Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom megfojtogatott és azt mondta hogy megfog ölni, mert nem lehetek senki másé, miután én mondtam neki hogy véget vetek a kapcsolatunknak. Mit tehetnék?
Róla annyit kell tudni,hogy még az sem tetszik neki ,hogyha én az egyetlen barátnőmmel tartom a kapcsolatot az interneten keresztül, mert mindenhez van megjegyzése,Folyamat megfigyel , nézi az előzményeimet mintha nekem qrva sok titkolni valóm lenne előle,mert szinte nincs semmiféle magánszférám...Mindent tudni akar és tud is.Tegnap hazajöttünk és kezdte megint a hülyeséget,hogy én biztosan valamiben sántikálok és ,hogy valakivel beszélgetek (mindenhez hozzátud férni) Nem szoktam hagyni magam sohasem mert bánt ,hogy pont o feltételez rólam ilyeneket. Azt mondtam ,hogy én ezt tovább nem fogom folytatni, elég sokat nyeltem már, sokszor volt agresziv felém és megfogadtam hogyha még egyszer előfordul ilyen akkor lépek ebből a kapcsolatból akármennyire is szeretem...Ezt is csináltam, illetve csináltam volna csak mikor ezt kimondtam törni zúzni kezdett mindent és azt mondta,hogy ha vége akkor nem fogok élve kijutni ebből az országból és hogy kinyír , ezután erősen megszorított, felemelt.. én próbáltam magamat védeni de nem jött össze a dolog.Megakart fojtani,ilyenkor olyan mintha megszállná valami, üres a tekintete, és egyszerűen teljesen nem normális,utána rosszul lett,
(azt gondoltam ebben a pillanatban,hogy isten nem ver bottal),így betudtam futni a szobába a kutyámmal mert már ő is félt, aztán bezártam az ajtót. Azon gondolkodtam már ,hogy kihívom a rendőrséget vagy segítséget kérek de tudom, hogy ilyenkor ő mindenre képes lenne, ja és utána jöttem rá,hogy mobilom sincs mert azt is tönkre tette.. Rá egy fél órára, a másik szobából mondogatta,hogy ő azért csinálja ezeket mert ennyire szeret és,hogy így mutatja ki a szeretetét.Normális az ilyen?
Elakarom hagyni, mert teljesen kikészített, de külföldön élünk és magamon és rajta kívül nincs egy ismerősöm sem itt, haza meg nem akarnék menni. Egy roncsnak érzem magam kb. aki tehetetlen és aki már undorodik ettől az embertől.
22/L
Legjobb lenne ha most rögtön ideiglenesen hazajönnél vagy ismeretlen helyre mennél, de semmiképp ne maradj egyedül. Valószínű csak beszél, de ki tudja, lehet tényleg olyan szellemi roggyant amilyennek mutatja magát.
Ha ezt nem akarod, akkor szép lassan utáltasd meg magad, hogy végül ő szakítson. Kezdheted azzal hogy nem fürdesz meg ilyenek, deszka vagy vagy az ágyban. Ha mást nem érsz el, csak hogy nagyon cirkuszol, akkor te hagyd ott azzal hogy nem szeret eléggé. Ami egyrészt addigra igaz is lesz, másrészt ha szerencséd van, akkor még neki lesz lelkiismeretfurdalása.
Huhh, sajnos amit leírsz, az a pontos forgatókönyve egy patológiás esettel létesített bántalmazó kapcsolatnak. Ha lennének pszichológiai ismereteid, tudtad volna detektálni ezt az elején, bár sajnos ez se garancia arra, hogy elkerülöd a kapcsolatot.
De mivel nem ő az egyetlen ilyen pszichopata a világon, ezért ismert nagyjából a forgatókönyv, hogy hogyan lép párkapcsolatba az ilyen és miket művel a párjával a gyanakvástól, gyanúsítgatástól kezdve a teljes kontroll megszerzéséig, aminek következő lépcsője a bántalmazás és akár gyilkosságig is fajulhat a dolog. (Jó ha tudod, hogy a legtöbb párkapcsolaton belüli gyilkosságot a korábban is bántalmazó magatartást tanúsító férfi követi el azután, hogy a nő bejelentette az elhagyását.)
Amit leírsz, pontosan beleillik a képbe sajnos. Gyanakvás, vádaskodás, beteges féltékenység, rosszindulatú feltételezések, elszigetelés (elszigetelni barátoktól, családtól, bárkitől akivel kapcsolatot ápolhatnál), szociálisan és gazdaságilag is kiszolgáltatottá tevés.
