Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A túlzott ragaszkodás megöli a szerelmet?
Röviden igen! MAr helyesen fogalmaztal: tulzott.
Sajat magambol kiindulva: Szüksegem van szabadsagra. Arra, hogy el tudjak menni motorozni, edzeni, baratokkal talalkozni, hogy ne hivogasson baratnöm es ne is kelljen lelkiismeretfurdalasomnak lenni, hogy magara hagyom egy par orara.
Ez nem jelenti azt, hogy ne imadnam nagyon (mar 6 eve) es ne szeretgetnem, amikor együtt vagyunk. De en szeretek ugy adni, hogy az az erzesem, hogy a masik örül neki, jol esik neki, de nem elvaras es követelmeny. Ez nemcsak a szerelmet, de a szenvedelyt is megöli.
Volt mar kapcsolatom olyan lannyal, akitöl folyton hallgattam, hogy: ölelj az, csokolj meg, bujj hozzam stb. Ez az elejen meg nagyon aranyosnak tünt, de egy idö utan az agyamra ment, hogy akarhanyszor elmentem melette (mivel együtt eltünk, ez elöfordult) es megfeledkeztem arrol, hogy eleget tegyek elvarasanak, emlekeztetett erre. Nem is olyan sok idö elteltevel, ilyenkor nem azert ertem hozza, mert meg szerettem volna erinteni, hanem azert, mert tudtam, hogy neki rosszul esik, ha nem.
Szerintem, egyszerüen ertekeld kedvesed szeretetteljes gesztusait es erinteseit, de ne ebreszt benne azt az erzest, hogy elvarnad. Probald hasonlo aranyban viszonozni, de akkor, amikor különösen kivanod az erintest, csokot stb. A szerelmet nem csak ragaszkodassal lehet kifejezni. Többek között bizalommal is es azzal, hogy a masiknak sajat magara is hagysz idöt. Az együtt töltött idöben pedig törekedj arra, hogy az legyen annyira tartalmas, hogy ne unalombol akarjon csavarokni parod.
Szerintem, tudod es meg is fogalmaztad a hibakat. Nem az a kerdes, hogy mit kell tenned, hanem, hogy mit ne.
Igen, megölheti. Legutóbbi kapcsolatomnak azért lett vége mert, hogy minden szabad időm a barátnőmmel akartam tölteni ő meg kevésbbé igényelte.
Csak én azt éreztem, hogy szeretem és akkor legjobb ha vele lehetek mindig.
De megkell találni a közép utat. Kell külön élet is, idő magadra és ez által idő neki is magára.
27/F
Elindult a kapcsolat egy sráccal, és ugyanilyen volt. Nagyon hamar vége is lett még mielőtt igazán el kezdődhetett volna.
Az hogy ezt az egészet be látod és azt is hogy ez rossz, már eleve jó kezdés. Nincs lehetőséged orvosi segítséget kérni?
A ragaszkodás minden fajtája rossz, beteges kötődést jelent!
Tarsfüggőségnek hívják a dolgot, nézz utána wikin-neten! Töltsd le a könyvet enkórról és kúráld ki magad! Ha nem megy, akkor pszichológus segítségére is szükséged van.
Ahogy nézem az írásodat, aszerint a párodnak is hasonló problémája van az egészséges kötődéssel -halványan, de van- csak ő a ló túloldalán van picit, esetleg aszexuális.
Szeretetnyelveket is mindenképp nézzétek meg közösen!
"Én nagyon jól tudom,hogy ő nem szeret engem mert ha szeretne akkor nem hanyagolna el és nem zavarná az sem,hogy több szeretetre vágyom."
Ez nem így van. A párod egész nap dolgozik, utána lehet, hogy saját magára is fordítana időt, szeretne egyedül lenni. Ez miért baj? Amikor dolgozik nincs ideje magára, akkor munka van. Te gondolom nem dolgozol olyan sokáig, vagy nem is dolgozol egyáltalán, így neked van időd saját magadra míg a párod dolgozik. Neki munka után van ideje magára, ezt kellene megértened!!! Ez amit te csinálsz már beteges és nem csodálkozom ha emiatt fog elhagyni. Ez nem normális. Amit szeretetet nem kaptál meg a szüleidtől, ne a párodtól várd el, hogy megadja, mivel az nem az ő dolga. Talán inkább magadba kellene nézni kicsit, mert ha több pasinál is ez volt a probléma, akkor lehet, hogy nem a pasikkal van a gond. Nem gondolod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!