Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan oldható meg a közös kassza ilyen esetben?
Barátnőmmel együtt élünk lassan 1 éve, közös kasszán.
Én kb 3x annyit keresek mint ő, forintban ez 350-400 körül van.
Viszont ő jóval többet költ belőle magára, mint én.
Nem érzem túl fernek ezt, mivel én próbálok spórolni egy családi házra, ő viszont két kézzel szórja a pénzt magára.
Szóvá tettem neki, hogy ez így nem mehet tovább mert nem fogunk egyről a kettőre jutni soha.
Azt mondta, hogy ha közös kasszán vagyunk akkor a pénz is közös és "ne sajnáljam" tőle.
Ezek után én elgondolkodtam a szakításon, mert így soha nem lesz semmim, ha minden hónapban több száz ezer forint kimegy az ablakon a szó szerinti nagy semmire.
Volt valaki hasonló helyzetben?
beszéltél már vele arról, hogy akkor próbáljatok meg más fajta anyagi felállást?
tehát költse a sajátját, ne a "közöst"?
23F
Beszéltél már vele, hogy miért kellene visszafognia magát? Hogy házra gyűjtenél, a közös életetekre, esetleg valami számára vonzóbbra (esküvő?), és hogy ezek közül így egyik sem lesz megvalósítható.
Egyébként, nálunk teljesen jól működik a közös kassza, "ami a tiéd, az az enyém is" alapon, de azért egyikünk sem költekezik ész nélkül mindenféle fasságra, ha valami nagyobb kiadásról van szó, akkor azt előre megbeszéljük, és úgy kalkuláljuk az egyéb költekezéseinket. Ha a pénzügyi kultúrátok ennyire különbözik, akkor igen, nincs más megoldás, külön kassza, vagy mindketten elkülönítitek a fizetésetek x százalékát a mindennapi megélhetésre (albérlet, rezsi, kaja, esetleg közös célok, mint egy nyaralás vagy mozi), a többit meg magatokra/spórolásra. Ez amolyan hibrid megoldás lehetne, de még akár működhet is.
Most már nehéz lesz úgy változtatni a felálláson, hogy ne fájjon nagyon. Így jár, aki ész nélkül közös kasszát vállal.
Én mindenkinek ezt javaslom: közös ÉS külön kassza. A közösbe minden hónapban dobtok annyit, hogy kijöjjön belőle minden fix költség (kaja, lakás, hitel, akármi), plusz egy kis extrát a változó költségekre. Mivel te sokkal többet keresel, dobhatsz bele aránylag többet (én kb. kétszer annyit dobok bele, mint a párom, pont ebből az okból). Ez a közös kassza.
Ami mindkettőtöknek marad a saját számláján, az privát pénz. Szerintem így korrekt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!