Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Párom még mindig nem tudta...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párom még mindig nem tudta elfogadni a külsőm, és már én is nagyon szenvedek ettől. Voltatok már így - mi lett a végén?

Figyelt kérdés

Igazából nem tudom, miért írom ki a kérdést. Csak én ezt annyira nem értem, már gondoltam rá, hogy valahol tudat alatt nem mer elköteleződni, és e mögé kénytelen bújni, mert a személyiségem és a gondolkodásom szinte tökéletesnek látja.

A külsőmmel - nagyjából elégedett, de amivel nem, az annyira zavarja, hogy még mindig nem tudja, képes-e hosszú távon, őszintén elfogadni. Van, mikor megrohanja az érzés, hogy hülyeség, hogy ez felmerül egyáltalán benne, mert összetehetné a két kezét, hogy megtalált; máskor azonban a sokszorosára nagyítódik a szemében.

(A probléma főként a pattanásosságom, ami nekem is új, még kamaszként sem volt gondom ezzel - s eddig minden barátnője makulátlan porcelánbőrű volt.)

Kezdek elérni arra a pontra, amikor a kevéske maradék önbecsülésem is szétmorzsolódik, és akkor is arra gondolok, vajon hogyan láthat, amikor érzem, hogy milyen boldog mellettem.

Számomra ő az az ember, akivel minden még hátralevő napot el tudnék képzelni, de ez a bizonytalanság már nyomokat hagy mindkettőnkben.

Valaki még volt ilyen helyzetben bármelyik oldalon? Kifogás volt, vagy az igazság a külső? Ti hogy birkóztatok meg vele?

Hozzáteszem, látom rajta, hogy szenved ettől, próbál változni és átlépni ezen - bár olykor meg az az érzésem, hogy várja, mikor derül ki valami komolyabb galiba velem kapcsolatban, hogy arra hivatkozva nyugodt szívvel szakíthasson.

2017. júl. 19. 19:17
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Szerintem sem szeret. A volt párom is pattanásos, de sose bántottam miatta, max hogy menjen el dokihoz hogy kiderüljön hogy MITŐL van, de maga a tünet engem nem zavart. Ez a pattanásos dolog csak indok, szerintem nem tudja hogyan szakítson.
2017. júl. 19. 21:27
 22/35 anonim ***** válasza:
93%

Elmehet itt pár ember a...... ba azért már ba..us.

Ne gondolja senki, hogy a pattanásosság az olyan egyszerű móka, vagy igénytelenség. Nagyon nem!

Bőrgyógyász megoldja, mi? Hát nem! Tőlem csak több tízezret húzott le, mai napig kenem az egyik sz*rsággal, de nem lett jobb. Ja meg ezen kívül van pár féle arctisztítóm, amit kipróbáltam. Bőrgyógyász SEMMIT nem ért.

Voltam belgyógyásznál is, de nem utalt semmire.

ja meg pluszban csak jelzem, hogy allergiára is utalhat, na ezen pl még nem voltam külön.

Mondjuk aki ezért fintorog a párjára, az egy retardált.

Érdekes módon az én párom 5 éve velem van, az arcom jelenleg sajnos megint csúnya, aknés, / az évek alatt sokszor volt aknés, míg adott időszakokra elmúlt valahogy).

Ő pl nem hogy nem undorodik tőlem, de ugyanúgy kíván,mint 5 éve. És adok magamra.

Szóval lehet, hogy kérdező te reagálod túl, és tökre nem is ez a problémája, csak túl érzékeny vagy. Mondjuk ha veled van problémája, az alapból rossz már.

Viszont az okát fel kéne térképezni...

Bőrgyógyászokkal nekem nincs jó tapasztalatom. Nekem nem sokat segítettek, a TB támogatottak lesza.rtak és instant szárító vackokat írtak fel csak, a fizetősek dettó egymás után írtak sok drága sz*rt és ennyi.

Előbb javaslom a kozmetikust akkor már, én is oda fogok menni most már.

Esetleg még hormon problémára utalhat a dolog, pajzsmirigyre.

2017. júl. 19. 22:32
 23/35 A kérdező kommentje:

Ezzel csak az a gond, hogy nem vagyok ilyen, nem akarok belőle vitát - és attól még, hogy nem hozza többet fel, ugyanúgy fog gondolni rám. Jobb szeretem tudni őszintén, hogy mi zajlik benne, és csak ennek szabna gátat, ha a szemére vetem. A mód maga közel sem olyan bántó, minthogy valami bennem ennyire... nem tetszik neki.

