Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak ti tényleg mindig kicsit birtoklók vagytok ha van barátnőtök?
A pszichológusom szerintem minden férfiban van egy egészséges birtoklás ha a párjáról van szó. Van egy egy éves párkapcsolatom és néha szóba került a barátom is aki szerintem néha ok nélkül bizalmatlankodik, féltékenykedik és birtoklón viselkedik. Az orvosom szerint a barátom reakciói normálisnak mondhatók, ezért most közösen keressük a megoldást,hogy én mégis miért érzem akkor gondnak,hogy a barátom olyan amilyen. A párom nem tudja,hogy szakemberhez járok. Férfiak válasza érdekel ti mit gondoltok a birtoklásról? Most nem olyan értelemben,hogy tárgyként kezelitek a nőt. Ti hogy viselkedtek és mikor vagytok birtoklóbbak? Nektek mit jelent a birtoklás?
N
Nekem az a véleményem, hogy egy fajta birtoklási vágy, vagyis inkább félelem az elvesztés gondolatától mindenkiben van azok iránt, akiket szeret.
De az ok nélküli féltékenység legfeljebb egy gyerektől normális, aki kibukik néha, ha az anyja, apja a kistesóval is foglalkozik. Felnőtt embertől nem okés már szerintem.
A párom nem birtokol, nem korlátoz semmiben, csak a tetteivel érezteti - nyilvános helyen magához húz, random megsimogat vagy ad egy csókot, esetleg koncerten magához karol - hogy az övé vagyok és senki másé.
Persze ha bárhová megyek egyedül, nem kémkedik meg nem félt, de ha együtt vagyunk, nyilvánvalóvá teszi, hogy összetartozunk.
28n
U.i.: ezt a cíemres barm pszichológust meg sürgősen hagyd ott!
Bocsánat, de nőként válaszolnék.
Én azzal értek egyet hogy ez a pszichológus egy barom. Az én páromban még sosem láttam semmi jelét bortoklásnak vagy féltékenykedésnek - bevallom, egy ideig zavart is, amíg meg nem beszéltük hogy ennek az az egyszerű oka van, hogy bízik bennem. Ennyit a "minden férfiban van egy egészséges birtoklás" témájú elméletéről.
Arra pedig, hogy "én mégis miért érzem akkor gondnak,hogy a barátom olyan amilyen" nem kell megoldást keresni megmondom én neked: mert feleslegesen bonyolítja az életed. Az éttermes történet tökéletesen leírja a lényeget: gyakorlatilag ok nélkül rontotta el az estéd. Ez például gond, és nem csak te érzed annak.
Az en baratom birtoklos es az elejen ez nagyon zavart, mert en nem voltam az. Hehe, mellette megtanultam meg h a birtoklas teljesen egeszseges. Az elozo baratomnal azert nem voltam birtoklos mert nem volt igazan fontos. Kinosan erzem magam, mert itt a gyk-n ha meghalljak a birtoklas, feltekenyseg szavakat akkor rogton ilyen sziciliai maffiacsaladra gondolnak orditassal, hivaslista ellenorzessel, fenyegetessel, hisztivel, erzelmi zsarolassal es hasonlo eroszakos dolgokkal. Ez csak annyit jelent h en pl. mas ferfivel nem bizalmaskodok, foleg az o jelenleteben. Hatarokat huzok, ismeretlen ferfival valo beszelgetesbe belefuzom h foglalt vagyok, nem vigyorgok, nem dicserem meg latvanyosan, csak illedelmes es mersekelten kedves vagyok, nehogy jelnek vegye, stb. O ugyanezeket megteszi, mielott vki belekotne. Itt a gyk-n is naponta latni a megcsalos torteneteket - sok "baratsagkent" indul, csupa artatlan dologgal, mindre azt mondtak az elejen h "mi van abban"...
Azert batorkodtam no letemre hozzaszolni, mert regen en is haraptam a birtoklasra, de egyreszt a mostani baratommal szorosabb a kapcsolatunk mint a regivel, dragabb nekem, masreszt tul sok tonkrement kapcsolatot lattam olyanoknal, akik olyan buszkek voltak a szabadsagra.
Ha nincs titkolnivalod a masik elott akkor ez a korlatozas nem jelent terhet. Jobb elkerulni azokat a helyzeteket, ahol kisertesbe eshetsz te vagy a parod.
Bocsi, ezt csak most olvastam:
"Értem, de ilyen nincs,hogy az "övé vagyok senki másé". ... mert nem vagyok az övé"
Akkor megis kie vagy? A szomszed Joskae? A harom exede? Mindenkie? Akik parban vannak azok egymasei. Ez nem gonoszsag, elmaradottsag, hanem teljesen alap. Amig nem tudod azt mondani h az ove vagy addig nem adtad oda teljesen a szivedet. Lehet igy is elni, de ez csak felmegoldas. A pszichologus feladata megtalani h miert felsz ennyire az elkotelezodestol, miert faj neked annyira azt mondani h az ove vagy. Gondolom attol felsz h elarulnak, megtaposnak es nem tudod megvedeni magad.
Ha feltenned a baratodnak a kerdest h kihez tartozik gondolkodas nelkul ravagna h hozzad, nem kezdene hosszas magyarazatba a szabadsagrol, jogokrol stb.rol. Nem leszel kevesebb, butabb, gyengebb attol h vkie vagy. Ez nem ciki.
Probalj meg estenkent ugy lefekudni h azt mondgatod magadnak: "senkie sem vagyok, senkihez sem tartozom. A baratom nem az enyem, nem tartozik hozzam." Ha ez a szivedbe mar vagy abszurdnak erzed akkor te is birtoklos vagy, vagyis normalis.
A pszichológus nem orvos, csak egy bölcsész.
A pszichiáter orvos.
Egyébként nem minden férfi birtokló, a személyiségüktől függ, illetve az önbizalomhiányos, kisebbségi komplexusos férfiakra jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!