Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi számít férfi hisztinek?
Arra gondolnék, hogy hol kezdődik a hiszti szintje és mi az ami még 'belefér' egy kapcsolatba?! Például: a férfi rászól a párjára, hogy 'két napja nincs elmosogatva, nem kéne elmosogatni?', vagy 'miért cipővel jössz be a szobába, amikor bármilyen betegséget is behozhatsz az utcáról így?', vagy 'utóbbi hónapban inkább csak én főztem, nem akarnál te is főzni most valamit?', vagy 'miért nem lehet a problémáinkat megbeszélni és miért kell csendben ülnöd mindig?'.
Szóval ezek 'hisztinek'/'cseszegetésnek' számítanak, ha egy férfi kérdezi őket? Vagy ez még nem az a szint?
/élettársi kapcsolat, 30 körüli pár/
Okés köszi ezeket is.
Tehát pontosítom tovább. A problémákat én próbáltam megbeszélni, a párom (aki nő volt ugye) volt az aki csendben reagált ezekre, ami értelemszerűen egy komoly megsemmisülés érzést okozott bennem. A párom volt aki nő létére úgy lépett le, hogy meg sem próbált javítani ezeken hanem inkább odab***ta nekem ezt, hogy én 'csesztetem' meg 'hisztizek minden apróságon'.
A kérdésem erre irányult, hogy ez már hiszti-e. Mert az hiszti amikor azt mondja valaki, hogy 'nem mehetsz ide vagy oda' vagy más dologban korlátozza a párját. De könyörgöm, ha egy élettársi(!) kapcsolatban nem jelezhetem, hogy 'ugyan főzzé má te is valamit mert két hete csak én főzök és kicsit unom' akkor az picit problémás. Vagy rosszul látom?
Azt már meg sem kérdezem, hogy ez amúgy szakító ok szerintetek? (szerintem értelemszerűen nem és pont ezért nem tudom hova tenni ezeket magamban -> nem akarnék olyan kapcsolatot ahol nem beszélhetek a gondolataimról...)
figyelj, megértem hogy mikről írsz és valaki hisztinek nézi, valaki nem, valaki a csajnak ad igazat, valaki neked, de nem is az a lényeg.
nem működött a kapcsolatotok. neked más elvárásaid voltak, a nőnek is, nem működött a kommunikáció, legyen a nő hibája, legyen a te hibád, a tényen nem változtat semmit, hogy vége.
valami nem működött, de annyira nem volt szuper a kapcsolat, hogy mind a két fél foggal-körömmel küzdjön ezért a kapcsolatért. lehet te így érezted, viszont a csaj nagy valószínűséggel nem.
neki más kellett mint amilyen te vagy, de emiatt nem kell bánkódni.
A mosogatás hiszti, mert ő is ugyanúgy el tud mosogatni. B-szogasson mással, ne a mosogatással. Ha zavarja, emelje meg a szivacsot, oszt nyomhatja.
A cipős dolog full gáz, mármint oké, hogy cipővel nem megyünk be, de ez a betegséges dolog gáz és olyan "csakazértis" cs-sztetésnek tűnik így ebben a formában.
A főzés téma jogos és logikus.
Az utolsó is logikus és jogos.
Nem olvastam végig a kommenteket így lehet ismétlek :) ezért akkor elnézést.
Így ezek (a cipős dolgon kívül az szerintem nonszensz) nem minősülnek hisztinek. Ha így lettek tálalva. Szerintem minden a stíluson múlik. Ha valaki azt mondja hogy drágám két napja gyűlik a mosatlan és úgy egyeztünk meg hogy ezen a héten te mosogatsz szeretném ha időt szánnál rá még ma. Az határozottan nem hiszti. Amit te írtál az már bántaná a fülemet de ha jogos nem pattognék rajta meg persze ha nem minden második mondatod kapja meg ezt a "te vagy a hü.lye gyerek a kapcsolatban" hangsúlyt. A tényleges hiszti valahogy így hangozna: Nem igaz hogy még mosogatni sem vagy hajlandó mikor lassan megesz minket a kosz. Én egész nap robotolok kitakarítottam a teljes lakást te meg itt dög.lesz. (mindezt erősen gesztikulálva nyávogó hangon/üvöltve)
Mindegyik verzió igaz és mind kb ugyan azt mondja de azért érezhető a különbség.
Az utolsó két példamondatodban semmi kivetnivalót nem találok viszont a hiszti és a cseszegetés nálam nem szinonima. A hiszti mikor valaki ahelyett hogy értelmesen megfogalmazott kerek mondatokban közölné a baját csak csapkod ordibál megsértődik és hajtja a saját igazát ahelyett hogy figyelne a másikra. A cseszegetés mikor élni nem lehet a másik mellett mert minden mozdulatomban a hibát keresi/látja. A van sapka vagy nincs sapka tipikus esete. Szerintem nálatok ez állt fenn. Nem mondom hogy a te hibád ahogy szerintem a párodé sem (Már a konfliktus kezelési technikáján túl. Az kritikán aluli.) egyszerűen nem illettetek össze. Ő egy kevésbé aktív otthonülős trehányabb ember volt míg te figyelsz a tisztaságra a rendre és szeretsz menni és élni az életed. Csak szerintem nagyon későn ismertétek fel hogy ennyire különböztök. Ettől még a volt párod alulfejlett szociális téren. Egyrészt nem tudta kezelni a konfliktusokat másrészt így nem szakítunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!