(Persze mondhatnánk, hogy minek hagytad magad, de ez tényleg nem ilyen egyszerű. Ha valaki játssza az ártatlan jóakarót, az erős férfit, aki segít, pusztán mert megbízol benne, simán észrevétlenül is elszigetelhet és kiszolgáltatottá tehet, mert ha esetleg ellentmondanál neki, akkor összerántja a szemöldökét, esetleg kék-zöld foltosra szorítja a csuklódat, aztán hoz Neked virágot, hogy bocs és nagyon szeret és mindent csak Érted csinál, szóval sajnos ez is egy csapda és nagyon nehéz ilyenkor kilépni a dologból, ezért ne is vádold magad, az amúgy sem segít.) Aztán ha megvan a teljes kontroll, tudja, hogy nincs hová fordulnod, jöhet a vadállat mód, a fizikai/lelki terror, aztán kötelező forgatókönyvi elem persze a "megbánás", fogadkozás, hogy soha többet és mindezt csak Érted és Miattad, mert annyira imád.
Ne tévesszen meg, ez annyira lejárt lemez, csak ismétlődni fog, megy körbe-körbe ugyanaz.
De ha utánaolvasol a bántalmazási forgatókönyveknek, akkor simán magadra ismerhetsz benne, s ami nagyon hasznos, az az, hogy megláthatod a kiutakat és azt, hogy mire számíthatsz tőle a jövőben, mik a rossz előjelek stb. Bár amit leírtál, az alapján nincs sok időd. Nem úgy értve, hogy mindjárt megöl, hanem hogy ha nem lépsz nagyon gyorsan ki ebből, akkor bizony meg is ölhet. De annyi időd még lehet, hogy átgondold a menekülést.
Ha nyugaton élsz, nyugodtan hívd ki a rendőrséget. Ott komolyabban veszik ezt.
Ha el tudod rejteni, legyen egy összekészített csomagod, amivel bármikor leléphetsz.
Próbálj gyorsan kapcsolatokat kiépíteni, készíts új e-mail címet, válassz eddig sose használt jelszót.
Próbálj pár embert szerezni, akikkel napi szinten tartod a kapcsolatot. Akár azzal is megkeresheted őket, hogy elmondod, hogy probléma van a barátoddal és nem érzed magad biztonságban és megkéred őket, hogy elvihesd pár holmidat hozzájuk. Vegyél egy új sim kártyát, legyenek rámentve a számok, tartsd mindig magadnál, mondjuk pénztárcában.
Ha még nem tetted, vedd fel a kapcsolatot ott élő magyarokkal, biztos van csoportjuk közösségi oldalakon. A Couchsurfing.com oldalon is megpróbálhatsz átmenetileg szállást találni ingyen. Fontos, hogy ne hagyj nyomot.
Már ajánlották itt a NaNE-t, nagyon hasznos oldaluk van, feltétlenül nézd át a kiadványaikat, illetve hívd fel a segélyvonalukat(!), biztosan tudnak a távolból segíteni, tapasztaltak, profik! Az is célravezető lehet, ha utánanézel hasonló segélyszervezetnek ott, ahol élsz és sürgősen megkeresed őket.
Ha ez tényleg kérdés: nem, a párod NEM normális. Akkor sem normális, ha épp hízeleg, őszintén zokog, ölelget és fogadkozik, hogy lehozza a csillagokat az égről. A párod beteg. Az ilyen esetek pszichológiai tapasztalatai alapján valószínű, hogy ő is egy bántalmazó közegben nőtt fel, nincs mögötte egészséges családi háttér. Fontos, hogy szem előtt tartsd, nem lesz jobb, nem fog megváltozni csak úgy magától. Periodikusan ismétlődni fog a dühkitörés, rombolás és bántalmazás.
Nem tudom mennyire tart Téged anyagi függésben (sokszor előfordul, hogy nem engedik dolgozni, pénzt keresni az áldozatot - persze csak az ő érdekében - mi másért...), de fontos tudnod, bíznod benne, hogy nem lesz gond a pénzzel: az életedet kell mentened, ez az első. Az emberek segítenek majd, minden megoldható pénz nélkül, ezt sokszoros tapasztalatból mondom. Csak kérj segítséget és ragadd meg az alkalmat, ha Te segíthetsz másokon - ennyi.
Végül, sajnálom, hogy ilyen fiatalon belekerültél ebbe a veszélyes helyzetbe, s hogy nincs ott mögötted védelmező Család. Manapság egyébként is szerencsés, akinek van, ez már nagyon nem alapértelmezett, nagyon sok a családi tragédia, a széthúzás, kirekesztés, sokan maradnak magukra egész fiatalon önhibájukon kívül, ki vádolhatna ezért Téged. De a probléma most adott, akármennyire is fiatal vagy, ebből ép bőrrel ki kell jönnöd valahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!