Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Távkapcsolatban élők (külföld-...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Távkapcsolatban élők (külföld-Mo. ), tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Egy év után döntöttünk úgy a barátommal, hogy összeköltözünk, megszüntetjük a távkapcsolatot. Mivel én alapból rugalmasabb típus vagyok, meg amúgy is éltem már abban az országban korábban, én megyek ki. (Ha ő nem lenne ott, eszembe nem jutna visszamenni.) Kicsit szükségem lenne arra, hogy érezzem, vár rám. A munkakeresés amúgy is kihívás lesz, egyedül intézem. Egy két (kisebb) szobás lakásban él, amiben nem tudom, hogy csinál majd helyet nekem (nyilván együtt fogjuk fizetni). Jó lenne, ha nem azzal kellene kezdeni, hogy hol lesznek a ruháim (mondjuk nincs sok) stb. Még korábban említette, hogy vesz szekrényt, de aztán nem történt semmi. A fürdőben hónapok óta dugulás van, nem lehet normálisan használni a mosdót (Nem tudta elrendezni a tulajjal) Akik voltak már hasonló helyzetben, mit gondoltok, én várok el túl sokat? Köszönöm szépen.
2017. nov. 16. 11:25
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Nagyon szeretem, ez nem kérdés és rossz nélküle, nem tudnám tovább így csinálni.

De valamiért úgy érzem, a legkényelmesebb megoldás neki az, ha egy fotelt nem kellene arrébb tennie a költözésemig. Teljesen berendezkedett oda, kialakult szokásokkal, nagyon nehéz lesz így szerintem...

A szekrényre rákérdeztem, először írta, hogy persze, vesz nekem, utána pedig közölte, hogy kiüríti a sajátja felét, mert majd úgyis költözünk valamikor.

2017. nov. 16. 15:05
 12/17 anonim ***** válasza:

De akkor ti eddig hogy voltatok? Vagy hogy találkoztatok? Mert nekem így ahogy írod, olyan furán jön ki, hogy mintha te soha még csak egy villát nem rakhattál volna odébb abban a lakásban, nemhogy ott még saját dolgaid is lehessenek.

Nálunk (azt hiszem, én vagyok a második hosszabb válaszoló az első oldalról, csak most laptopról végre :D) párom a kapcsolatunk alatt költözött be a saját otthonába, de az elejétől kezdve tök egyértelmű volt, hogy nekem is vannak ott saját dolgaim, és együtt alakítunk ki szokásokat, nem pedig az van, hogy ő kialakít aztán én majd vagy beleillek vagy nem, addig meg öltözködjek a bőröndből, mert szekrény az nincs, és majd egyszer valami homályos időtartam után talán esetleg lesz... Aztán így fokozatosan ahogyan egyetem vége felé egyre több időm van, most már a hónap felét ott tudom tölteni, így most már alapból ott van egy csomó cuccom, és sajátom van ott mindenből. Ezért kérdezem, hogy azért ekkora távval viszonylag gyakran lehet találkozni, hogy nálatok ilyesmi miért nem alakult így ki fokozatosan?

2017. nov. 16. 16:14
 13/17 A kérdező kommentje:

#12:

Jó a kérdés.

Ő többet volt itthon Mo-n, mint én nála kint. Szinte minden hónapban jött, én csak pár alkalommal voltam.

Végzős egyetemista vagyok és kint tervezem a jövőmet, vele. De így már magam sem tudom, hogy mit csináljak. Egyszer nem mondta, hogy hagyjak ott valami cuccomat stb.

2017. nov. 16. 16:52
 14/17 anonim ***** válasza:

És hogyan jött az összeköltözés? Ki hozta fel? Miért pont nála, hogyha ő jött inkább ide többször? Nekem az írásaidból tökre az jön le, hogy ezt inkább te akartad, ő meg csak így sodródott az árral, de érdemben a megvalósulásáért már nem nagyon akar tenni semmit. A másik, ami még érdekes, hogy a munkavállalást is miért kell majd egyedül intézned?

Magyarul beszéltek vagy ő külföldi? Nem lehet, hogy valami így a kommunikációban ment félre?

2017. nov. 16. 17:20
 15/17 A kérdező kommentje:

#14:

Köszi, hogy próbálsz segíteni. Én csak az egyetem miatt vagyok még Mo-n, nem terveztem itthon. A barátomnak pedig nagyon jó helye van kint, meg sem fordult a fejünkben, hogy hazajöjjön. Az a helyzet, hogy tényleg én kezdeményeztem az összeköltözést, de egyértelmű volt, hogy ő is szeretné, amint levizsgáztam. Már a kapcsolat eleje óta azt mondogatta (fura is volt), hogy én vagyok élete párja, akit feleségül vesz. Most viszont az a szitu, hogy szinte semmilyen valós segítséget nem kapok tőle, legalábbis gőze nincs, hogy mit és hogyan kellene csinálni. Pedig mindenkinek elújságolta, hogy milyen jó, költözök ki. (Amúgy magyar)

Mit tennél a helyemben?

2017. nov. 16. 17:47
 16/17 anonim ***** válasza:

Na várj. Az egyetemnek nem nyáron van vége? Mert annak tényleg nincs értelme hogy júliusig kerülget egy üres szekrényt a valószínűleg amúgy sem túl nagy lakásban. A dugulást meg azon kívül hogy lehet hogy csak simán töketlen, lehet hogy tényleg a tulaj blokkolja ha falat kell bontani, holland lakáskeresési tapasztalatok alapján megesik hogy bukod a kauciót már ha egy szöget beleversz a falba engedély nélkül.

Nekem jövőre költözik a párom, és nyilván tervezgetünk már, de nem kezdtem el aktívan lakást keresni vagy vásárolgatni, mert még hónapok vannak addig. Bár mi eddig is úgy terveztük hogy együtt rendezkedünk, mert nyáron én otthon leszek, szeptembertől meg új lakás lesz, mert most csak szobát bérlek.

Persze ha valahogy mostanában utazol, amit nem tudom hogy tehetnél de nem vagyok képben a magyar rendszerrel, akkor sürgősen beszéljétek meg hogy mi a terv.

2017. nov. 16. 21:47
 17/17 anonim ***** válasza:

Pedig nekem nagyon úgy tűnik, a kifogásokat keresed.

Jó, a dugulás hülye dolog, de itt egy elhárítás minimum 150-200 frank (ami nekünk nem pénz, de otthoni árakhoz mérve nem 15 rongy), és nem szívesen költünk rá.

A szekrényt meg miért Ő vegye meg? Majd MIUTÁN kiköltöztél, elmentek és vesztek KÖZÖSEN.

Ő honnan tudja, hogy NEKEd milyen szekrény-igényeid vannak?

Páromnak pl. elég a polcos, de nekem pl. alap az akasztó, mert a munkám miatt van jópár blúzom is.

Bár aki egy dugulást nem tud elintézni, az érdekes, mert első időkben pl. tök rá leszel majd utalva - míg nem lesz meód-bevételed :)

2017. nov. 17. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!