Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igaza van a páromnak, az autizmusom miatt csak a baj van velem?
Alapból jól kezeli, de ma reggel megint eltévedtem, és nem értem oda időben egy fontos helyre.
Sajnos nem nagyon tudok tájékozódni, sokszor nem tudom, hol van a jobb és bal oldal (balra valamitől, vagy egy kereszteződésben, vagy "fordulj hátra, aztán balra").
Ha valahová mennem kell, előtte megnézem a google utcaképet, mert épületek alapján emlékezetből tudok tájékozódni, de úgy, mint az átlag, hogy "10 méter után balra" vagy "balra, jobbra, majd egyenesen, majd balra, majd ismét jobbra", ezt nem jegyzem meg.
Illetve vannak hülyeségeim (rendszerezek szinte mindent, rosszul érzem magam, ha valami nincs a helyén), sok minden zavar (leginkább zajok), ami az átlagot nem.
Illetve abszolút aszociális vagyok. Nehezemre esik beszélgetni még ismerőssel is, köszönni a boltban, akármi. Ugyanígy nem szeretem a semmiről szóló csevegést, illetve megszólítani se senkit (útbaigazításért pl) vagy telefonálni.
Próbálok normális életet élni, dolgozom, egyetemre járok (de a dolgok nagy részét más módszerekkel tanulom otthon továbbra is, mint anno), szóval, próbálok beilleszkedni.
A párom alapból jól viseli (4,5 éve), néha hülyéskedik ezzel, én is szoktam azzal poénkodni, "6 nyelven beszélek, de soha nem tudok megszólalni", meg ilyenek, viszont ma nagyon kiborult, és megmondta, senki nem viselné el az irreális félelmeim, a szociofóbiám, a fura hangulataim, és ezt a tájékozódási analfabetizmust, vagy legyek rendes ember végre, vagy kérjek papírt a pszichológustól, alkalmatlan vagyok a társas életre, zárjanak el inkább (bár ezt biztos csak haragból mondta)
Vajon jogos volt?
24N, 30F
A 6 éves unokahúgom kreatívabb és jobb visszaszólást tud beszólásképp mondani, arra h megvédje magát, mint te.
Szerencsétlen :D De ezt te is tudod magadról...
44%-ost jelentettem.
A véleményem nem írom, mert nem akarok a szintjére süllyedni.
Ezek szerint magadnak állítottad fel ezt a diagnózist?
Nem jó ha bemeséled magadnak. Lehet simán, csak ilyen a személyiséged. Szereted a rendet, kerülöd a pletykát stb.
Lehet sima figyelmetlenség, máshol jár az agyad.
Szerintem pedig nem elfogadható így beszélni a másikkal egyáltalán!!!
Oké, örülj, hogy találtál olyat, aki így is elfogad, de pont ez a lényeg. ELFOGADTA hogy ilyen vagy, tudta, hogy mit vállal veled, senki nem kényszerítette rá. Oké, felmehet benne a pumpa, oké, duzzogjon, legyen mérges, de szerintem az, hogy ilyeneket vágjon hozzád, az elfogadhatatlan. Főleg, hogy nem tudsz ez ellen mit tenni, megteszed a tőled telhető maximumot. Nem szándékosan vagy ilyen, nem te választottad ezt.
Azért én nem vágnék fel egy olyan párral, aki mérgében a gyenge pontodra támad, ahol a legjobban fáj..
Már tettél fel korábban pár kérdést, szerintem pontosan tudod, mi a véleménye másoknak az autizmussal élőkről.
Még, ha enyhe is, az egyik legnagyobb szívás a világon. Igényed lenne normális kapcsolatokra, barátokra, szerelemre, kötődésre, de kialakítani nem tudod és rengeteg csalódás ér miatta.
Ez sokkal rosszabb és megterhelőbb, mint az értelmi sérülés, a testi fogyatékosság, vagy akármi más. Nem véletlen vannak nagyon kevesen, akik ezt elfogadnák.
Remélem amúgy nem magadat diagnosztizáltad, mert a jobb bal tévesztés akármi másból is jöhet, ahogy az is, hogy nem jössz ki jól az emberekkel.
17:Mert ki az aki mérgében nem a másik gyengepontjára támad?
Attól, hogy vannak viták még nem dől össze a világ. Az, hogy elfogadta, hogy vele van az nem jelenti azt, hogy nem borulhat ki néha, meg nem is hagyta el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!