Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan győzzem le az alkohollal kapcsolatos undoromat a barátnőmért?
Számomra az ivás olyan kizáró ok, mint másoknál a dohányzás. A mostani barátnőmmel viszont 9 hónapja vagyunk együtt, és se ez idő alatt, se az ismerkedés közben nem mutatta jelét annak, hogy vágyakozna az ivás után, de mint az utóbbi 1 hónapban kiderült, eléggé szívesen csinálja, olyan szinten, hogy délelőtt 10-re jött haza most is részegen a barátnőitől.
És hiába vagyunk meg jól egyébként, hiába vagyok belé szerelmes, nem tagadom, emiatt enyhe undort érzek iránta.
Próbáltam vele beszélni, de értelemszerűen meg nem tilthatom, ő pedig mindössze annyit válaszol, hogy mindig ilyen volt, és fogadjam el, vagy szakítsak.
23/F 20/L
Látom nagyon, nagyon sokaknak komoly gondjuk van a mondatértelmezéssel és a szituáció megértésével.
Itt nem arról kell vitát folytatni, hogy az alkohol rossz vagy néha 1-2 beccsicsentés főben járó bűn lenne mert ennek nincs köze a kérdéshez.
Arról van szó, hogy a kérdezőnek van egy elvárása és ehhez az elváráshoz szeretett volna magának barátnőt választani. Na most, ha a lány kezdettől fogva így viselkedik mint most akkor valószínű nem lett volna kapcsolat belőle, hiszen akkor az elejétől fogva önmagát adja.
Írta itt egy lány, hogy nála a dohányzás kizáró ok. Én dohányzom, de ennyi erővel megtehetném, hogy nem gyújtok rá, összejövünk majd 8 hónap után már ott figyel a cigi a zsebemben majd amikor szóvá teszi akkor közlöm, hogy én mindig ilyen voltam, fogadjon el így, ne akarjon megváltoztatni. Bocs, de ez nem így működik.
Persze lehet továbbra is a kérdezőt csesztetni, hogy mégis hogyan képzeli, hogy valakit meg akar változtatni meg le lehet szavazni továbbra is, see if i care.
Nem mondom, hogy egy nő ne igyon, mert alkalmanként egy-két sör az még belefér, ahogy nálam is. Itt a probléma az, ha egy nő odáig eljut, hogy matt-részeg. Ez számomra is taszító tud lenni.
Nem mondom meg mit csinálj, de gondolom már megbeszéltétek az ügyet. Én szakítanék a helyedben, ha ez a berúgás rendszeresen fennáll, mert én egy nőre nem tudok nőként tekinteni, ha hányásig be van állva. Nálam ez azonnal piros lap.
Azt nem értem miért tőlünk várod a kérdést, úgy hogy nem látjuk a részleteket a kapcsolatotokban. Ezt nektek közösen kell megtárgyalni.
"Ja hogy 9hónapig nyista most meg már kétszer is ivott? "
NEM! Kilenc hónapig NEM IVOTT, most meg egy hónapja rendszeresen iszik és DÉLELÖTT 10-kor már részegen kerül elö!
Aki délelött már tökrészeg, az alkohlista, akárhogy is magyarázzák egyesek!
Emellett a kérdezö amikor összejöttek, közölte, hogy az alkohl neki kizáró ok, a nö erre egy ideig - amíg sikerült összejönniük - látszólag nem ivott alkoholt, most meg, amikor már "biztosnak" érzi a dolgot, visszavált az alkoholista móduszba, NA EZ AZ, ami a fö probléma, mert egyszerüen átverte a kérdezöt!
Te mi a fraszt szivtal utolso?
"Emellett a kérdezö amikor összejöttek, közölte, hogy az alkohl neki kizáró ok"
Ezt hol olvastad?
"most meg egy hónapja rendszeresen iszik"
Ezt sem latom a kerdesben, mert "utobbi 1 honapban kiderult, hogy elegge szivesen csinalja". Ez nem jelenti korantsem azt, hogy rendszeresen iszik. Persze valakinek a havi 2 is rendszeres.
"visszavált az alkoholista móduszba"
Ember te nem vagy normalis, semmi olyat nem tudunk, amirol arra lehetne kovetkeztetni, hogy alkoholista. Te josagos eg.
En siman kinezem azt is, hogy a kedves kerdezo eleg erosen tuloz, mert neki mar 1 korty bor is fobenjaru bun lehet. Szanalmas.
"mert én egy nőre nem tudok nőként tekinteni, ha hányásig be van állva"
Hülye balphasz vagy. Egy igazi hímsoviniszta bunkó. Pasiba mehet a hányásig részegedés, az király meg phasza, de ha egy nő iszik az szánalmas. Kabbe nyugodtan.
Amúgy meg, undorító mindkét nemnél a részegség. Ha az életben egyszer megtörténik, vagy kétszer, az más, de nehogy már ez legyen a norma. Valaki írta, hogy ebből áll gyakorlatilag a fiatalság. Ja, kösz akkor ki is nyírom magam, hogy sikerült felnőtté válnom anélkül, hogy lerészegedtem volna minden hétvégén. De tudom, unalmas álszent fapina vagyok.
Én ugyan nem undorodom a piától, bizonyos mértékig, de amint valaki részeg kezd lenni, akkot el kezdek félni tőle. Hiába, gyerekkori trauma, nekem az Isten se tudná megmagyarázni, hogy az ivás jó.
Kérdező, oké, nem akarsz szakítani, akkor ismered a mondás másik felét? "Megszoksz"
és most milyen gyakran iszik? egy esetet meséltél el.
most már minden nap kb részegen megy haza?
ha igen, akkor lassan el lehet beszélgetni vele az alkoholizmusról.
ha nem, csak párszor ivott, akkor meg vagy elfogadod, vagy nem.
én sem ittam, amikor megismerkedtem a barátommal, mert nem érdekelt. nem jártam bulizni se.
azóta kipróbáltam a cigit, a piát. cigizni nem cigizek, bár tetszett. inni néha szoktam. van hogy hónapokig nem iszok, aztán egyszer igen, van hogy ha valahova hívnak elmegyek, és iszok én is, bár nem ittam sose addig, amíg beájulok, mert előbb elhányom magam.
nem gondolom, hogy átvertem volna a barátomat, egyszerűen csak később jöttem rá, hogy néha akarok ilyet. mondjuk neki nincs is problémája ezzel.
ha meg ennyire idegesít a legkevesebb ivás is, akkor fogadd el úgy, ahogy más számodra idegesítő szokását is.
ami engem zavart a barátomban, azt mondtam neki, változtatott rajta, kevesebbszer vagy többször csinálja. volt amit csak annyiszor csinált már, hogy megszoktam, már nem idegesít fel. vagy arra gondolok, hogy oké, ez annyira nem tetszik, de ettől még mindig sokkal sokkal több a jó benne, a kapcsolatunkban, amiért felesleges ezen fennakadni, nyilván bennem is van olyan, ami fel tudja idegesíteni.
vagy szakíts.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!