Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Költözzek-e külföldre a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lena_bp kérdése:

Költözzek-e külföldre a párom miatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nagyon nehéz döntés előtt állok.

Magunkról: 29 (ffi), 31 (nő). 4,5 éves párkapcsolat, ebből 2 év távkapcsolat (nagyon nehéz volt, de mindent túléltünk együtt). Szeretjük egymást.

Párom egy amerikai cégnél dolgozik vezető pozicióban, én egy magyar állami vállalatnál szintén jó pozícióban. Megvan mindenünk. Terveztünk házat venni, családot alapítani. Jövő év elejétől jött volna a baba projekt. DE!

A helyzet az, hogy őt előre akarják léptetni cégen belül - ezért felajánlottak neki 2 külföldi pozíciót is. Az első cseho. ezt visszautasította. A másik valószínüleg dánia.

Helyzet: választhajuk a kiköltözést, vagy azt hogy marad itthon, de akkor nem valószínű hogy egyéb más lehetőséget is adnának neki a jövőben a cégnél. Ez egyenlő azzal, ha nem fogad el két ilyen lehetőséget, akkor nincs is helye a cégnél. És nem azért dolgozot 5-6 évig éjjel 11-ig minden nap, hogy elszalasszon ilyen lehetőségeket.

Tehát maradna az, hogy költözünk..DE!

Tudok angolul, de nem olyan szinten, hogy hasonló pozícióban tudjak dolgozi mint amiben itthon vagyok. Nem szeretnék már ennyi idősen húst sütni, sem eltartott lenni. Igazából ha kimennék az én szempontból mindent feladnék miatta! Nyomhatnám a nyelvet 3 hónapig és megpróbálhatnék elhelyezkedni valami egyszerűbb munkában igen, ez oké is lenne ha 27 éves lennék és nem éppen baromira gyereket akarnék(nánk) már. Ha kimennék mire ott megvetném a lábamat mondjuk 1 év, már 33 éves lennék. Eü-i helyzetemről: pajzsmirigy beteg vagyok, ezért a babavállalás biztos h nem lesz egyszerű. Ezért ez itthon optimálisabb lenne (jóval).

Kérdésem felétek, amiben tanácsot kérnék: Menjek vagy maradjak? Izgazából nekem mindkét opció negatív, mert vagy az egész életem vesztem el, ami én vagyok, vagy őt ha nem megyek vele...

Persze mondhatjátok azt, hogy hülye vagyok menjek ki majd minden tuti lesz, és az sem baj ha 33 évesen kezdünk a gyereknek neki. Persze ez is igaz. Plusz infó, hogy ezek a vezetői pozíciók általában 2-3 éves szerződésre szólnak, tehát 2-3 év után megint országot kell váltani majd. Nem tudom, hogy ilyen életet akarok-e. Persze megint mondhatjátok, hogy hiszen 4,5 éve együtt vagytok tudhattam volna, hogy ő ilyen és nemzetközi karrierje van. Igen, tudtam és vállaltam is, de a családalapítást itthonra terveztük..Kérlek írjátok le a véleményeteket! Köszönöm előre is!

2017. jún. 1. 11:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Nem az a lényeg, hogy mit választasz, hanem, hogy ahhoz tartani tudod-e magad. Nagyon veszélyes így megfogalmazni: a párom miatt. Felnőtt vagy, senki nem kényszerít semmire, hanem választasz. Ha megvan a döntés utána pedig no hiszti, please!
2017. jún. 1. 13:46
 12/22 anonim ***** válasza:

Szia,bar en semmilyen karriert nem hagytam magam mogott,de bevallaltam 2gyerekkel egy uj kapcsolatot egy olyan orszagban,ahol rajtam kivul mindenki 3nyelven beszel legalabb perfekt.Nalunk is lehetett volna magyarorszagi osszekoltozes,de a parom nagyon jol keres itt es a gyerekek (is) nyelveket tanulhatnak igy napi 8oraban,ingyen.

Szoval en par evvel idosebben mint te nyelveket tanulok es junior poziciokra palyazok.En magam korul is azt latom h ket karrierista ugysem fer meg egy csardaban,ettol fuggetlenul 31evesen lassan ideje eldontened h mi a fontos neked es kivel szeretned elerni.(szinten pajzsmirigy beteg vagyok,nagyon szepen kezelik itt es tervezunk majd kozos babat).

