Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért baj az, hogy nem akarok közös kasszán lenni vele?
Ezzel addig nincs gond, mig fizetésarényosan fizetitek a számlákat, a fele-fele itt nem játszik.
A párom ötször annyit keres, mint én, de nem várja el, hogy adjak a rezsibe, annyi, hogy kaját vásároljak (néha azt is együtt vesszük), de zömmel tegyem el. Ez igy teljesen jo, mert nem kell tamponpénzért neki kuncsorogni, pl., de én aztán válás után sem tartok igényt a fele vagyonra, stb., mert mocsokság.
Azért azt is tudni kéne, hogy pontosan ő mennyit keres, meg milyenek az életkörülményeitek. Mert ha ő nagyon keveset keres, de mondjuk egy nagy házban laktok, fenntartotok két autót, mentek minden évben külföldre nyaralni és így tovább... Akkor az ő számára ez anyagilag nagyon megterhelő, míg te nyugodtan költekezel és mégis marad félrerakható pénzed minden hónapban. Ha ez a helyzet, akkor meg tudom érteni, hogy nem tetszik neki ahogy most van. Viszont ha szerényebb körülmények közt éltek vagy ő is keres annyit, amiből azért nyugodtan tud költekezni meg spórolni is, akkor tényleg igazságtalanság, hogy még a te pénzedből is költeni akar.
Igazából ha nem vagy hajlandó közös kasszán lenni vele, akkor olyan életkörülményeket kell kialakítanotok, ami az ő pénztárcájához mérten is könnyen finanszírozható. És igen, ez valószínűleg lemondásokkal jár a te részedről. Nem ehetsz te kaviárt vacsorára, amíg neki csak egy szelet pirítós jut.
Nem kell a kozos kassza, de legalabb lakberrt ne kerj tole. Kaja + aram/viz fele + fogyo cuccok + valami hobbi meg minimalberbol sem megterhelo. Futes, kozos koltseg, internet, kabel tv nem lesz neked tobb attol h ott van. Ezt figetheted te vagy fizetes aranyosan. Ha kell uj mosogep megveheted te, a tied marad, ha lep a csaj, stb. Szoval meg lehet oldani a kulon kasszat is ugy h ne legyen megterhelo a keveset kereso felnek, de a tobbet kereso is biztonsagban tudhassa a penzet.
Ha mar hazasodnatok / csaladot alapitotok, akkor kell a kozos kassza. Addig viszont nyugodtan lehet ezzel jatszani ugy h mindketten nol jojjetek ki belole.
Szerintem ekkora kulonbseg mellett egesz addig elmehetsz h csak azokba acdolgokba kell belefizetnie, ami neked igy tobbe kerul, mintha egyedul elnel. Szoval igaz h nem segit ki anyagilag de nem is huz le. Viszont hulyesegekre sem tudja kolteni a penzed.
Utolsóval majdnem mindenben egyet tudok érteni, kivéve, hogy házasságnál már kell a közös kassza.
Addigra már van egy kialakult és működő modell, miért kellene elrontani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!