Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csinálnátok, ha a barátotol nem jönne el a ballagásotokra? Mondván, h csak emiatt nem cserél váltást, majd ha vmi fontosabb dolog lesz.
Nem mindenki kedveli az ilyen családi nagy ünnepeket, főként akkor nem, ha az ő családja nem mondható normálisnak.
Nekem speciel nem volt ott egy családtagom sem a szalagavatóbálon (a volt sulimban szokás, hogy ott az egész család), és nem borultam sírva az asztalra.
"tudott volna cserélni, és utána simán ideér, ha nem is a ballagásra, de arra a megvendégelésre. ugy is volt, h cserél, de aztán meggondolta magát.. mert ez nem elég fontos neki. és még csak jelentkezni se tudott. sőt, azóta se igazán.. mondom, még csak meg se kérdezte, h h volt. szoval nem én vok az önző."
Nekik otthon milyen a családi légkör? Hidd el, aki sz*r családban nő fel, annak nem öröm ilyen boldog családi pillanatokat látni kívülállóként. (oké, a barátod, de nem családtag) Én is így vagyok vele. Igyekszem mindet elkerülni.
azért, hogy nem jön el a ballagásomra nem haragudtam volna, dolgozik, oké. a ballagás amúgyis marhaság, legalábbis számomra. mit kell azon ünnepelni, hogy valaki elvégez egy középiskolát, nincs benne nagy kunszt. én akkor tartottam ilyet, mikor felvettek egyetemre, akkoris csak egy kis szűk családi ebéd otthon.
viszont ha megígérte, hogy elmegy és még arra sem vette a fáradtságot, hoyg felhívjon, hogy bocsi nem megyek, na azért kiakadtam volna. akkor mondja, hogy nem jön, nem akar, nem szeretne, az rendben van, de a kamuzás nincs.
"nem vmi jó. a szülei akkor váltak el, amikor ő 1 éves se volt még. az anyjával nem igazán értik meg egymást, de érdekes mód, multkor a fejemhez vágta, h az anyja fontosabb neki, mint én.. ok, de azt a 2 szeretetet nem is lehet összehasonlitani, nem? vagy miért mond nekem ilyet? a nagyszüleivel se jó a kapcs. az apjával meg főleg nem."
Na, nem lepődtem meg a válaszon. Így minden világos. Nézd, aki olyan családban él, mint ő, annak az ilyen ünnepek nem jelentenek sokat. Teljesen meg tudom érteni a barátodat. Értem, hogy megbántva érzed magad, de próbálj meg az ő fejével gondolkodni!
Nekem pl. k*rva fájdalmas látni egy boldog családot, akik készülnek a szalagavatóbálra, ha arra gondolok, hogy az én anyám aznap be volt gyógyszerezve...
Nem akarta a barátod látni, amint Ti, mint egy nagy boldog család jelen vagytok egy ilyen eseményen. Mert ő kívülállónak érezte volna magát, hiába a barátod.
Semmiképp sem szabad szemrehányásokkal illetned. Ő nem ismeri a családi szeretetet úgy, mint Te. Neki ez egy maszlag, jobban esik szidni, mint elfogadni, hogy másoknak ez sokat jelent.
Mást nem tehetsz, mint vagy elfogadod őt és próbálod megmutatni, miért fontosak az ünnepek.
vagy persze szakíthattok is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!