En leulnek egy kockas papirral es tisztaznam h ki lesz a jovoben a fo penzkereso,meddig szeretne a parod 2-3evente orszagot valtani (mert ugye bmikor mondhat nemet csak masik ceghez megy at),milyen adott orszag egeszsegugye,mennyire es hogyan tamogatjak a gyerekvallalast es ezek mennyit nyomnak a latba a tuloldalon levo meglevo munkaddal es meglevo orvosoddal,ugyanakkor e nelkul a ferfi nelkul.Nekem az is segitett a dontesben h a gyerekeim erettsegi idejere 3idegen nyelven fognak beszelni perfekt es tovabbi egyen minimum kozepfokon a magyaron kivul (melyik magyar gimnazium biztositja ezt?) Nekem ennyit meger az h ne legyen karrieren de stabilan az otthoni fizum duplajat keressem.Tehat nezopont kerdese.Plusz en vele szeretnek lenni,nekem edesmindegy h hova megy,hozzam jojjon haza.Nem olyan rossz az dán szinvonal csak probald meg a pozitivumait nezni! Mas meg szep karriert fut be de nem talalja a parjat a csaladalapitashoz...

2017. jún. 1. 14:10
 13/22 anonim ***** válasza:
Menj vele, nehogy ő adja fel amit felépített ilyen pozícióban és ezzel sok mindent megalapozhattok. Ilyenre ne is kérd, bár gondolom nem is gondolkodik azon,hogy ne vállalja el az állást, nagyon helyesen, szerintem. Gyerekre ráérsz, az fontosabb, hogy nyelvet tanulj, kint is tudj dolgozni. Ha meg bizonytalan Vagy, legyetek egy ideig távkapcsolatban, egyik ország sincs a világvégén, tudtok hétvégén ide-oda repkedni, utazni. Aztán majd meglátjátok. Egyik volt kollégám határozott időre ment ki Angliába, 1 évre, pont akkor szülte a 4. gyerekük a neje, de ő minden! hétvégén hazarepült. Egyik barátnőm is úgy jött össze a férjével, hogy a lány Írországban élt, a férfi itthon. Mikor a lány haza jött nyáron szabira akkor jöttek össze (igaz már futólag ismerték egymást) . Utána másfél évig szabi alatt, amúgy kb két hetente repkedés ide-oda. Ma már két gyerekük van. Ma már nincs távolság, csak pénz kérdés, de nem hiszem , hogy ez nálatok gond lenne, főleg európán belül. Elég sok átlagosabb ember megteheti, hogy havi 2-3x repked hétvégén.
2017. jún. 1. 15:37
 14/22 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok. Köszönöm 12-es hogy ezt ilyen részletesen leírtad. Gondolkodtam rajta hogy nekem is le kellne,de utólag látom hogy megtetted. Mint mondtam veszteni valód nincsen,max ha maradsz! Nehéz döntés. Meg van egy egó döntés,ha azzalatt legyőzöd az egót,akkor semmi probléma.
2017. jún. 1. 15:39
 15/22 anonim ***** válasza:

1. 27 évesen még pont jó időben vagy, én 29 voltam mikor külföldre mentem, és emiatt szakítottunk is a vőlegényemmel (ő nem akart jönni). Azóta rájöttem, hogy életem legjobb döntése volt...

2. 29 évesen kezdtem teljesen új életet egy teljesen idegen országban, ahol ma már felelős pozícióban dolgozom, nagyon jó keresettel. Eddig el kellett jutni, de meglett idővel végül.

3. Szakítottam 29 évesen, 31 évesen, és 32 évesen. Pajzsmirigy beteg vagyok. Majd 32 voltam mikor megtaláltuk egymást a férjemmel, 36 mikor első próbálkozásra teherbe estem, pedig nekem is azt mondták, hogy rohadt nehéz lesz.

Én mennék vele, de ez én vagyok, tapasztalatból.

2017. jún. 1. 16:18
 16/22 anonim ***** válasza:

"Helyzet: választhajuk a kiköltözést, vagy azt hogy marad itthon, de akkor nem valószínű hogy egyéb más lehetőséget is adnának neki a jövőben a cégnél. Ez egyenlő azzal, ha nem fogad el két ilyen lehetőséget, akkor nincs is helye a cégnél."