A pattanás endokrin, sem a nőgyógyász, sem a bőrgyógyász nem elég kompetens, és ha az életmóddal nem lehetett eltüntetni, akkor már csak a gyógyszerezés marad.

Az nem lenne nevetséges, hogy nem szeret, és ilyen hülye indokkal akar lerázni? Nekem nem tűnik logikusnak. Eddig is mindig ő szakított, nem esne kétségbe tőle, és nem az az önmarcangoló fajta. Ha nem szeretne egyébként velem lenni, már rég nem lenne közünk egymáshoz. Inkább amiatt aggódom kissé, hogy az elköteleződés került riasztóan közel hozzá.

2017. júl. 19. 22:37
 24/35 anonim válasza:
Kedves kérdező,erre csak azt tudom mondani,hogy elég gáz,hogy ennyi őszinteség sincs benne,hogy megmondja,hogy tényleg a pattanásaid zavarják,vagy mégis mi a problémája. A másik hagyjuk a bőrgyógyászt,mert vicc kategória,mindenféle kenőcsöket felír majd,aztán vagy segít vagy nem. Felnőtt korban a pattanások hormonális problémát jeleznek,és a fogamzásgátló sem megoldás,mert annyit ér kb mint pl az antibiotikum,amint leállsz vele,rosszabb lesz. Életed végéig meg nem szedhetsz fogamzásgátlót,hogy teljesen megszűnjön a probléma,könyörgöm gondolkodjunk már!Tapasztalatból írom neked hidd el,és nem nem olyan könnyű a pattanásokat kezelni,főleg ha hormonális problémáról van szó,mert mindenkinek más válik be.A barátodhoz visszatérve,meg kéne beszélni ezt,ugyanis téged roncsol ezzel lelkileg,és ha annyira nehezére esik elfogadni,akkor lépni,mert ezzel hosszútávon neked lesz rossz. Egyébként ha pár apró pattanáson nem tudja túl tenni magát,akkor talán jobb is,ha rá lesz adva a kabát,mert ha majd nagyobb változáson megy át a tested pl:terhesség,duplán nem fogja elfogadni.Nevetséges :(
2017. júl. 19. 22:46
 25/35 A kérdező kommentje:

Nos azt válaszolta, hogy nincs semmi a háttérben, tényleg csak a külsőmmel vannak gondok; mindent imád bennem...

A természetes életfolyamatok nem zavarják, sem az öregedés, sem a terhesség. Mondjuk ismerve ezt a tulajdonságát, lehet, hogy egyelőre még könnyen beszél róluk - tényleg nem tudom.

Mindenesetre, én nem akarom elhagyni. Ezt leszámítva (s ez is jobban az ő problémája, mint az enyém) fantasztikus ember, minden tökéletesen működik közöttünk, egyformán gondolkozunk, reagálunk, rengeteget nevetünk, és kölcsönösen becsüljük egymás bensőjét; más dolgokban érezteti, hogy büszke rám.

2017. júl. 20. 16:41
 26/35 anonim ***** válasza:

Nno.

Hát, ha úgy áll a helyzet, hogy mindkettőtöknek csak ez az egy hibája van, akkor akár meg is alkudhattok rajta: ő ugye... dolgozik rajta, hogy elfogadja a pattanásaidat - cserébe te is dolgozz rajta, hogy elfogadd őt olyannak, akinek nem tetszik a pattanásos bőr.

Mert hát ez az elfogadósdi is ilyen, kétirányú dolog.

2017. júl. 20. 18:04
 27/35 anonim ***** válasza:

Nem tudom..

Mint írtam, nekem is elég problémás a bőröm, ami valószínűleg akkor is hormonprobléma, ha nem sikerült kiderítenem, mi miatt van ez pontosan..

Az utóbbi 1 évben ismét előjött, előtte csak 1-2 helyen volt olykor durva aknem, most az utóbbi időszakban nagyon gáz, és ráadásul hegek is megmaradnak, mert van, hogy elkaparom.

Tudom, hogy nem vonzó, nappal mindig használok alapozót, ha az utcára is megyek. Egyedül a barátom lát esténként és hétvégén úgy, ahogy. Mégis van, hogy így is azt mondja, "reggel vagy a legszebb". ( Gondolhatod, én is hülyének nézem, igen)

Most meg is kérdeztem a párom, hogy milyen gáz, téged nem zavar?

- néz, hogy "Mi? a Pattanásaid? Nem, nekem tetszel."

Ez volt az ad1.

