Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Volt már olyan kapcsolatotok, ahol a párotok leste minden
kívánságotokat, cserébe viszont féltékeny és
kisajátító volt? Mi lett a vége?
Nem volt ilyen, de a kisajátítást nehezen tűrném hosszú távon.
2017. nov. 15. 12:04
Egy idő után rájöttem, hogy bántalmazó kapcsolatban élek. Kiléptem az első pofon előtt.
Az új barátnője nem tette meg. Ott már nem is titok, hogy elcsattant pár pofon, de nem tud hova menni kisgyerekkel.
Ismerem őket. Örülök, hogy időben felnyílt a szemem.
2017. nov. 15. 12:17
Hehh, pont akartam írni, hogy sajnos a bántalmazó kapcsolatoknak egy jól ismert bevezető szakasza az ilyen beteges kisajátítás. Ha a másik fél nem kapcsol időben, simán levághatja róla a normál emberi kapcsolatait, elszigetelheti, aztán már mindent lehet. Jobb ebből gyorsan dobbantani, mert az elején még csak "durcás" a lelkem, már ha csak felveszed a telefont az anyádnak, aztán ha végre kellően nem érintkezel senkivel, megvan feletted a kontroll, akkor jöhet a dühroham, verés, aztán nagy megbánás, fogadkozás hogy soha többé, de aztán megint dühroham satöbbi. Olyankor már nehéz a szökés, ismerd fel időben, itt van egy rövid összefoglaló segítségképp, olvasd el a 2. oldalt:
[link] A jó párkapcsolat kritériumai közt a legelső: "együtt és külön is töltötök időt" - nem véletlenül...
2017. nov. 15. 13:02
Osztom az előttem szóló véleményét. Most, hogy észrevetted ezt, ideje kilépni a kapcsolatból. Tipikus bántalmazó kapcsolat kezdete. És ez nem feltétlenül fizikai, leginkább, főleg az elején verbálisan bántalmazó. Ez idővel csak rosszabb lesz, ki fogsz készülni ha mellette maradsz.
2017. nov. 15. 13:22
Én pont egy ilyen kapcsolatból próbálok szabadulni már három hónapja (egy éve vagyunk együtt) , pontosan úgy kezdődött, ahogy leírtad. Elérte, hogy összeköltözzünk, az összes barátomat elveszítettem, nem enged sehová, megmondja mit csináljak, mit vegyek fel. A közösségi oldalakról is le kellett törölnöm magam szóval már anyáékkal sem tudok nagyon beszélni (külföldön élek). Mielőtt összejöttem vele soha nem tudtam volna elképzelni, hogy egyszer ilyen helyzetben leszek, soha nem enedtem meg senkinek, ogy kontrolláljon és most itt van.. Az önbecsülésem nullán van, rab lettem, nem tudom hogy tudnék szabadulni, követ, hívogat rejtett számról (27x 10 perc alatt) , mert a számát letiltottam. Beteg, agresszív és rosszul vagyok tőle.
Ne hagyd hogy eddig fajuljonak a dolgok mert ez csak rosszabb lesz!
2017. nov. 15. 19:00
Volt. Hamar vége is lett. Komplett elmebeteg volt. Nem azért leste a kívánságaim, mert annyira szeret, hanem mert a kezdetekkor be akart vágódni, hogy létrejöjjön a kapcsolat. Mikor ez megvolt, akkor mutatta ki a foga fehérjét. A beteges féltékenységet, ellenőrizgetéseket, ebből adódóan csúnyán is beszélt, mert mindig azon vitázott, hogy tuti megcsalom. A kapcsolatot lezártam. Nem hagyott békén akkor sem. Távolságtartási végzéssel szabadultam meg tőle. Ha elfogadsz egy tanácsot, fuss, ha kedves az életed. :)
2017. nov. 15. 19:05
Komolyan mondom, hogy olvassátok a NaNE kiadványait és hívjátok a segélyvonalakat, mert segítséggel sokkal könnyebb és biztonságosabb kijönni ezekből a veszélyes kapcsolatokból. Már a szóróanyagaik sokat segíthetnek abban, hogy felismerjétek miben éltek, kiismerjétek a párotok viselkedését és megtervezzétek a kilépést. Az a nagy "szerencse" ebben a sztoriban, hogy valahogy kompletten megegyezik az ilyen emberek viselkedése. Mint egy jól ismert betegség, pl. a bárányhimlő tünetei és lefolyása is közismert és nem igazán van benne eltérés, úgy a bántalmazók is egyformán működnek, mintha egyenesen könyvből olvasnák, "hogyan kell". Így bár testközelből rendkívül rémisztő a szitu, egyúttal kiszámítható is. Van kiút!
2017. nov. 15. 21:12
Kapcsolódó kérdések: