Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért baj az, hogy nem akarok közös kasszán lenni vele?
Pénzt akar, nem kap, csalódott. Megértem :.(
30/f :D
A közös élet közös anyagiakat is jelent. Ha együtt éltek, és nem csak lakótársakként, hanem párként, akkor az is egyfajta elköteleződés a másik felé, hogy megbízol benne ennyire, és nem feltételezed minden sarokban a lehúzást. A párom is kb hatszor annyit keres, mint én, amikor összeköltöztünk, eszébe sem jutott ezen problémázni. Én a fizetésem 100%-át beleadom a közösbe, ennél fizikailag többet már tényleg nem tudok tenni/adni. Ő meg lazán félretesz még így is. Közös célokra, természetesen. Mert oké, hogy nélkülem is megélne bőven, de az én szerény kis keresetecském is segíti őt, hogy többet tegyen félre. A közös élet közös célokat és közös anyagiakat is feltételez.
Persze, ha nektek nem célotok az esküvő, idővel közös ingatlan, esetleg autó vagy gyerek, akkor teljesen jó ez a felállás, amit te írsz. De akkor már a hűtőben is legyen külön polcod neked is, mindenki főzzön magára, és a vízszámlán is osztozzatok egyedi fogyasztásnak megfelelően. Mint a lakótársak általában.
Mondja meg ő, hogy mi a baj vele. Abból, hogy kiakad, nem derül ki semmi, magyarázza el.
Amúgy mi úgy oldjuk meg, hogy dobunk valamennyit a közösbe (én többet, mert én is jóval többet keresek), amiből kijön a kaja, a lakás meg a többi alapvető dolog, a többi pedig privát pénz marad. Így megmarad a közös kassza és a külön pénz előnye is.
Mondja meg ő, hogy mi a baj vele. Abból, hogy kiakad, nem derül ki semmi, magyarázza el.
Amúgy mi úgy oldjuk meg, hogy dobunk valamennyit a közösbe (én többet, mert én is jóval többet keresek), amiből kijön a kaja, a lakás meg a többi alapvető dolog, a többi pedig privát pénz marad. Így megmarad a közös kassza és a külön pénz előnye is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!