Ad 2, engem jobban zavar mint őt, de őt főleg azért zavarta, mert elkezdett ő is aggódni, hogy mi van ha hormonális dolog és képzeld, saját maga keresett ki NEKEM egy bőrgyógyászt és mentünk el. ( persze le se tojta, hogy megtaláljuk az okát, csak a kenőcsös vackokat írta, ami itthon is van mindenféle egy halommal btw. Nem segített ez semmit abban, hogy akkor most ez miért is van...)

Szóval ha annyira nagyon zavarja, akkor mondjuk ő is támogatna abban, hogy a kiváltó okát kitaláljátok és megszüntessétek.

Persze tudom, hogy az én párom elve nagyon törődő, nem mindenki ilyen, de ilyenkor valahogy mindig eszembe jut, mennyire értékes is, hogy ilyen..

(Hozzáteszem nem okolom, aki nem ilyen, mert nem mindenki érzelmi intelligenciája van ott, ahol. Csak jeleztem, hogy van ilyen is. Amúgy is kérdezted, hogy van.e valaki hasonló helyzetben, hát én az lennék..)

86%-os voltam

2017. júl. 20. 19:36
 28/35 A kérdező kommentje:
Most megint ugyanez zajlott le... Együtt töltöttünk három nagyon boldog napot, és a hazaúton már azt olvastam, hogy mennyire utálja magát, hogy annak ellenére, hogy minden, de minden tökéletes, nem bírja ezt az egyet elnézni bennem. Nem akar elhagyni, de ez az akadálya, hogy előrelépjünk végre. Olyan rossz a mélyre zuhanni olyan magasból, és végül mindig itt kötünk ki, és semmi egyéb oka nincs rá... Annyira stresszel már ez a hullámzás, hogy élni sincs kedvem. Mikor együtt vagyunk, az meseszerű, hogy csaphat ez állandóan ebbe át? :(
2017. júl. 24. 14:21
 29/35 anonim ***** válasza:
67%

Ne haragudj, de én ezt senkinek nem viselném el!

Az én önbizalmamat senki ne rombolja így..

Aztán majd ott fogsz állni, úgy, hogy a pattanása eleve lecsökkenti az ember önbizalmát, de még a párod is folyamatosan(!) csesztet.

A barátos egy pharaszt.

Tudod mi a különbség a 2 hozzáállás között? Hogy ha én téged szeretlek, és zavar a pattanásos pofád, akkor nekilátunk együtt keresni valamit rá.

Csak gondolj abba, hogy fordított helyzetben, te mit tennél, hogyan reagálnál, ha téged zavarna ugyanez a pasidban?

Mert elismerem, hogy ha nagyon piros, sebes, akármilyen, igen, zavaró tud lenni. De ez nem jogosítja fel, hogy folyamatosan felrója, meg beléd veri, hogy nem vagy elég jó neki.

Egyáltalán, mi az, hogy nem vagy elég jó neki??

Ne hagyd már magad ennyire. A végén egy önbizalomhiányos, gátlásokkal teli nő leszel te is, és köszönheted a kedves barátodnak. Egyáltalán nem ez a jó hozzáállás ahhoz az emberhez, akit szeretünk.

"Annyira stresszel már ez a hullámzás, hogy élni sincs kedvem."- Pont erről beszélek..

Rohadt jó érzés lehet, hogy a párodnak nem vagy elég jó, meg csak húzza a száját rád. Én már rég elküldtem volna oda, ahova kellett volna már neked is küldened.

Nem ez a normális hozzáállás, de ezt mát többen is írták itt, ahogy látom.

2017. júl. 24. 19:48
 30/35 anonim ***** válasza:

előzővel mindenben egyetértek.

"minden, de minden tökéletes, nem bírja ezt az egyet elnézni bennem. Nem akar elhagyni, de ez az akadálya, hogy előrelépjünk végre"

ez nagyon úgy hangzik, mint egy rossz szokás, amitől meg kell szabadulni. a pattanásosság nem az.

kérdező, tényleg ne téveszd szem elől, hogy van, aki szájhúzogatás helyett a megoldást és az együtt boldogulást keresi. én is tapasztaltam, enélkül nehéz lenne elhinni.

embertelen azt éreztetni valakivel, hogy nem tetszel, de elvisellek. nem kell senkit se elviselni.

nekem a mellméretemmel volt hasonló gátlásosságom. egyetlenegyszer tett rá valami megjegyzést egy több éve barátom és bizalmasom, úgy emlékszem, nem is túl durvát. rögtön azt mondtam neki, hogy hajrá, keressen másfélét, ha ez a szempontja, talál rengeteget. ez nem elzavarás volt a fenébe. együtt voltunk még évekig, és soha nem merült fel újra. lehet, hogy mérlegelt.

2017. júl. 24. 21:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!