Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ti mit szólnátok ahhoz ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit szólnátok ahhoz ha a párotoknak ilyen terve lenne a jövőre nézve?

Figyelt kérdés

Én 20-as éveim elején járok, barátom 30-as éveiben jár. 3 éve vagyunk együtt. A barátomnak max 2-3 éven belül össze gyűlik egy nagy összeg, és azt tervezi hogy házat akar építeni. A gond ott kezdődik, hogy olyan telket akar venni, ahol 2 házat tud építeni, amit majd elválasztanak. Az egyik házban a szülei és a 40 éves testvére élne majd, a másikban meg ő, és majd a családja később. Jelenleg spórolás miatt a barátom a szüleinél él. Én még egyetemre járok, de már úgy szeretnék én is elköltözni itthonról albérletbe távol a szüleimtől. Suli mellett dolgozok is.

De így nem tudok tervezni a barátommal, aki nem akar albérletbe jönni mondván hogy drága. Illetve azt tervezi hogy közös telken lesz 2 ház, az egyikben a családja, a másikban meg ő és majd a családja. Engem ez az ötlet nagyon kiborít és elkeserít. Nem így terveztem a jövőmet 20on évesen hogy majd akit a legjobban szeretek, közös telken kell élnem vele és a családjával...... Én mindig is szabadságra, nagyvilági, nagyvárosi életre vágytam.

Persze ez nem jelenti azt hogy örökké együtt leszünk, lehet pár év múlva szét megyünk. De jelenleg nagyon szeretem őt. És engem ez az elképzelés teljesen kiborít. Azt mondja azért döntötte el ezt már rég, hogy ő így tervezi, mert a szülei idősek (60 évesek), [ itt megjegyzem hogy az én szüleim is 60 fölött vannak, még is nagyon fittek, és fiatalosak, egészségesek, sportosak, szóval az öregedéssel együtt rohadtul nem jár a leépülés] és majd akar rájuk vigyázni, meg segíteni fát betenni a kályhába, hogy ne ők cipeljék idősen..... ez egy ilyen jelképes magyarázat, de a lényeg érhető....

Nektek mi a véleményetek?

2017. júl. 8. 12:24
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
26%
Szakítanék vele. A saját családtagjaimmal se akarok együtt élni, más családjával meg főleg nem.
2017. júl. 8. 14:46
 32/41 anonim ***** válasza:
85%

28. Miért lenne megnyomorított az életünk?

Van, akinek normális család jutott. :)

2017. júl. 8. 14:48
 33/41 anonim ***** válasza:
0%

"Miért lenne megnyomorított az életünk?

Van, akinek normális család jutott. :)"

Szóval az a normális, hogy egy kupacban élnek, "alkalmazkodnak" egymáshoz úgy, hogy a két (több) generációnak teljesen más a napi életritmusa, mások az igényeik.

Ha nem sikerül "alkalmazkodni" akkor meg kicsinálják a másikat idegileg. "Oltogatják" egymást egymás ellen. Mivel állandón egymás seggében élnek semmi új impulzus nem éri őket, beszélgetnek a 5-10-20 évvel ezelőtt történt sérelmekről. Vagy tervezgetik a semmit! Erre még ráadásként bejön az, hogy "azért élnek otthon, mert az úgy olcsóbb", közben nem olcsóbb az kicsit sem, csak a drága szülők nem tudják fenntartani "a HÁZAT" a gyerekek nélkül ("kisebbe" a megváltozott igényeknek megfelelőbe költözni meg "ááá hát itt van ez a nagy ház). Azután komoly indok még a "Te fogsz mindent örökölni", háát nem örökölni akarok, hanem élni az életem, meg éljék ők is az övéket.

Lehet kivétel, de az esetek nagy többsége a fenti forgatókönyv szerinti!

A szülő sose döbben rá, hogy elbaxta a gyermeke életét, kihasználta a gyermekét a saját "életéért". Mire a gyerek rájön meg túl késő!

