Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Anyagiasnak minősülök, ha?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Anyagiasnak minősülök, ha?

Figyelt kérdés

Ha csak azt szeretném, hogy végre stabilizálódjon valamennyire a helyzetünk.

A párom idén végez, de tovább szeretne menni (már van két szakmája ill egy diplomája), még egy diplomát szerezni, és a rendőrségnél elhelyezkedni (IT osztály), mert az jól fizet. De az megint 3-5 év még.

Én is tanulok, mert én későn kezdtem, érettségi után először saját lábra kellett állnom, nem tudtam rögtön csak az egyetemre koncentrálni, így félre kellett tennem az ezzel kapcsolatos terveimet.

Az összes nőismerősöm esetén, akik korombeliek és még tanulnak, legalább a párjuk nem diákmunkából él már.

Tényleg negatív, hogy kicsit belefáradtam a "majd idővel"-be?

23n, 30F

2017. szept. 15. 11:56
 1/9 Noblesse Oblige ***** válasza:
78%

Nem tudom. Szerintem mindenki arra az állapotra vár, hogy stabilizálódjon a helyzete, de az idősebbek véleménye alapján "arra várhatsz".

Párom is még tanul. Ő is közel van a harminchoz, de én támogatom a tanulásban. A mi anyagi helyzetünk sem rózsás, ennek néha érezzük a hátrányát, de vannak ennél sokkal fontosabb dolgok is az életben.

Ha neki van egy konkrét álma, célja, az szerintem egy pozitív dolog. Van ami előre hajtja. Viszont vannak opciók amikkel meg lehet valósítani ezt az álmot. Pl. végezhet levelezőn vagy estin. És akkor tud dolgozni mellette főállásban.

Le kell ülni és megbeszélni a dolgokat.

2017. szept. 15. 12:07
 2/9 anonim ***** válasza:

Szerintem az a gond, hogy tőle várnád a megoldást. Van sok programozó diákmunka is 1500-3000 ezer közti órabérrel, szóval, ha IT -s megtud élni így is tanulás mellet. Meg hát ha az ismerősöket nézed, mint etalont, az se jó. Ha minden hasonló korú ismerősödnél a srác céltalan suttyó lenne, akkor meg dagadna a mellkasod a büszkeségtől? :D

De összegezve: Kicsit annak, mert tőle várod az anyagi megváltást, de érhető okokból és tényleg, ha nem dolgozik nagyon mellette vagy minimálisan, akkor jogosan ijesztő, hogy még évekig ez a vegetálás lesz.

2017. szept. 15. 12:30
 3/9 anonim ***** válasza:

Kicsit. Nem is annyira amiatt, hogy azt várod, hogy ő i adjon bele, hanem az egész körítés. Jajj, a diákmunka nem jó, meg az, hogy te is tanulsz éppen 23 éves létedre, mégis a pasidtól vársz mindent.

Dolgozzon a diploma mellett, és mondjuk ne az első szarul fizető diákmunkát vállalja el, hanem normálisat, vagy levelező mellett vmit.

2017. szept. 15. 12:38
 4/9 A kérdező kommentje:
Én is dolgozom, lehet, nem volt egyértelmű
2017. szept. 15. 12:47
 5/9 A kérdező kommentje:
Azért tanulok, mert ezidáig csak dolgoztam, nem engedhettük meg magunknak anyagilag, hogy tanuljak
2017. szept. 15. 12:48
 6/9 anonim ***** válasza:
44%

Igen, és kissé önzőnek.

Neked nem volt lehetőséged, neki van.

Ha nem együtt éltek, miért akarnád célja elérésében korlátozni. A hivatás lehet fontosabb egy kapcsolatnál, ami talán nem is lesz maradandó.

Miért várod tőle az anyagi helyzet javulását? Neki nyilván így lesz jó, és amúgy igaza van.

2017. szept. 15. 13:25
 7/9 anonim ***** válasza:
71%
Hát szerintem meg jogos elvárás az, hogy egy 30 éves férfi már főállásban dolgozzon, és ne 35 évesen tudjon normálisan elhelyezkedni. Valamint az pedig normális szerintem, hogy te 23 évesen tanulsz, de majd nyilván te is dolgozni fogsz főállásban. Meg vannak mindennek az életszakaszai. 23 évesen simán benne van, hogy még valaki nem dolgozik, hanem tanul, viszont 30 évesen már eléggé elkésettnek érzem, akár férfiről, akár nőről van szó. Arról nem beszélve, hogy aki 2 szakmával meg 1 diplomával nem tud normálisan elhelyezkedni, akkor én arról azt gondolom, hogy örök álmodozó, mindig más munkától, munkahelytől várja a megváltást, de amikor nem jön be, akkor koppan. Lehet második, harmadik diplomát csinálni, főállású munka mellett, levelezőn. Én emiatt nem tartanálak anyagiasnak, se önzőnek. 23 évesen ő is tanult, te is tanulsz. 30 évesen te dolgozni fogsz, de ő még mindig tanulni akar. Ez szerintem nem teljesen járható dolog. F
2017. szept. 15. 13:31
 8/9 anonim ***** válasza:
Együtt éltek? Mert ha igen , akkor pont addig fog veled maradni , amíg mindent el nem ért,amíg te kiszolgáltad,, azután dobbant mellőled. Egy igazi élősködő.
2017. szept. 15. 13:42
 9/9 anonim ***** válasza:

Rendőrségi it-s :)) mint terv a jövőre még cél ?

Nem akarom becsmerelni de volt rendőr it-s baratnom, értem hogy diplomája volt de mint egy IT cég tulaja kijelentem a tudása a krumplisutovel volt egyenértékű a munkaerőpiacon értéktelen volt. :)) Szóval nem érzem hogy tervei lennének vagy ha vannak az a hogy ne kelljen gondolkodni kategóriába valóak. Nos, ennyi a véleményem.

2017. szept. 15. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!