Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért baj az, hogy nem akarok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért baj az, hogy nem akarok közös kasszán lenni vele?

Figyelt kérdés
Barátnőm teljesen ki van akadva, mert nem akarok közös kasszán lenni vele. Több, mint ötször annyit keresek mint ő, miért kellene sokkal többet betennem a közösbe?
2017. jan. 26. 12:08
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
84%

Pont azért, mert közös.

Az úgy nem fair, hogy neked még így is megéri, mert feleződik a rezsi, a lakbér, és a kaja, és bőven tudsz mellette saját magadnak is félretenni.

Közben a barátnőd az utolsó fillérét is beleadja a közösbe, neki pedig nem marad belőle annyi, hogy tudjon magának egy bugyit venni. Nem hogy félretenni. Ha egyszer szakításra kerül a sor, akkor az évek alatt összegyűlt kis vagyonkádból vehetsz egy lakást, (amihez ugye nagyban hozzájárult az is, hogy olcsóbb a megélhetésed), amíg ő mehet akár az utcára is, mert maradt 1200 forintja fizetésig.

Hosszú távon megint csak nem egy nyertes felállás. Ezzel gyakorlatilag bebetonoztad, hogy csak lakótársak vagytok, akik szexelnek, nem pedig egy pár, akiknek közös, hosszú távú céljaik vannak.

Teszem azt, ha lenne egy gyerek, akkor a barátnőd gyakorlatilag éhen halhat a gyed-ből, amíg te a Bahamákon sütteted a hasad, mert ki kell pihenned a gyereksírást.

A külön kassza akkor jó, ha csak ideig-óráig együtt laktok, és olcsóbb fenntartani így egy közös lakást, de mindkettőtök számára egyértelmű, hogy nem egymással képzelitek el a jövőt hosszú távon, és sem közös gyereket, sem mást nem akartok.

Már csak azért sem tetszhet a barátnődnek, hogy ennyire csak lakótársak vagytok.

2017. jan. 26. 12:31
 12/34 anonim ***** válasza:
62%
Nekem se esne jól, ha a pénze fontosabb volna, mint mi.
2017. jan. 26. 12:33
 13/34 anonim ***** válasza:
11%
Közös kassza csak akkor jöhetne szóba, ha már családot alapítottatok, tervezitek a gyereket.
2017. jan. 26. 12:37
 14/34 anonim ***** válasza:
65%

Öööö mert vele tervezed a KÖZÖS jövőtöket, amiért együtt dolgoztok és együtt építitek fel? Persze ha csak dugni akarod egy ideig, akkor értem, csak akkor legyél tisztességes és ezt közöld vele is.

Sose fogom megérteni ezt a külön kasszázás két olyan ember között akik elméletileg szeretik egymást. (Itt újra hangsúlyoznám, hogy ideiglenes dugópajtik esetében természetesen más a helyzet.) Nekem apám majdnem másfél milliót keres havonta, anyám 100ezer körül, de volt olyan is, hogy gyakorlatilag semmit, mert csak a vállalkozásokkal foglalkozott amikre apámnak nem volt ideje. Mégse emlékszem olyanra, hogy valaha is veszekedtek volna a pénzen. Lassan 30 éve házasok.

Nem is értem hogy lehet külön kasszával bárhova eljutni. Az egyik fél épít két házat, a másik albérletben lakik? Az egyik hawaii-on nyaral a másik a hátsókertben sátorozik? Az egyik minden nap étteremben eszik, a másik zsíros kenyeret?

Én azt is értem, hogy valaki félti a pénzét, tök logikus, sok a válás. De akkor vagy keressen olyat, akinek hasonló az anyagi helyzete, vagy írjanak szerződést, vagy mindkettő. De azt egyszerűen nonszensznek tartom, hogy két ember együtt él, közös terveket dédelget különböző életszínvonalon. Nem is hiszem, hogy ez hosszútávon életképes, hisz folyamatos feszültséget generál.

2017. jan. 26. 12:43
 15/34 anonim ***** válasza:
68%
Azért van kiakadva, mert mikor összejöttél vele nem közölted, hogy nem hosszútávra tervezel vele, csak amíg nem jön egy jobb pun_ci.
2017. jan. 26. 12:56
 16/34 anonim ***** válasza:
3%

#14:

te láttad a szüleid példáját, mint egy példát és kész. Mi viszont páran már éltünk együtt kapcsolatban (kapcsolatokban), voltunk/vagyunk házasok, stb. Nem ilyen fekete és fehér. Egyébként nincs rá univerzális megoldás, mindenkinek más jön be és örök téma ez a közös kassza.

2017. jan. 26. 13:03
 17/34 anonim ***** válasza:
91%

A rezsire otthonjkajára lakbérre és fogyócikkre(szappan, wcpapír, mosópor) rakjatok külön el összeget. Mindketten a fizetésetek x százalékát adjátok össze rá.

Nyaralásba szintén rakjatok x százalékot.

Vésztartalékra szintén rakjatok félre x százalékot.

Ami ezek után marad, azzal egyikötöknek de kelljen elszámolnia. Ez szerintem a legkorrektebb megoldás. Közös is és nem is. Így tud neked ajándékot venni és te is neki. Nem kell zsebpénz neki, hisz lesz sajátja, és neked jóval több pénzed marad a fizetésedből. Szerintem ez a legélhetőbb megoldás, veszekedések nélkül.

Ha ő 100ezret keres, bead 20%ot(20.000), te meg az 500ezres fizetésedből 20% ot (100.000) és ki is jön a lakbérkajarezsi rész.

Félretesztek még 10%ot nyaralásra, az havi 10+50ezer.

És még 10%ot közöstartalékra 10+50ezer.

A csajnak marad ruhára, tamponra, hajfestésre, programokra, hobbira, és külön vésztartalékra 60ezer.

Neked mindenre 300ezer. Szerintem ezzel nem kellene, hogy bajod legyen.

Ami a csajtól telt, megtette. Ha nem tetszik, hogy csak ennyi telik tőle, keress olyat, akinek a fizetése fele megegyezik a tiéddel.

2017. jan. 26. 13:41
 18/34 anonim ***** válasza:
20%

Tipikus.

Valszeg úgy volt vele, hogy minek hajtsa magát, majd rámászik egy gazdag férfira,.

Szánalmas, dobd ki!

2017. jan. 26. 13:52
 19/34 anonim ***** válasza:
49%

Végre egy mindkét fél számára elfogadható koncepció. Persze ezen felül lehet ajándékozni dolgokat (utólagos felhántorgatás nélkül természetesen).

2017. jan. 26. 13:55
 20/34 anonim ***** válasza:
15%

Ez nem egy tisztességes lány:

1.Mi az, hogy teljesen kiakadt? Lényegében azon van felháborodva, hogy nem dobsz be többet a közösbe.

Ez elég pofátlanság.

2.Normális nő ilyenkor próbál egyezkedni, feldobja, hogy próbál munkahelyet váltani, sulizni stb.

Nála gondolom ez fel se merült, csak az megoldás, hogy fizess szinte mindent te.

Én a helyedben elzavarnám.

2017. jan. 26. 14:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!