"Vacsora után ha segíteni szeretnék rendet tenni, akkor a két nővér mindent kivesz a kezemből szemrehányóan, "

Mi a gond? Talán a párod is mosogat nálatok?

Miért akarsz minden áron megfelelni?

De a legnagyobb probléma szerintem, hogy nem szeretsz emberek előtt enni. Ez mitől van? Mit csinálsz étteremben, kajáldában? Ez már túlzott gátlássoság.

2017. dec. 23. 12:21
 13/20 anonim ***** válasza:
sokan vannak ezzel így
2017. dec. 23. 13:00
 14/20 anonim ***** válasza:

Ha valahol vendegsegben vagy, akkor nem hinnem, hogy barki elvarja, hogy mosogass. En ezt a helyzetet ugy kezelnem, hogy elöre felajanlanam, hogy kifejezzem örömömet a meghivasert, hadd gondoskodjak en a desszertekröl vagy kekszekröl. Akar csalhatsz is egy kicsit es megveheted (akkor viszont nezd ki a receptet keresztkerdesek eseten) de mindenesetre egyedül a sajat konyhadban ügyködhetsz vele, anelkül, hogy valaki vizsgalna közben. Es azt sem mondhatja senki, hogy lusta vagy. Ezzel kikerülheted azt, hogy semmivel nem jarultal hozza az egeszhez. Van, aki nem is nagyon szereti, ha mas motoszkal a konyhajaban, de megis elvarna egy kis segitseget... vannak allitolag nem logikusan gondolkodo emberek is ;)

Egyebkent se akarj megfelelni. Ha baratod szeret, akkor neki nagy valoszinüseggel megfelelsz. Ezt illene a csaladjanak is tiszteletben tartania.

En az ilyen esemenyeknel mindig nagyon diplomatikus vagyok. Nem azert, mert nem merek kiallni a velemenyemert amugy, de ilyenkor nem latom ertelmet, hogy barkit is meggyözzek. Inkabb erdeklödest mutatok mindenki fele, beszeltetem az embereket es veszelytelen kerdeseket teszek fel. Ha konfliktuspotencialt velek felfedezni egy temaban, akkor kerülöm az allasfoglalast (föleg, ha csaladon belüli erzelmi feszültsegekhez kötödik). Ha pedig felülröl kezelnek, akkor föleg beszeltesd öket. Kerdezt meg, hogyan sajatitotta el azt a sok es ertekes tudast, meg akkor is, ha egyaltalan nem erdekel. Mutasd ki, hogy megbecsülöd es ertekeled, akkor maris jobban kedvelnek (igy müködik altalaban) es, ha beszelteted öket, akkor nem neked kell. Es föleg ne vedd ezt szemelyesnek. Egy anyukanak mindig is kicsi fia marad a gyereke, meg akkor is, ha az reg felnött es sajat laban el. A legjobbat akarja neki es nyilvan mindenkiben ketelkedni fog es mindenkit merlegelni, hogy eleg jo e hozza. Ez nem a te szemelyed ellen szol.

Mindezek ellenere mutasd fel hatarozottan, hol vannak a hatarok. Nalam peldaul az utasitasok azok, hogy mit "kell" csinalnom. Megköszönöm a tanacsot, kiindulva abbol, hogy joszandeku, de tisztazom, hogy az en utamat en jelölöm ki es dönteseim következmenyeit en viselem, ezert en is hozom meg öket. Akar egy olyan mondat is elfogadhato, hogy "Olyan finom az etel es olyan szep, ahogy igy összejött a csalad. Örülök, hogy ebben reszt vehetek es nem szeretnem, hogy atbillenjen a hangulat, ezert inkabb kerüljük ezt a temat." Ha köti az ebet a karohoz, akkor kerd meg, hogy egy erre alkalmasabb idöpontkor üljetek le egy kave melle es beszeljetek rola, addig te is tudod rendezni a gondolatokat a fejedben. Nagy esellyel erre ugysem fog sor kerülni, de nem tünik olyannak, mintha ignorans lennel tökeletlenseged fele.

