Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nem tudom elviselni a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tudom elviselni a párom családját, mi lenne a megoldás?

Figyelt kérdés

Nem szeretek ide írkálni, viszont néha az embernek ki kell adnia magából, így gondoltam röviden leírom, hátha kapok valami értelmes választ, ami használható.

Távkapcsolatban vagyok egy lánnyal. 20 felettiek vagyunk mindketten. A családja olyan ellenszenves számomra, ezt úgy értem van neki két lány tesója, mindkettő üti a 30at, egész nap otthon vannak, nem csinálnak semmit. Csak elvannak a koszban és a mocsokban.. A szüleik szintén elég antiszocok, nem dobnak ki semmit, anyjuk döglik a tévé előtt, néha végez házimunkát meg csak jajjgat pedig még 60 sincs, csak a nagy súlya. A szobában halomban áll a szemét. A két lány úgy el van hízva mint az állat, csak tévéznek meg olvassák az újságot. A konyha kész agyrém, a fürdő, vécé szintén. Párszor voltam náluk, nincs sok kedvem karácsonykor ott lenni, most barátnőmnek feltűnt hogy nem akarok odamenni, így kicsi vita is lett ebből, de nem merem megmondani a fő problémámat a családjával kapcsolatban. Tanácstalan vagyok, nem voltam még ilyen kegyetlen helyzetben.

Barátnőmmel önmagában nincs baj, szeretem, viszont a szüleim utálják, és megmondták hozzánk ne jöjjön többet. A fő oka állítólag az hogy nem ad magára kellőképp. Kezdem úgy érezni hogy abba kéne hagynom ezt az egészet, lehet hogy tényleg nem hozzám való, vacillálok mi legyen. A szüleimnek a szavára nem mindig adok, de kezdem belátni igazuk van. És ezt most nem azért mondom mert azt akarom nekik feleljen meg a lány, nekem kell megfeleljen, de ez a gond a családjával nekem nagyon nem jó. Én kicsit rendezettebb életet akarok, nem ilyen kutyakócerájt. A lány szeret, én is szeretem, de valami nem oké, talán valóban a nem divatos öltözködése ami zavar. tudom válaszvariáció az lenne hogy költözzek vele össze, de valamiért nincs hozzá kedvem, elgondolkodtató, mennyire életképes így a kapcsolat, szerintem semennyire.

No mindegy, valamelyest érdekel más véleménye is, de csak az olyanok akik életképes véleményt tudnak mondani.

Bunkó megjegyzésekre nem vagyok vevő, de úgyis tudom hogy kapok. Boldog Karácsonyt!

2016. dec. 25. 14:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
43%

A lánynak mi a véleménye a családjáról? Ha neki ez a koszfészek megfelelő, akkor gáz van. Ha azért nem csinálja, mert feleslegesnek érzi, hisz fél óra múlva ugyan olyan lesz, akkor érthető, hogy nem szakad bele, az nagyon bosszantó tud lenni (tapasztalat)

A minta hülyeség, az én szüleim se az igényesség és a tisztaság mintaképei, engem viszont ez nagyon zavar. Igaz épp ezért szoktam is takarítani, meg a saját szobám tiszta, és ha lesz saját lakásom, azt biztos hogy tisztán fogom tartani.

Az ő szobája milyen? Ott is bokáig ér a szemét? Vagy nincs is sajátja?

A divatos öltözék kit érdekel? Főleg hétköznapokra.

Az viszont hogy semmi kedved vele összeköltözni, nekem az az elgondolkodtató. Ha az ember igazán szeret valakit, azzal össze akarja kötni az életét, illetve szeretne azzal is segíteni, hogy kimenekíti otthonról. Mint pl az én barátom családja is rémes, meg néha a sajátom is sok, bár az még hagyján, és én szívesen költöznék vele össze, nálunk az anyagiak a gond, mindkettőnknek szar a fizetése, meg ő annyira ezt nem akarja valamiért :(

2016. dec. 25. 19:09
 12/19 anonim ***** válasza:
78%
Hát figyelj, mint egy pont ilyen családból származó lány mondom, hogy minden a barátnődön múlik, és egyetértek az előző válaszolóval. A párod hogy áll az egészhez? Lenne igénye a tisztaságra és a rendre? Nekem is ilyesmi volt a helyzet, hogy én hiába mosok fel meg porszívózok, ha apám meg a nővérem hazajön délután és sáros cipőikkel összejárkálnak mindent. Meg szépen letörlök mindent a konyhában, az öcsém meg a morzsától kezdve mindent ott hagy a konyaszekrényen maga után. A bátyám a kávé főzés után nem képes letörölni a kiszóródott őrölt kávét, meg ha kiönti ami frissen lefőtt, azt is ott hagyja, stb. Mondjuk én mindig is szégyeltem az otthoni körülményeket, sose vittem haza gyerekkoromban egy barátnőmet se, mert tudtam, hogy ami otthon megy az rohadtul nem normális és igénytelenség meg kosz van mindehol. Leszakadt meg a dohányzástól elsárgult tapéták, morzsa, kiszóródott kávé, töltős cigiből kipergett dohány, hamu, kosz, por, zsíros, ragadós tapintású minden. Öt éve vagyok együtt a barátommal, de csak egyetlen egyszer vittem haza. Mióta összeköltöztem a barátommal és van munkám, azóta van értelme takarítanom meg tisztának és igényesnek lennem. Megengedhetem magamnak azt a "luxust", hogy olyan ruhákat vegyek, amik tetszenek és jól állnak, nem azt kell néznem, hogy minél olcsóbb legyen. Csinosan tudok öltözködni, már nem a mindennapi nyomor tölti ki a gondolataimat. Nem azt mondom, hogy költözz össze vele és minden varázsütésre megváltozik, csak azt akartam tudatni, hogy van kiút innen is. Tényleg minden a barátnődön múlik, be kell látnia, hogy az otthoni kürülményei nem méltóak egy emberhez és a családtagjaival is vannak gondok, szóval teljesen érthető ha nem szeretnél ilyen közegben lenni. Nem fog neki jól esni, valószínűleg sírni is fog, de szerintem akkor is az őszinteség a legcélravezetőbb.
2016. dec. 25. 20:59
 13/19 anonim ***** válasza:
40%
Ne haragudj kérdező, de te is nagyon gáz vagy. Én sem bírnék ilyem családban élni, de attól, hogy a szülei és testvérei ilyenek, még nem biztos, hogy ő is ilyem lesz. Pont a lényeget nem írtad le, hogy észre veszi e, és zavarja e egyáltalán. Ha nem, akkor egyértelmű, hogy szakítás a megoldás. De ha ő is tudja, hogy ez igy nem jó, akkor azt mondom nem érdemled meg ha rögtön elítéled a családja miatt. Legálabb esélyt adhatnál, hogy kiderüljön. Mert a vergődésed szánalmas, már le is írtad a csajt...akkor dobd, ne nyafogj.
2016. dec. 25. 21:42
 14/19 A kérdező kommentje:

Ha nem adnék neki esélyt nem vacillálnék a kapcsolat vége és a folytatása között :) Lehet gáz vagyok, de legalább felvállalom ami zavar és próbálok tenni a boldogságomért.

Első lépésként gondoltam kívülálló személyeket kérdezek meg névtelenül hogy mi a véleményük erről, voltak e ilyen helyzetben. Egyébként párszor már megemlítettem neki hogy zavar pár dolog,a két nővérét tudja hogy nem kedvelem és irritál ahogy élik az életüket. Közöm ugyan nincs hozzá, mert mindenki úgy cseszi el az életét ahogy. Viszont elgondolkodok néha a jövőmön. Mi van ha a két szülő teszem azt meghal, és a két lány munka és élettapasztalat nélkül 150 kilóval vagy a fene tudja mennyivel hoppon marad. Barátnőmmel együtt maradok, oké, kiderül rendben leszünk, nem lesz probléma a "higiéniával" a közös lakásunkban, viszont a két nővére olyan rossz helyzetbe kerül hogy segítséget kérnek. Első lépésként kölcsönt kérnek, majd beköltöznek az otthonunkba és folytatódjék minden onnan ahol elkezdődött? Aztán én tartsam el őket? Valamelyest ez is egy szempont. Lehet beképzelem ezen részét, néha rémeket látok, pont ezért veszem fontolóra az egészet hogy megéri e ez nekem, mert ha úgy vesszük az ember ha összejön valakivel és később össze is házasodik vele akkor új rokonai lesznek, és könnyen lehet hogy megkeseríthetik az ember életét ezek a bizonyos rokonok.