Nézd, az ilyen cégeket le kell sz__ni. Nem miattad, vagy a "babaprojekt" (azt is ütni kéne, aki ezt a szót kitalálta, de ez most mellékes) miatt, hanem mert egyszerűen ők is lesz__ják a munkavállalóikat.

Innentől meg a megoldás is adott: új, itthoni munkahely a férjnek.

2017. jún. 1. 19:53
 17/22 anonim ***** válasza:

Azt javasolnám én is mint az előttem író hogy maradjon a párod. Ha ezért kirúgják keressen új állást.

Kint rengeteg idő, mire mindent elrendeztek és nyugodtan hátradőllhettek hogy na most már jöhet a baba. Gondolom itthon saját ház vagy lakás van. Kint albérlet lenne, gondolom nem akartok egy kisbabával költözgetni ha valami galiba van az albérlettel.

Külföldre egyébként nem csak cégen keresztül lehet kikerülni.... Ha minden kötél szakad otthon, még mindig kimehet külföldre, saját maga megpályázott állásokra.

Azt felejtsd el hogy 3 hónap alatt megtanulod azt a szintű nyelvet ami szükséges. Azt is elfelejtheted hogy 1 év alatt "bedolgozod" magad kint. Mivel gyereket akarok érdemes tisztában lenni a választott ország szociális juttatásaival, betegbiztosításával.... Stb.... Elég könnyen csöcsre lehet szaladni...

Gyerekkel 2-3 évente költözni.... Normális szerinted?

Itt minden azon áll vagy bukik te milyen életet tudnál élni.

Én biztos vagyok benne hogy férfi létemre nem élnék ilyen életet, annak ellenére hogy már 5 éve külföldön élek. De legalább egy országban és ugyanabban a tartományban.

Bár van akinek bejön a cigány élet.

2017. jún. 2. 01:13
 18/22 anonim ***** válasza:

Már bocsánat 17-es,de több baromságot is írtál. Igen,fontos hogy ő mit akar az tény,ezt csak ő tudja (Bár pont hogy nem,mert azért írt ide.). Kezdjük onnan hogy ha a gyerek szempontját nézem (Főleg mert egy szülőnek ez a kötelessége.),akkor 1000% hogy külföld,mert annak a gyereknek sokkal több lehetősége lesz kint mint itthon ebben a koszfészekben. Az meg hogy vándor életet élnek,az koránt sem biztos,és ha nem költöznek annyit? Az albérlet mizériaára meg itthon nézd meg az albérleteket! Másik ha itthon elbocsájtják valamelyiküket akkor vége its over,roló lehúz (Hiába mondja valaki hogy itthon biztos állása van,itt semmi sem biztos!!!),mehet a gyárba vagy hasonló munkahelyre és küszködve megélhet a 120-150 000-ből,ja ha vidéki akkor a 70-80 000-ből,ja ha talál munkát,mert vidéken örülj ha azt találsz... Minden kezdet nehéz,de külföldön ha besikerül valami akkor nincs vége,ha ez itthon akkor vége,elba sztad az életed!

"Külföldre egyébként nem csak cégen keresztül lehet kikerülni.... Ha minden kötél szakad otthon, még mindig kimehet külföldre, saját maga megpályázott állásokra. " Ez nem így működik,de ezt nem írom le,mert így is hosszú lesz.

"Azt felejtsd el hogy 3 hónap alatt megtanulod azt a szintű nyelvet ami szükséges" Simán hozható egy erős közép,ami már egy alapnak elég,onnantól meg már simán fejlődik még jobban az ember. Félig tapasztalatból beszélek! Meg erre ott az 5 év 5 nyelv weboldal!

"Mivel gyereket akarok érdemes tisztában lenni a választott ország szociális juttatásaival, betegbiztosításával.... Stb.... Elég könnyen csöcsre lehet szaladni... " Ebben igazad van,de gondolom nem algériába,meg Nigerbe mennek...

Te 5 éve kint élsz,de azóta rengeteg minden változott ebben a világban,főleg önképzésben. Tudod mit,ha meg nem mást akkor várjanak a gyerekkel még egy pár évet,nem ott kezdődik a szülőség hogy akarom a gyereket,és fizikailag a kezemben akarom tartani,hanem ott hogy milyen életet szánok neki. Na az MAgyarországon egy kalap sz ar lesz....

