Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért baj az, hogy nem akarok közös kasszán lenni vele?
persze hogy közöset akar mert az jobb neki..
Mondjuk ha közös a kassza, és ő megbecsüli amit kap tőled, beosztja etc akkor nincs gond, feltéve ha te tényleg őt akarod.. Ilyenkor nem nézzük a pénzt, nem számolunk, elleben a keveset keresőnek eg kellene becsülnie azt ami van.
amit mondanak hogy fizetésarányos beletevés az tuti 5let, keresek egy nőt aki keres, én otthon henyélek és fizetésarányos, nekem nulla neki sok, akkor nekem a soknak a fele van.
Egyébként egy pillanatra tegyük félre a zsidóságod gondolatát.
Hogy gondoltad? Ő 100ezret keres. Te 500at.(mondjuk)
Kb 30 a kajája havonta. 5 a fogyócikke, 25 a rezsi fele a lakásnak. Ez már 60. Vesz még berletet, már csak 30a marad. Még kifizeti az 5 ezres telefonszámláját, és 25 ezer maradna lakbér felére.
Te az 500 ezres fizetésedből nyomorognál 25 nmes lepukkant garzonban valamelyik szélső kerület veszélyes részén? Mert bizony kb ennyit tudna a csaj szánni a lakbér felére, és ezt is csak akkor, ha összehúzza a nadrágszíjjat és nem költ szórakozásra, csak a legfontosabbakra. Egy 50ezres albérlet pedig itt pesten.. hát. Nem szívesen lakna ott senki. Aztán majd lesz 2 külön része a hűtőnek? Ahol a libamáj, a lindtcsoki, meg a rák van, és egy, ahol a krumpli meg párizsi?
Ha meg elmennél enni egy jót, és normál étterembe mennél, de ő csak a kínait engedhetné meg hogy lenne? Mikortól kezdene el zavarni, hogy gyakran kell meghívni? Vagy tudat alatt zavarja az embert, hogy a kedvenc kajájából, amit magának vett, nem tud enni annyit, amennyit akar, mert a másiknak megengedte, hogy vegyen belőle.
Nagyon mélyen kell eldönteni ezt a közös életet, különben nem fog menni. Nagy fizetéskülönbségnél, ha mindent feleztek, különböző életszínvonalat tudtok fenntartani. Ez pedig megöli a kapcsolatot a kevesebb közös program és a sok meghívás miatt mindkét félnek kellemetlen.
Én most döntenék a helyedben, hogy a lánnyal tervezed e a jövődet, vagy sem. Ha nem, ne költözzetek össze. Ha igen(ezt onnan tudod, hogy a kiadott pénzt befektetésnek fogod fel) akkor válasszátok a közöskasszát.
Különkasszázni is lehet, de nem ekkora különbségnél.
16, nem általánosítás céljából hoztam fel a szüleimet, hanem hogy rámutassak, hogy én így nőttem fel, ez alapján alakult ki a véleményem a témában. Én magam is férjnél vagyok, szóval ez nem jött össze. Volt olyan párkapcsolatom is, ahol folyamatosan téma volt a pénz, minden fillérre ki volt számolva, semmi spontaneitás nem fért bele, mert rögtön az volt, hogy úr isten ez mennyibe került. Én ezt nem bírtam idegekkel. Annyi szar van az életben ami miatt aggódni meg őrlődni lehet, én nem akarom ezt még a pénzezéssel is súlyosbítani. Most van egy közös számlánk arra megy minden bevétel. A nagyobb kiadásokat természetesen megbeszéljük, de azon kívül nincs elszámoltatás meg "zsebpénzezés". Nem is tudom hogy tudtunk volna lakást meg kocsit venni, ha mindenki a saját pénzén kotlana, a "közösbe" meg csak a minimumot adná. Gyereket se mernék úgy vállalni.
És írtam, nekem teljesen oké, ha valaki félti a pénzét, de ezt, hogy az egyik fél kiskirályként él a másik meg nyomorog, ezt nem nevezném párkapcsolatnak. Nem kötelező megházasodni, nem kötelező együtt élni senkivel, nem kötelező MEGOSZTANI az életünket senkivel, összelehet járni dugni, aztán mindenki elmegy haza.
"egyik fél kiskirályként él a másik meg nyomorog"
Értem, tehát akko a megoldás az, hogy a másik majd eltart.
Legalább nem tagadod.
Nyugodtan forgasd ki a szavaimat 24es, semmi gond. De ez attól még igaz. Az előttem válaszoló nagyon jól írta. Ha a többet kereső fél nem ad le jóóóval az igényeiből, akkor a másik nem fog tudni lépést tartani vele.
És akkor már megint oda tértünk vissza, hogy ha KÖZÖS életet terveznek, akkor nem lenyomni kell a másikat, hanem magunk mellé emelni. És akkor még egyszer leírom, de kezdem úgy érezni fölakadt a lemez, NEM KÖTELEZŐ együtt élni senkivel, összeházasodni meg mégúgy se. Ha valakinek ez kényelmetlen, akkor NE csinálja. Mi ezen ilyen ki:aszott bonyolult?
szerintem 23 nak teljesen igaza van, csak ugy lehet elore haladni ha kozos minden.
Most gondolj bele egy bevasarlasba amit felesbe kene fizetni de a lany nem tudja kifizeti a pl 100 ezres fizetesebol azt amit a fiu aki jol keres megvenne.
Es ha majd gyereketek lesz egyszer Te veszel neki zoknit egyszer a parod?
Szerintem önmagában a közös kassza nem szükséges, és nem jó ha kiakad afölött.
Nekem viszont benned nem tetszik az, hogy a megfogalmazásodból az jön le, felezni akarsz annak ellenére hogy 5X annyit keresel. Ez nem sok jót sejtet a szálakról amik téged hozzá fűznek. Sem a személyiségedről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!