2017. júl. 8. 15:20
 34/41 anonim ***** válasza:

"Teljesen jól teszi, hogy nem költözik albérletbe, össze se jönnék olyan emberrel, akinek ilyen tervei vannak, vagy albérletben lakik"

És nem is vagy anyagias ugye? Kész pitsa, meleg málé!

2017. júl. 8. 15:26
 35/41 anonim ***** válasza:
55%

A tények szociológiailag:

Adott egy párocska. 20 és 30.

A 20 évesnek földönkívüli szülei vannak 60 évesen, hogy ilyen fittek, jó genetikával. Sportolnak is. Ami tök jó.

A 30 évesnek földi szülei vannak nem fitten.

Egyéb tényezők: a lány szerint cigi és zsiros ételek.

Nos nem tudom az apukád, anyukád foglalkozását.

Feltételezem, hogy a srác szülei kemény munkából éltek, kevés fizetésből kellett megoldani a kaját, és azt a kevés fizut is a számlákra és gyógyszerekre költötték.

Szóval maradt is meg nem is.

Az étkezési szokásukat ez nagy mértékben befolyásolhatta.

Egyébként zsírral sütni egészséges, régen fújoltak. De egy egészséges természetes táplálékkal felnevelt disznó egészségesebb terméket ad, mint mondjuk egy génkezelt kukoricából kivont olaj.

A megélhetési problémák, kemény munka okozhat egészségi problémát, és képzeld bizonyos problémákkal már nem fognak táv gyalogolni 60 km-t, ha csak nem földönkivüliek meg nem gyógyitják őket :), na de viccet félre téve,hidd el nincs annál nagyobb sikerélmény ha egész nap meg tudja csinálni a házi munkát vagy sikerül neki elmenni bevásárolni, vagy csak szimplán tud lépcsőzni. Az étkezési szokásokat nem mi diktáljuk, hanem a pénz sajnos, a számlák és a gyógyszerek, ha vannak.

Igaz alakíthatunk rajta, de akkor is gazdálkodni kell abból ami van. Időnként bekapcsolni többször az újra tervezés gombot, időnként android módba kapcsolni, hogy a problémákat meg tudják oldani.

Hagy ne mondjam, hogy vannak olyan emberek akik nem kis pénzt kényszerülnek költeni gyógyszerre.

Az a tudat, hogy nem mindent tud megcsinálni, a mozgáshiány okozhat frusztráltságot, de ez nem jelenti azt, hogy mindig ilyen.

Nem tudom ez alatt a 3 év alatt mennyi időt töltöttél el a srác anyukájával, de ez is befolyásolja a róla alkotott képet. Jó oké, kioktat, de kioktatásra bárki képes, ha nem úgy van ahogy ő akarja.

Szimplán lehet, hogy csak fél az új helyzettől, és védelmi reakció.

Tudod 20 évesen nem fogod ezt sosem megérteni, valószínűleg ha a szüleid génjei öröklődtek benned lehet 60 évesen sem, azonban ha valamelyik ősöd génjei erősebbek, lehet 60 évesen te is érzékelni fogsz problémákat, de reméljük nem.

Az hogy ki miért lett ilyen egy dolog, a másik helyzet, hogy nem egy háztartásba élnétek hanem két különálló házban, ami annyit jelent, hogy adott helyzetben lehet kifognál egy olyan szomszédot lehet visszabőgnéd ezt a felállást.

De az is lehet, ha dobbantasz kifogsz egy elsőre normális 20 éves rácot, nagy szerelem, kéz fogó, időt szánsz rá, nem is keveset aztán később derül ki, hogy valójában nem is olyan mint ahogy mutatta, és akkor az az idő amit ráforditottál, már fáradtságos idő lesz és akkor azért fogsz itt kérdezni. És aztán jön az a mondat, hogy van a múlt, a jelen, a jövő, és a rád elb.szott idő.

