Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennél ha egy friss kapcsolatban a párod kijelentené, hogyha véletlenül terhes leszel akkor majd elmész abortuszra?
Akkor mi, kiskutya? Ebbe a vitába teljesen felesleges belemenni, mert gyomorforgató annak akinek van gyereke és belegondol, hogy most a gyerekem, kisbabaként a gyerekem, de valaki azt állítja, hogy a hasamon belül nem volt az (mintha a hely döntené el) vagy mondjuk 3 hónaposan még nem volt az, de 6 hónaposan már igen. A fogantatás pillanatában már eldől, ki van bennem. Miket örököl, ki ő. Én még nem tudom, de minden lehetőség ott van benne, nem lesz belőle kisnyúl, se szomszéd Pistike, hanem a én, a mi gyerekünk. És ha 6 hónapos terhesen a gyermekemként gondoltam rá, akkor 1 hónaposan is csak úgy tudok rá gondolni.
Ki az aki megmondhatja, hogy a terhesség hányadik napjától lesz hirtelen "ember"? Vagy csak szüléstől? Odabenn nem az?
Az én kicsim nem várt gyermekként érkezett. Igaz, házasságban, nem volt probléma, de nem terveztük,vagyis én már nem akartam gyereket. De abban a pillanatban ahogy kiderült hogy terhes vagyok, tudtam hogy a hasamban van a gyerekem, akiért felelősséggel tartozom. És hogy a gyerekem, azt nem a múló napok döntik el, hanem a tény.
Én utolsó kapcsolatomnál csak annyit mondtam mikor láttam hogy ő bizony nem húz gumit, hogy "megbízok ugyan a módszeredben, de előre közlöm, hogyha mégse válna be, akkor 30 évesen nem vetetek". Elfogadta...
Ezzel csak azt akarom mondani hogy ha így mondta volna, hogy ha terhes leszel akkor abortusz, akkor biztosan nem "engedem be", hannem talán azonnal el is küldtem volna. Aki ennyire nem akar gyereket védekezzen, hordjon magával gumit, mert nem minden nő szed gyógyszert. Na meg a testem nem tárgy, a gyerek meg az én szememben is már sejtszinten is gyerek. Arról nem is beszélve hogy friss kapcsolatban alapból jobb a gumi...
Ez egy szívtelen önző valaki. Nem nagy dolog a védekezés, egy abortusz viszont testileg-lelkileg tönkreteheti a nőt.
"Draga" cicuka, hozd vilagra akkor 12-13 hetes magzatot...fel percig se maradna eletben.
Szamomra egy par hetes embrio meg nem ember. Lehet engem szidni es cinikusan megszolitani. Az mar mas kerdes, ha a no meg nem is akarja megtartani es az megint mas, ha meg a ferfi sem es ezt idoben jelzi.
Attól, hogy nem maradna életben, még ember. A fizikai fejletlenséget ne keverjük már az emberi lét kérdésével. Ilyen alapon a kisbaba sem ember, mert nem tud beszélni, egyedül enni,felállni stb.
Azért mert fizikailag nincs még kifejlődve, sokkal inkább az anyja támogatására szorul, nem arra, hogy anyuka megölje amikor kimutatták, hogy érez fájdalmat, örömet stb.
De nem vitatkozom. Ami pedig a felnőtt létet illeti: azzal kell szexelni akit szeretsz annyira, hogy ha "baleset" történik, ne kényszerítsd arra, hogy a saját gyerekét megölje. Ha védekeztek, ilyesmi nem történik és az abortusz nem védekezés. Ha férfi vagy, húzz gumit. Ehhez én nőként is ragaszkodom. A saját kényelmed, kényelmetek érdekében megölni a tetteid következményét: tipikusan egy éretlen, önző, hedonista gondolkodás, és ez jellemzi a mai világot.
Rendben,en ennek teljesen az ellentetet gondolom. Megertem azon allaspontodat, hogy te mar emberkent nezzel ra, akar vallasi, szimplan erkolcsi vagy erzelmi okokbol, en megsem tudok. Szamomra azt ami teljes egeszeben nem is el(a fizikai fejlentseg nem egyenlo azzal, hogy az alapveto elet funkciokra sem kepes) egy masik eloleny teste nelkul, nem tudom a 70 eves szomszed nenivel vagy 4 eves ovissal egyenertekuve tenni. Gyilkoskent meg foleg nem tudom latni ezert sem, az abortuszra keszulo not. Az oromot, fajdalmat meg mindig nem bizonyitottak teljes egeszeben es nem is hiszem, hogy lenne mar csak ha a fejlodest is figyelembe veszuk. Kiveve ha nem a kamu Nema sikolybol indulunk ki...
Ebben viszont egyetertek veled, hogy valoban a vedekezes es a partner meghatarozasa nagyon fontos. Jomagam is figyelek erre.
Sajnos valoban kemeny vilagban es en inkabb azt irnam, hogy RA vagyunk kenyszeritve a sajat erdekeink eloterbe helyezesere, ami hosszu evek alatt alakult ki. Hisz senki nem szeretne mar szegenyen, psziches, testi gondokkal es egyedul tengetni rovidke eletet(eleg ha csak ebbol 1 is meg van) es a gyermekenek sem ezt kivanja az jobbik ember. Sok abortusz ezert is tortenik, rengeteg novel/ferfivel beszelgettem mar errol, holott en meg ennek a kozelebe sem voltam(ugy velem erre utaltal). Nem vetek senkire sem kovet, amig nem ismerem az adott embert es az eletet. Azt aki mar valoban el, erez, gondolkodik.
Szerintem nem kell az abortuszt csinálni, csak akkor ha a férfi nem szeretné a gyereket, alá kéne írni a szerződést, hogy tőle ne is legyen követelhető gyerektartás, és a többi...
Nem kell jönni a gumizással és a többi hülyeséggel, mert bizony a kapcsolat egyik lényege a gumi nélküliség, ami nem csak a férfinak, de a nőnek is jobb érzés. Ha gumi van hosszabb távon akkor nem kell kapcsolat, gumizni 1 éjszakásoknál is lehet, sőt kell.
Nem hiszem, hogy demagog lennek. A sajat nezeteimet vallom, ebben semmi felhaborito es lazito nincs. Neked lehet, mert nem fogadod el es a szoges ellentetet gondolod.
Minden dontesnek meg vannak a maga kovetkezmenyei, de nem mindegy, hogy milyen mertekben es az mennyire meghatarozo akar a sajat vagy masok eletere. Az abortusz egy szukseges rossz, de jobb, hogy van, mintha nem lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!