Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sokat kérek a kedvesemtől?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem szörnyen nagy probléma, mégis foglalkoztat a kérdés.

Fél éve kaptam egy remek állást külföldön (jó ideje itt élek már), pénzügyi szférában. A kedvesem otthon él, néhány hónap múlva költözik ki hozzám, az a terv, hogy ha félretettünk elég pénzt, együtt hazamegyünk.

Egy kis vállalatnál dolgozom, ahol eléggé "erőltetik" a munkaidőn kívüli smúzolást, síhétvégék, vacsorák, ilyesmi. Eddig mindig kimentettem magam, mert egyrészt nem érzem odavalónak magam, másrész a kedvesem nélkül kedvem sincs menni. Teljesen más világ ez nekem, én inkább humán beállítottságú vagyok.

A lényeg annyi, hogy nyáron a nagyfőnök medencés bulit szervez a házába, és erősen ajánlott ott lennem. Szeretném magammal vinni a kedvesem, ő viszont nem szeretne jönni. A nyelvet sem beszéli túl jól, és azt mondja, nagyon kellemetlenül, zavarban érezné magát (ő tanár egyébként). Nyilván nem fogom erőltetni, de azért ez elég rosszul esik. Nemvárom el tőle, hogy havonta jöjjön velem ide-oda, ez az első alkalom, hogy erre kérem. Azt mondja, hogy ha már otthon élünk, akkor eljön majd velem néha hivatalos vacsorákra. De nekem itt is vannak ilyen jellegű kötelességeim, és mivel mindenkinek ott lesz a párja, tudom, hogy vacakul fogom érezni magam. Szeretném, ha ott lenne, büszke vagyok rá, mert értelmes, helyes férfi, ő a mindenem.

Szerintetek sokat várok el tőle?

30N

2017. ápr. 5. 21:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Irtam mar neked korabban:).

En is azon a velemenyen vagyok, mint az utolso valaszado, pont a sajat helyzetembol kiindulva. Konnyu azt mondani, hogy "igen, kikoltozom hozzad", es majd ez lesz az lesz, igy lesz jo. Mas kerdes az, amikor mar erofeszitest is kell tenni ennek erdekeben. Mert az erdekesmod a parod reszerol mar egy osszejovetelre valo elmeneskor kifullad, nemhogy nyelvtanulas vagy barmi szellemi erofesziteskor.

En hasonlo helyzetben vagyok, csak nalunk forditva van, en vagyok, aki kikoltozne a parjahoz. Az elso az volt, hogy elkezdtem a nyelvet tanulni, tenyleg raktam bele energiat, es feleven belul meg volt a B2-C1 kozotti nyelvtudas, pedig nem egy angol nehezsegu nyelvrol van szo... egyszeruen azert mert tudtam, hogy ketten ezt akarjuk, igy akarjuk alakitani az eletunket, es ahhoz ez kell, ezt az energiat kell beleraknom. Emelle parom rendszeresen vitt magaval kisebb barati osszejovetelektol kezdve mindenhova, es egyszer sem jutott eszembe azon hisztizni, hogy "jaj, de en nem beszelem a nyelvet". Hat, basszus, oda akarok koltozni azok koze az emberek koze, akik abban a kozegben, ezt az adott nyelvet beszelik... :D. Hisztinek helye nincsen, ha komolyan gondolja valaki a dolgokat.

2017. ápr. 6. 11:56
 12/20 Bence_ ***** válasza:
100%
Ő valóban ki akar menni vagy könnyebb hazudni, hogy megyek mint fél vállalni azt, hogy vége?
2017. ápr. 6. 14:42
 13/20 A kérdező kommentje:

Azért ne làssunk bele olyat, ami nincs benne :)

Imàdjuk egymàst, de tény, hogy kettonk kozul én vagyok az onàllobb és "jég hàtàn is megélo" tipus.

2017. ápr. 6. 15:28
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
13# magyarul baromira nem illetek össze. Ne legyen igazam de ez a kapcsolat nem fog sokáig tartani.
2017. ápr. 6. 15:36
 15/20 anonim ***** válasza:

Nem kérsz sokat, én is elmegyek a párom kollégáival, ha úgy adódik.

Vele angolul beszélnek (én nem tudok megszólalni rajta, de értem, amit mondanak), velem németül, de sokszor csak hallgatok.

Viszont eszem ágában nem lenne mindenféle elboult ürügyre hivatkozva nem menni.

2017. ápr. 6. 15:39
 16/20 anonim ***** válasza:
Rendben, jo, ha ennyire imadjatok egymast, de mi lesz akkor, ha majd egyutt eltek, es egy hivatalba nem tud elmenni nelkuled? Oda sem fog, mert az is ugyanezert kinos lesz neki. Vagy csak a gyogyszertarba. Vagy majd odakint hirtelen lesz ideje nyelvet tanulni meg szocializalodni a te "vilagodba"? Nem. Mert ugyanigy nem lesz ideje, nem fog tudni beilleszkedni, mert minden kinos es "jaj, nem akarom".
2017. ápr. 6. 16:18
 17/20 A kérdező kommentje:

De, sokàig fog tartani :) Két éve odàig vagyunk egymàsért. és ti éve ismerem. De nem fogok magyaràzkodni.

érdekes egyébként, mert tudom min megy keresztul, én is ugy tanultam anno nyelvet, hogy mélyvizbe dobtak. Sokszor volt nehéz, és sok unalmas vacsoràt végigultem, anélkul, hogy bàrmit értettem volna, de most màr jol megy. Nyilvàn sosem hagynàm magàbaroskadva egy sarokban ulni :)

Koszonom a vàlaszokat, mind hasznos volt. Nem vagyunk egyformàk.

2017. ápr. 6. 16:19
 18/20 A kérdező kommentje:
16-os, igen, én is pontosan ettol tartok. Csak gyakorolva tanul az ember, muszàj bàtornak lenni, senki sem beszél rogton anyanyelvi szinten. De neki "ciki" mutogatni vagy kezdetlegesen magyaràzni, akàr postàn, akàr màshol. Pedig muszàj lesz..... Màr ha tényleg ezt szeretné.
2017. ápr. 6. 16:21
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy paran pont ezert mondtuk azt amit, hogy a felvazolt szituacio alapjan o ezt nem szeretne, es ez esetleg a kesobbiekben sulyosabb problemakhoz vezethet mint ez a helyzet.
2017. ápr. 6. 16:25
 20/20 anonim ***** válasza:
68%

Sokat.

És?

Tegye meg! Milyen dolog már az, hogy mindenki a párjával megy, csak az ő nője árulja a petrezselymet?

Persze, hogy nem lesz hótt laza, meg minden, de hát ember... ez az első alkalom! Majd a tizedik-huszadik már rutinból fog menni neki is.

2017. ápr. 6. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!