Harmadrészt a testvérnek, hogy miért ilyen a sorsa lehet fröcsögni lehet ledöbbennétek, ha az egész oldalról látnánk az igazságot, talán neki is egy olyan kapcsolata volt ami majdnem tönkre tette, viszont a szülei mellette voltak, nem csak egy elmondás alapján, hogy miért van a szülőkkel.

Szerintem az a gond, hogy mindent pontozni akartok egy kategóriában, mindent skatulyázni és általánosítani akartok, de itt van egy tény. A tény az, hogy a srác nem akarja cserben hagyni a szüleit. És ez szerintem becsülendő. Leírta a lány, hogy mennyi probléma van a srácnál otthon, de azt is gyakorlatilag sértődötten, hogy a vásárolt termékhez ennyi élethelyzetet is adtak, és szerintem ahogy előzőleg írták, inkább a srác javára megy a mérleg. És ne haragudj de szerintem nagyon nem egy felé tartotok, ha ezeket a nehézségeket nem érted meg.

Ez egy olyan helyzet, hogy vagy szereted igazán vagy nem.

És itt nincs válogatási lehetőség.

Ha neked ez nem ok, legjobb lesz ha nem kínzod magadat, és belátod, hogy te mást akarsz.

Ez nem a köldökzsinórról szól, hanem egy olyan emberről aki nem akarja magára hagyni a segítségre szoruló szüleit, és a testvérét sem.

Szerintem lehet, hogy szemlélet váltáson kéne gondolkodnod. Mert itt nem az a kérdés, hogy mi mit gondolunk, mert neked kell együtt élned velük és a problémákkal, a te életed, a te felelősséged. Kérdés, hogy 20 évesen érett vagy-e erre a család modellre, vagy nem.

Ha meg már 3 éve együtt vagytok, és te ki vagy akadva, akkor miért nem léptél ki ebből, ha nem tudod elviselni a tényt, hogy a szomszédodba anyósék fognak lakni, külön háztartásba.

Ezt neked kell tudni mielőtt lepacsizol a ténnyel. A te életed és ebben neked kell határozni.

2017. júl. 8. 16:57
 36/41 anonim ***** válasza:
73%
Kedves #34! Nem vagyok anyagias, de nem jönnék össze olyan buta férfival, aki értelmetlenül elherdálja a pénzt, mert gondolom annyit meg nem keres, hogy félre tudjon rakni albi mellett is saját lakásra valami rendes összeget havonta. Felőlem aztán élje csak le a kis életét egy bérelt lyukban. (Persze nem minden fekete és fehér, vannak egyedi történetek, ez csak az átlagra vonatkozik, akinek nem inge...)
2017. júl. 8. 17:45
 37/41 anonim ***** válasza:
Az a baj, 35-ös, hogy te sem tudod, hogy így van-e. Csak felvázoltad, hogy mi van, ha ez van. De attól még lehetnek nemtörődöm, lusta emberek, a pasi meg bújhat a "segíteni akarom őket" duma mögé. Ez is lehet, az is lehet.
2017. júl. 8. 17:46
 38/41 anonim ***** válasza:
69%
6537. a "nem hagyja magát elszakítani a családjától/barátaitól/stbtől hogy csak ÉN legyek neki" c. nárcisztikus-egoista kérdés.
2017. júl. 8. 17:49
 39/41 anonim ***** válasza:
0%

"annyit meg nem keres, hogy félre tudjon rakni albi mellett is saját lakásra valami rendes összeget havonta"

Ha albi mellett nem tud félretenni akkor a mama mellett pláne nem fog!

Mondhat bárki bármit 100 esetből 90 nem normális anya-gyermek viszonyra vezethető vissza! A 10% a szerencsés "véletlen" vagy a határozott apa (aki nem engedte anyucit rátelepedni egyszem pici gyermekére) miatt normális!

2017. júl. 8. 18:11
 40/41 anonim ***** válasza:
75%
Zabszem szorult a seggedbe?! Otthon miért ne tudna félretenni? Egy 100-assal több marad neki, az a nem mindegy.
2017. júl. 8. 18:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!