2017. jún. 2. 07:48
 19/22 anonim ***** válasza:

Miért evidens h a pasi ettöl a cégtöl fog nyugdijba menni és köteles 2 évente országot váltani?

Plusz nem muszáj vhova bedolgozni magad évekig! ahhoz h onnan menj el szülni.

És ott jön a következö probléma: mikor fogsz teherbe esni.

Persze megléphető az is hogy te Magyarorszagon maradsz a babaval es ö meg hazajarogat, de az kevesebb segitseg es jo lenne ha mellette (is) none fel.

2017. jún. 2. 09:52
 20/22 anonim ***** válasza:

18 as : mint írtam neki kell tudni milyen életet akar élni, mit bír elviselni. Én leírtam a saját véleményem ezzel kapcsolatban.

Nem biztos hogy vándor életet élnek? (persze semmi sem biztos...)

De ő írja 2-3 évente másik meló. Na én nem rángatnék egy gyereket 2-3 évente másik suliba... Én ezen infó alapján reagáltam.

Valamint azt írja mindketten jó pozícióban vannak, nem hinném ha egyiküknek átmenetileg nem lenne munkája nem tudnának pár hónapot kibekkelni. Főleg ha saját ház van mint írtam. Persz minden az igényektől függ...

Attól mert otthon sokaknak nem jön össze valami még nem a vég... Meg kell találni a lehetőséget, én is megtaláltam anno, pedig mindenki arról rinyált hogy milyen szar válság így válság úgy...nincs munka stb. De van!

"Külföldre egyébként nem csak cégen keresztül lehet kikerülni.... Ha minden kötél szakad otthon, még mindig kimehet külföldre, saját maga megpályázott állásokra. "

Ez nem így működik??? Ne nevettess...

Akkor én valamit nagyon rosszul csinálok, és még rajtam kívül rengetegen, akiknek volt annyi eszük hogy saját erőből kijöttek dolgozni.

Nyelv dologban mindenkinél máshogy megy a fejlődés, van aki még viszonylag jól be tudja fogadni felnőtt fejjel is, (annak sem 3 hónap), van akinek akkor sem megy ha tanfolyamra jár és keményen nekiül...ezek tények...erről felesleges vitatkozni.

Utolsó részével egyetértek hogy ne legyen drukk a gyerek miatt, hogy márpedig most kell mert 30 akárhány éves vagyok. Ez nem jó.

Összességében én azt mondom mérlegelni kell, nyilván külföldön több lehetőség van(nem hiába vagyok én is kint), viszont ennek sokszor keményen megvan az ára.

Utána kell nézni, ott a net, rákeres az adott országra, lehet olvasgatni,

Informálódni. Ma minden felé vannak már magyarok, ez hatalmas segítség, és az ő írásaik fent vannak a neten, csak rá kell keresni, és jönnek is az infók, hogy milyen is az élet az adott országban, régióban.

Önvizsgálatot tartani, fogom e bírni azt a fajta életet? Nem lesz honvágyam? Fognak e hiányozni a batátok, rokonok? Kibirom e mindezt a pénzért cserében?

Láttam családokat hazakullogni, mert mondjuk nem úgy ment a nyelv ahogy kellett volna, munkából kirúgták (milyen érdekes itt is megeshet?), aztán nem talált mást.

Na én ennek nem tenném ki a gyerekem.

Olyan is volt aki a honvágy miatt tört meg, felnőtt életerős férfi volt egyébként, ő is hazament, mint sokan mások akikkel az évek alatt találkoztam.

Tehát nem feltétlenül kell arra biztatni mindenkit hogy gyere vazze kuva jó minden...

Mondom mindezt hogy most egy szuper munkám van kint, jó fizetéssel. De mire ezt elértem keményen meg kellett itt dolgoznom, lelki oldalát nem firtatom....

Szóval nem hiába mondják külföldön sincs kolbászból a kerítés.

Mint írtam mindenképp jobb életük lehet kint, de ilyen kell a gyerek 1 év múlva drukkal én semmi képpen nem indulnék neki!!!

Ha menni akartok kedves kérdező akkor párod kérjen gondolkodási időt, és gondoljátok át, gyerekprojektet elfelejtitek bizonytalan időre, nyelvet gőzerővel elkezditek tanulni, felfrissíteni, adott országról minden infót begyűjtötök.

Remélem megtaláljátok a megfelelő utat!

17es voltam.

2017. jún. 2. 12:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!