Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mi a teendő, ha a pár nem ért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a teendő, ha a pár nem ért egyet az idősek gondozását illetően?

Figyelt kérdés

Szituáció:

A kapcsolat jól működik, harmonikusnak mondható. Van mondjuk 1-2 gyerek is, saját lakásban élnek.

Mondjuk a férfi idős szülei leépülnek, állandó segítségre szorulnak a családi házukban, kertről, kutyákról nem is beszélve...

A férfi álláspontja:

Szereti a szüleit, a házukat nem akarná eladni. Inkább segítené őket erején felül is, saját életét háttérbe szorítva, annak ellenére, hogy sokszor minősíthetetlen módon viselkedtek vele.

A nő álláspontja:

Soha nem várná el a gyerekeitől sem, hogy őt gondozzák majd a jövőben. Saját szüleinek is inkább szakápolót intézne, vagy egy jó otthonba adná őket és látogatná, amikor csak ideje engedi.

A férje szülei mindig bántották ok nélkül, sértegették, folyton keresztbe tettek neki. Nem szereti őket, haragszik rájuk.

A férfi megoldása:

A beteg szülőkhöz költöztetné a saját családját a családi házba, hogy ápolják őket. Ha dolgozik, akkor majd a feleség ellátja őket.

A nő megoldása:

Fogadjanak ápolót, intézzenek egy jó otthont.

Nyilvánvaló, hogy nem egyezik a két álláspont.

Ilyen esetben milyen megoldást lehet találni?

Mindenképp válni kell, ha senki nem enged?

2017. febr. 9. 14:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
39%
és ápolót miből fizetik? egy 0-24es ápoló az kb 200-250ezer havonta?! szép szép, hogy ne adja otthonba, cask max akkor a gyerekére nem költ, hacsak nem ötszázat keres havonta
2017. febr. 9. 14:49
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Na igen. Mikor a szülő nem képes azt mondani hogy fiam fogadj ápolót! Rokonom megoldotta a leépülése előtt lefixált otthonban ágyakat maguknak előre. Pedig szegények voltak de erre félre tettek nehogy a lányuknak kelljen majd a semmiből segíteni...

Ha az én párom ugyanezt akarná hogy majd én ápoljám az ő szüleit... két lehetőség: nem költözünk oda de adjon fizetést és ápolom öket egész nap. Ha nem akkor nem. Másik ha köti az ebet a karóhoz közlöm vele az én életemből nem fog elbas.zni 10 vagy akárhány évet ezzel. Amúgy sem lehet normálisan együtt élni két leépült embert! Nagymamámmal úgy is nehéz volt hogy naponta 10szer ugráltatott minket. Aztán önként bement egy otthonba mert látta rajtunk mi 5-en nem bírjuk!!!

2017. febr. 9. 15:16
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Ápoló, egyértelmű, vagy otthon.

NEM megoldható gyerek és család mellett, főleg, hogy egy demens embert nem lehet egyedül hagyni, mert elkóborol, kárt tesz magában/másban.

Az meg mi, hogy én háztartász, gyereket, meg MÉG apóst is gondozzam?! Na, álljunk már meg... felejtse el a kedves férjem, főleg, hogy ő bemegy, és hazajön nyolc óra után, nem kell az apjával foglalkoznia... nem, kizárt!

Sajnos ez a "vagy a család, vagy a szülők"-esete, de a férjemet nagyon gyorsan helyretenném, hogy az Ő apját NE én ápoljam már, mert NEM az én feladatom - fürdetni, pelenkázni, a szart tisztítani, és várni, hogy mikor indul el/esik nekem, mert olyanja van.

2017. febr. 9. 15:18
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Vagy fizessen érte 120-130ezret, és megteszem, de egy otthon 300 000-nál kezdődik havonta, szóval...

14-es voltam (három évig ápoltam apával közösen a papámat, de majdnem tönkrementünk benne... soha többet nem ápolok demens beteget).

2017. febr. 9. 15:23
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, de én a nővel értek egyet. Nem szívtelen, de nem is lábtörlő, mint a férfi.
2017. febr. 9. 17:22
 16/19 anonim ***** válasza:

A 9-es nem ember.

11-es, nagyon sajnálom, ami történt, nekem tavaly halt meg anyukám.

Kitartást.

2017. febr. 9. 17:55
 17/19 anonim ***** válasza:
Talán a férfi is másképp állna hozzá, ha a nő kijelentené, hogy ő legfeljebb pénzzel segít az ápolásban...
2017. febr. 9. 18:01
 18/19 anonim ***** válasza:

köszönöm szépen.

neked pedig így utólag részvétem.

2017. febr. 9. 18:10
 19/19 anonim ***** válasza:

Otthon témában: van a szülőkne nyugdíja. Ez az otthon egy részét fedezi. Színvonaltól és a beköltözők állapotától is függ a havi díj, de lehetne saját kis szobájuk, egy jó otthonban rengeteg program van, állandó felügyelet, stb. Látogatni is lehet ám őket...

Több családtagom is élt otthonban, ők választották és szerették. Házaspárnak meg pláne optimális!

Más megoldást nem tudnék elképzelni, egy idős, beteg ember otthoni ápolása nagyjából olyan, mint egy csecsemőt gondozni, sőt...

Illetve van még a házi ápolás, de az többemberes mulatság. Egy ismerős család ápol egy idős házaspárt: hárman váltják egymást (napi 8 órás munka, hétvégén is... Három teljes fizetéssel nyugodtan lehet számolni).

2017. febr. 9. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!