2017. dec. 23. 13:39
 15/20 anonim ***** válasza:

En oda se megyek az elettarsam anyjahoz. O egy alkoholista kotozkodos szemetlada. Legutobb azt allitotta,h felpofoz,ha odamegyek. Mivel mma-zok mar regota ,ezert rosszul jarna velem.

Inkabb megelozom a problemat(agyonverem) es nem megyek oda. Jok a reflexeim,igy rogton utnek. ( Evek alatt belenevelik az emberbe nalunk. )

Sajnos ezen a karacsonykor is dolgoznom kell ( tenyleg) . Vmi kotetlen munkaidos munkat vallalj be te is es ilyenkor mindig hataridos munkad lesz.

N

2017. dec. 23. 14:02
 16/20 anonim ***** válasza:
Én párszor visszamondtam, így most már sikernek könyvelik el, ha egy ilyenen egyáltalán ott vagyok.
2017. dec. 23. 14:34
 17/20 anonim ***** válasza:
68%

Én sokadik generációs tősgyökeres városi lány vagyok, az exem meg kb vidékmucsapuszta legcsücskéből származott. Szerinted mekkora kultúr-sokk volt ott az első pár alkalommal? :D

Egy lány, aki nem iszik alkoholt, nem eszik sütit, nem volt és nem is lesz disznóvágáson, továbbá azt se tudja hogy kell pálinkát főzni?? Jézusom ráadásul egy rettegett undorító multinál dolgozik, hát fúj, oda csak az eretnek politikusok mennek dolgozni, és az edzőterem is a b..ziknak való, hát menjél kapálni nagyszüleid kertjébe, ők csak normális körülmények között élnek, nem? Mi az, hogy PANELBAN?

Ezek mind elhangzottak, nem viccből írom le. A sokadik után már esküszöm röhögtem. Ex anyós jelölt végül azzal zárta, hogy én aztán borzasztó menye leszek, mire bólogattam, hogy abban biztos lehet. Egymásra néztünk, elkezdtünk röhögni, utána szerintem megkedveltek valamennyire. Bár mindig furának tartottak, de elfogadtak.

Végül tök más miatt szakítottunk, a családnak nem volt hozzá köze.

Szerintem ne szégyelld magad azért aki vagy, legrosszabb esetben mi fog történni? Többet nem hívnak. Az meg annyira nem is rossz.

2017. dec. 23. 15:05
 18/20 anonim ***** válasza:

Engem is kiráz a hideg, de most én vagyok a "család" akihez jönnek.

Nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt ahhoz, hogy ha esetleg mondok valamit, akkor ne hasson bántónak vagy okoskodónak vagy aggódónak.

Én is ugyanígy voltam vele amíg én voltam a "gyerek" és mi mentünk a szerelmemmel családi karácsonyokra. Fordult a kocka.

2017. dec. 23. 15:11
 19/20 anonim ***** válasza:
52%

Nem, a LEENDŐ családod a FÉRJED, a GYERKEEd, és TE! Nem a férjed 20+ főből álló családja.

Egyébként én elgondolkoznék, akarok-e egy ilyen családban éldegélni egy olyan pasassal, aki "elvakultan mellettük áll".

Megsúgom: nem.

Az exem is ilyen tutyimutyi 34 éves létére, mindenben anyunak van igaza, aki dettó ilyen jellem, mint, amit leírtál itt.

Elég hamar szakítottam a sráccal, bár még így is túl későn.

2017. dec. 23. 15:44
 20/20 anonim ***** válasza:
Én meg az ilyen embereket nem tudom elviselni mint amilyen te vagy. 9 ember az mitől olyan rohadt sok és miért furcsa ha valaki együtt ebèdel vagy vacsoràzik ès megünnepli egymás névnapjàt? Azt elhiszem hogy minden hètvégén nincs kedved ott lemmi, de nehogy màr az legyen a fura ha valaki tart névnapot? Meg az hogy nem szeretsz emberek előtt enni? És még megkèrdezi valaki mièrt az introvertàlt embereknek kell alkalmazmodni? Mièrt ez szerintetek normàlis dolog? Ilyennel pszichológushoz kène menni.
2017. dec. 24. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!