Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nem fontos a közös ünneplés?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem fontos a közös ünneplés?

Figyelt kérdés

A párom tegnap elújságolta, hogy haverokkal mennek két nap egymás után koncertekre.

Engem nem hívott, utána hozzátette később, hogy azért, mert tombolni akar, nem rám vigyázni.

Általánosságban ez mondjuk elfogadható, amúgy is kell olyan, hogy barátokkal van az ember, nem a párjával. :)

A problémám az, hogy az emlegetett dátum az véletlenül épp az én születésnapom. És nekem az az érzésem, hogy nem csak, hogy nem zavartatja magát, de még csak egyszerűen eszébe sem jutott, hogy hát aznap más is van...

Szóval, a közös ünneplés helyett ő szervez programot, és szándékosan nélkülem. Igyekszem nem felvenni, de egyszerűen borzasztó rosszul esik.

Hogy lehet ezt anélkül elmagyarázni, hogy hiszti lenne belőle? Jól nem tudok belőle kijönni, mert ha közlöm, hogy ne menjen, mert amúgy belegondolt, hogy...?, akkor az van, hogy miattam nem mehet a haverokkal, pedig amúgy nem járnak el minden héten. Ha közlöm, hogy menjen, de szarul esik, akkor nyilván lemondja, de ott lesz kimondatlanul, hogy bezzeg ha elment volna. Ha nem szólok semmit... nos, nem vagyok jó színész, látszik, ha bajom van.

Egyébként ő nem foglalkozik az ünnepekkel, ha én szervezkedek, annak örül, de magától nem foglalkozik se karácsonnyal, se születésnappal, semmivel.

Egy ideje emiatt én is próbálom magam "leszoktatni" a készülődésről, de annyira idegen tőlem ez e lesz@rom dolog, hogy képtelen vagyok. Hiába mondom el magamban, hogy "nem törődöm a születésnapommal, mert tavaly is ugyanez volt, és csak magammal tolok ki, ha megint végigbőgöm, és nemkészülök, és nem lesz semmi, pihenek/dolgozom nem számít". Attól még ugyanolyan rossz.

2017. ápr. 14. 11:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
72%

Ez nem lenne hiszti, hogy elmondod neki, mekkora surmóság a születésnapodon koncertre menni. Tudjátok nők, nem értelek titeket. Mindenféle vadparaszttal együtt vagytok, de változtatni, tenni magatokért nem mertek. Inkább tűrtök végtelenségig.

Egyébként Boldog Születésnapot, te vérbeli Kos. :D

2017. ápr. 14. 11:58
 2/15 anonim ***** válasza:
42%

Egyénfüggő.

Én speciel nem ünneplem és nem is szeretem ha felköszöntenek. Ha te szereted és igényled, akkor persze, hogy rossz. De előtte tudakold meg, hogy a párod mit gondol erről. Kicsit olyan lesz@rom stílus és örüljön hogy vele vagyok jut eszembe erről. Hogy ennyire ne érdekelje a másikkal, hogy mi van velem, nekem mi a jó, akkor....érted.

2017. ápr. 14. 11:58
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Én teljesen ártatlan tekintettel és hangon megkérdezném tőle, hogy eljönne-e velem valamilyen programra a szülinapom alkalmából? Ha bulizni van ereje, legyen erre is. Legalábbis, én így oldanám meg. Ha meg valamit kitalál, hogy miért ne, akkor igenis kötném az ebet a karóhoz, hogy mennyire szeretnék vele ünnepelni, nekem ez fontos, és ha aznap nem is, de másnap mondjuk találjon ki valami meglepetést, amivel kárpótolva érezhetem magam :D
2017. ápr. 14. 11:59
 4/15 anonim ***** válasza:
54%
Nem tudom mi lesz pontosan, de azért egy koncert nem feltétlenül viszi el az egész napját. Lehet, hogy délelőtt felköszönt, délután együtt vagytok este pedig elmegy bulizni.
2017. ápr. 14. 12:01
 5/15 anonim ***** válasza:
0%
Én nem ünneplem a születésnapomat. Te mit akarsz rajta ünnepelni?
2017. ápr. 14. 12:02
 6/15 A kérdező kommentje:

#1 Kicsit mellé, én már Bika vagyok. :)

Egyébként, hogy kicsit védjem, nem vadparaszt, csak az ünnepekre tesz magasról. Így nevelődött, a családban is ez a szokás, szülők pl. megsértődtek a karácsonyi ajándékon, szóval nem újdonság, csak hát...

Meg ugye visszás a dolog, hogy ha én készülök az ünnepekre, az tök jó meg minden.

Egyébként pont az a baj, hogy elviszi az egész napot. Délelőttöt nyilván átalussza, másnapos lesz, ha egyszer előző nap is koncerteznek, délután meg már mennek el, szóval közös idő nem nagyon jut.

Tavaly is ugyanez volt egyébként, akkor két nappal előre derült ki, hogy ja, amúgy a haverok szervezkedtek, pont aznapra. Akkor közöltem, hogy ez nekem mennyire nem oké, hatalmas balhé lett a dologból. Otthagyta a haverokat végül, hogy akkor visszajön hozzám és beszéljük meg, de nyilván az egész vacak volt, ahogy volt. Ezért volt nekem is a terveim között, hogy akkor most nem készülök semmit, de nem tehetek róla, szíven ütött az, hogy még csak _eszébe sem jut_, hogy ja nem gond-e.

Ebből a szempontból nyilván irigylem azokat, akik nem ünnepelnek, egy nyűggel kevesebb lenne. De ha egyszer nekem örömet okoz a készülődés? És ezeket nem lehet megosztani azzal, aki a legfontosabb lenne.

Úgy érzem magam, mint valami hisztis kislány. :(

2017. ápr. 14. 12:25
 7/15 anonim ***** válasza:
41%

Még mindig jobb,mint az én párom

Én városban élek, ő meg egy inkább fali szerű településben.

Négy év alatt minden húsvétkor elmegy a hevrokksé locsolkodni,beba.zni de engem eszébe nem jutna meglocsolni.

Egy picit bosszant.

2017. ápr. 14. 12:25
 8/15 anonim ***** válasza:
67%
En olyan szinten azert foglalkoznek ezzel,higy kivagnam a francba. Figyelmetlen taplo,akit csak sajat maga erdekel. Valtozast ne is nagyon renelj.
2017. ápr. 14. 12:50
 9/15 anonim ***** válasza:
Én simán megünnepelném, ha nélküle, akkor nélküle. Bizonyára neked is van családod, barátaid. Szóval szerveznék valamit, amire meghívnám őt is, természetesen. Ha neki nem jó, akkor így járt.
2017. ápr. 14. 13:21
 10/15 anonim ***** válasza:

"nem vadparaszt, csak az ünnepekre tesz magasról. Így nevelődött, a családban " - ja pont ettől vadparasztok.

Ez a programja is gyökérség, de hát az ilyen, különböző civilizációkat átfogó vegyes kapcsolatok ritkán lesznek sikeresek.

2017. ápr. 14. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!