Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Idegileg nem bírom, hogy...

Idegileg nem bírom, hogy meghíztam. Minden nap szenvedek. Nem bírom elfogadni, hogy anyagi okokból nem tudtam sportolni. Ha nekiállok ismét, javul a hangulatom? Többi lent.

Figyelt kérdés
6 kilót felhíztam minimum. tavalyi ruháimban hülyén nézek ki. Csípőm, combom hasam hájas. tavalyi sportos testből teltkarcsú, körte alakú lett, izomnak nyoma sincs. pár hónapja jobban,de fél éve szenvedek. 5 éve nem voltam ekkora. érzem fizikailag is a negatív változást. ha barátom hozzámér,azt is utálom,mert érzem, hogy hájas vagyok. pár hete zöldségen élek,meg nem hízlaló kajákon,de nem fogytam kicsit se. el fog múlni a dilim,ha ma nekiállok edzeni rendesen? amúgy meg nem szoktam zabálni, hízékony vagyok. nappal meg,főleg mostanában bicajozok. nem sokat,de szoktam. sajnos nem bírom elfogadni magam így. nem akarok tehén lenni,de abba az irányba haladok. túlzás már tudom, hogy ezen nyavajgok,de ha befogom a pofám, akkor is szenvedek. voltam már pszichiáternél is, de nem akarom,hogy súlyosodjon a helyzet. 5000 ft a bérlet. sajnáltam rá eddig a pénzt,mert volt fontosabb dolog is. otthoni edzést nem tudtam csinálni,nincs hol, meg ha van bérletem,akkor tudom,hogy szorgalmasan eljárok. hiányzik az az érzés,hogy edzés után tudom,hogy tettem valamit az egészségemért, meg nem lötyög a háj rajtam. hülye vagyok,mert ez olyan,mint egy elvonási tünet,csak nem drog miatt,hanem a sport miatt. :-(
2013. júl. 4. 13:59
 1/6 poiu ***** válasza:

Igen, könnyebb teremben edzeni, és is járok. Zöldség mellé kell hús is - nem tudom, mi nálad a nem hízlalós kaja. Nálam ez a keményítő és cukor - ezeket nem eszem.

Ugyanakkor mozogni lehet bárhol. Menj mindenhová gyalog, ne használj liftet, kirándulj, játsz, találd ki, hogy mi jó neked. Ne keseredj el, kis odafigyeléssel menni fog.

2013. júl. 4. 14:04
 2/6 anonim válasza:

Fontos, hogy többször egyél keveset és azért vigyél be energiát is, mert, ha túl kevés, akkor csak lelassul az anyagcseréd. pl. teljeskiőrlésű dolgok, puffasztott rizs/búza, sovány felvágottak, gyümölcsök, sovány tejtermékek.

Edzés: az 5 e Ft nem is vészes, ennyit megtehetsz az egészségedért :) de a futás, bringázás még mindig ingyen van. nekem például motiváció, hogy töltöttem le a telefonomra egy programot és azzal tudom mérni, hogy mennyit futottam/bicikliztem, mennyi kalóriát égettem stb. :)

2013. júl. 4. 14:06
 3/6 Orosziné Andi ***** válasza:
Én a szülés utáni kilóimat főleg futással adtam le, azt ajánlom neked is, az ingyen van. Plusz ha még bicajozol, akkor le fog menni. Meg persze a kaja, de azt írták is.
2013. júl. 4. 14:16
 4/6 A kérdező kommentje:
gyalogolok sokat,mép télen is. olyan munkánk van, mellék munka,ami miatt gyalogolni kell sok helyre. kaja ügyben már tapasztalt vagyok. régen is tudtam, mi hogy van. a mozgás hiányzik. a kő kemény edzés,amivel elérhetem a célom a súlyommal meg az egészségemmel kapcsolatban. súly igazából nem érdekel, mert ha izmos vagyok, az is nyomja a súlyt. inkább a látvány a lényeg. :-)
2013. júl. 4. 14:18
 5/6 A kérdező kommentje:
így betegesebb is lettem.
2013. júl. 4. 14:20
 6/6 anonim válasza:

Lehet épp ezért is hízol, mert ilyen lehangolt, befelé forduló vagy,sőt...! Légy boldog, mosolyogva kelj, élvezd, hogy nő vagy, hogy van párod, aki szeret és hogy te is viszont szerethetsz. Élj pozitívan, sugározz jó kedvet. Mondjuk holnap próbáld is ki, meglátod, hogy tetszeni fog! :)

A futás ingyen van! Kellemes nyári este célozd meg a sportpályát, parkot...Kocogással kezdj és meglátod majd, hogy belejössz!

A bicó is ingyen van, ha rendelkezel vele...használd!

Otthon tudsz tornázni, DVD-re, vagy csak magadtól!

Azt tudod, hogy mit kell enni, akkor tartsd is be!

Azt mondom: lépj ma, holnap és holnapután! Kezdd el, magadban... s aztán szaladhatsz, és később repülhetsz is.

2013. júl. 4. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!