Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Azért nem bírok annyit sportol...

Azért nem bírok annyit sportolni, mert túl alacsony a testsúlyom? 170cm/50kg/19év

Figyelt kérdés

Rendszeresen sportolok (futás, kerékpár, gorkorcsolya...), de azt vettem észre, hogy mostanában, már nem olyan a sport, mint régebben... ez lehet az miatt, hogy túl sovány vagyok? A kornyezetemben mindenki azt állítja, hogy nagyon vékony vagyok és meg kéne híznom, de sajnos már az ortorexiához ill. anorexiához kozelítek...

csak az érdekelne, felelos lehet- e az alacsony testsúly a teljesítmény csokkenéséért, lehet akkor konnyebben rászedém magam a hízásra, mert imádom a sportot.

2013. jún. 2. 10:45
 1/1 anonim ***** válasza:

A sok zsír segíti a sportteljesítményt. Ez azt hittem mindenhol elfogadott tény. A hájas emberek kitűnő atléták, ez vitathatatlan :)

Egyébként meg nem. Ha tápanyaghiányod van, minőségi vagy mennyiségi éhezés állapotában vagy, akkor az izomtömeged és az energiabevitel alacsony szintje miatt fog csökkenni az erőd, állóképességed. Tehát mit eszel, mennyit eszel a jó kérdés. A hízás zsírosodást jelent, ez ritkán megoldás.

2013. jún. 2. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!