Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Költözzek-e külföldre a párom miatt?
Sziasztok! Nagyon nehéz döntés előtt állok.
Magunkról: 29 (ffi), 31 (nő). 4,5 éves párkapcsolat, ebből 2 év távkapcsolat (nagyon nehéz volt, de mindent túléltünk együtt). Szeretjük egymást.
Párom egy amerikai cégnél dolgozik vezető pozicióban, én egy magyar állami vállalatnál szintén jó pozícióban. Megvan mindenünk. Terveztünk házat venni, családot alapítani. Jövő év elejétől jött volna a baba projekt. DE!
A helyzet az, hogy őt előre akarják léptetni cégen belül - ezért felajánlottak neki 2 külföldi pozíciót is. Az első cseho. ezt visszautasította. A másik valószínüleg dánia.
Helyzet: választhajuk a kiköltözést, vagy azt hogy marad itthon, de akkor nem valószínű hogy egyéb más lehetőséget is adnának neki a jövőben a cégnél. Ez egyenlő azzal, ha nem fogad el két ilyen lehetőséget, akkor nincs is helye a cégnél. És nem azért dolgozot 5-6 évig éjjel 11-ig minden nap, hogy elszalasszon ilyen lehetőségeket.
Tehát maradna az, hogy költözünk..DE!
Tudok angolul, de nem olyan szinten, hogy hasonló pozícióban tudjak dolgozi mint amiben itthon vagyok. Nem szeretnék már ennyi idősen húst sütni, sem eltartott lenni. Igazából ha kimennék az én szempontból mindent feladnék miatta! Nyomhatnám a nyelvet 3 hónapig és megpróbálhatnék elhelyezkedni valami egyszerűbb munkában igen, ez oké is lenne ha 27 éves lennék és nem éppen baromira gyereket akarnék(nánk) már. Ha kimennék mire ott megvetném a lábamat mondjuk 1 év, már 33 éves lennék. Eü-i helyzetemről: pajzsmirigy beteg vagyok, ezért a babavállalás biztos h nem lesz egyszerű. Ezért ez itthon optimálisabb lenne (jóval).
Kérdésem felétek, amiben tanácsot kérnék: Menjek vagy maradjak? Izgazából nekem mindkét opció negatív, mert vagy az egész életem vesztem el, ami én vagyok, vagy őt ha nem megyek vele...
Persze mondhatjátok azt, hogy hülye vagyok menjek ki majd minden tuti lesz, és az sem baj ha 33 évesen kezdünk a gyereknek neki. Persze ez is igaz. Plusz infó, hogy ezek a vezetői pozíciók általában 2-3 éves szerződésre szólnak, tehát 2-3 év után megint országot kell váltani majd. Nem tudom, hogy ilyen életet akarok-e. Persze megint mondhatjátok, hogy hiszen 4,5 éve együtt vagytok tudhattam volna, hogy ő ilyen és nemzetközi karrierje van. Igen, tudtam és vállaltam is, de a családalapítást itthonra terveztük..Kérlek írjátok le a véleményeteket! Köszönöm előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!