Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom még mindig nem tudta elfogadni a külsőm, és már én is nagyon szenvedek ettől. Voltatok már így - mi lett a végén?
Igazából nem tudom, miért írom ki a kérdést. Csak én ezt annyira nem értem, már gondoltam rá, hogy valahol tudat alatt nem mer elköteleződni, és e mögé kénytelen bújni, mert a személyiségem és a gondolkodásom szinte tökéletesnek látja.
A külsőmmel - nagyjából elégedett, de amivel nem, az annyira zavarja, hogy még mindig nem tudja, képes-e hosszú távon, őszintén elfogadni. Van, mikor megrohanja az érzés, hogy hülyeség, hogy ez felmerül egyáltalán benne, mert összetehetné a két kezét, hogy megtalált; máskor azonban a sokszorosára nagyítódik a szemében.
(A probléma főként a pattanásosságom, ami nekem is új, még kamaszként sem volt gondom ezzel - s eddig minden barátnője makulátlan porcelánbőrű volt.)
Kezdek elérni arra a pontra, amikor a kevéske maradék önbecsülésem is szétmorzsolódik, és akkor is arra gondolok, vajon hogyan láthat, amikor érzem, hogy milyen boldog mellettem.
Számomra ő az az ember, akivel minden még hátralevő napot el tudnék képzelni, de ez a bizonytalanság már nyomokat hagy mindkettőnkben.
Valaki még volt ilyen helyzetben bármelyik oldalon? Kifogás volt, vagy az igazság a külső? Ti hogy birkóztatok meg vele?
Hozzáteszem, látom rajta, hogy szenved ettől, próbál változni és átlépni ezen - bár olykor meg az az érzésem, hogy várja, mikor derül ki valami komolyabb galiba velem kapcsolatban, hogy arra hivatkozva nyugodt szívvel szakíthasson.
Sok, apró pattanásról van szó (nem a kinyomható fajták, csak pici bőrkiemelkedések), és hormonális zavar okozza, amit tudom, hogyan kell kezelni - elméletben, de a gyakorlatban még egy év után sem változott semmi. Vagyis eleinte ennél komolyabb gondjaim voltak miatta, de azokat hamar rendezte a szigorú diéta és hogy elkezdtem folyamatosan edzeni; mára már "csak" a pattanások maradtak.
Én megértem, hogy van, aki jobb belátása ellenére sem tud átlépni minden külsőségen. Ő is elítéli ezt, önmagában is. Ugyanakkor már nehéz függetleníteni magam ettől érzelmileg; azt reméltem, hogy a kötődés mélyülésének folyamatával ez majd egyre súlytalanabb lesz. De mindig visszatér.
ismerek olyan embert, aki pattanásos, mindig ilyennek ismertem. vonzó, csakúgy, mint a párja (aki nem pattanásos).
én ugrok, ha bármiről érzem, hogy a másik szerint elmegy, de lehetne bennem jobb is.
a megoldást nem tudom. pattanásos voltam sokáig, a fogamzásgátló szintén nem segített. a korral jobb lett nekem, és nagyon vigyázok, mit kenek a bőrömre. általában csak babáknak való termékeket, és nem használok a fejemre sok mindent. egy tanácsom mégis van: mikor emésztési gondjaim vannak, most is rosszabb a bőröm, ezért nagyon-nagyon ritkán eszem dugig magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!