Egyébként sokszor megemlítette hogy zavarja ami otthon van, és elege van a két nővéréből, mert borzalom amit csinálnak. ÉS ahogy kinéz náluk minden. Ő is említette hogy sokszor nem is mer vendéget fogadni, mert szégyelli ami van. Amúgy mikor együtt vagyunk többnyire igyekszik rendet tartani, felsöpör, takarít, stb.

Mondtam nehéz ügy, nem ez az első kapcsolatom, de ilyesmivel nem találkoztam még hogy ennyire durva legyen a helyzet. Egy év alatt érlelődött bennem a felismerés hgoy változtatni kell valamit.

2016. dec. 25. 22:09
 15/19 anonim ***** válasza:
Ha nem egy tátott szájú nő,ne tarts attól,hogy a nyakatokon élősködnek majd.Viszont ha együttélés után azt tapasztalod,amit leírtál,akkor nagyon beszéljétek át,hogyan tovább.
2016. dec. 27. 23:43
 16/19 anonim ***** válasza:
Attól h a családja olyan nembiztos ,h ő is.Tapasztalatból mondom.Igaz azok nem koszosak csak dolgozni nem szeretnek.Párom tartotta el őket.Mikor mi összejöttünk segítettünk rajtuk egy idelyig.Mikor már nemadttunk átkoztak minket.Persze megmondtuk,h ez így nem mehet tovább .Álljanak el dolgozni.Mostmár ott tartunk h nem is beszélünk velük 1 éve.Sokkal jobb így.Ha esetleg együtt lesztek ,s elviselhetetlenek a lány családja akkor szakítsátok meg velük a kapcsit.Most biztos mindenki arra gondol mien vagyok.... De nem érdekel.A párommal akarok élni nem a családjával.Persze ez attól is függ,ki hogyan tud elszakadni a mama szoknyájától.Legyen az nő vagy férfi.Ezek nem egyszerű dolgok.Ha vele maradsz,Kösd fel a gatyád.
2016. dec. 28. 00:03
 17/19 anonim ***** válasza:

A viselkedési minták léte az tény, nem vélemény.

"Nézd meg az anyját, vedd el a lányát" - ezt már elég régen észrevették a köznapi életben is.

Sőt, még abban sem biztos senki, hogy az "igénytelenség" lustaság, szépérzék hiánya nem örökletes tulajdonságok-e, mint ahogy a hízásra való hajlam is inkább az.

Hozzád nem mehet a lány (azért a te szüleid se IQ bajnokok), te meg utálsz odamenni, amit bőven megértek.

Az én esküvőm idejére apám már annyira berágott, hogy el se jött, nem is tartottunk semmiféle kapcsolatot, de 10 évvel később is boldog házasságban éltem.

Te hogy látod magatokat 10 év múlva?

2016. dec. 28. 12:18
 18/19 anonim ***** válasza:
Lehet az a közmondás ,h nézd meg az anyját ...stb.Nemmindíg van így.Esetleg a családja miatt lesznek gondok.Amint írtam is előzőleg.Megkkel szakítani velük a kapcsolatot.Ilyen egyszerű.Nekünk 1000x jobb lett!
2016. dec. 28. 15:44
 19/19 A kérdező kommentje:

Meggondolom még a kapcsolat jövőjét. Nekem annyira ellenszenves viselkedésileg is az egész család és a szomszédság is akik átjárnak hozzájuk hogy valahogy nekem már nincs kedvem az egészhez. Ő a családját nem utálja és ahogy észrevettem szeret otthon lenni, beszéltük hogy majd elmegyünk az adventi vásárba külföldre, de nem lett belőle semmi, végül meggondolta. NEm is járunk nagyon semerre, én meg annyira nem akarok csak otthon poshadni.

Átjárnak hozzájuk a szomszéd család, két kisgyerekkel, azok is borzalmasak, szeretem a gyerekeket, de mindennek van határa. Legutóbb átjöttek, elkezdtek ott játszani, az egyik bunkó volt végig, stb, nekem valahogy kedvem se volt, fáradt voltam a velük való jópofihoz. Mondtam neki mikor leszálltam a vonatról hogy figyelj, szép idő van, menjünk el valamerre, autó is van, mozduljunk ki, ha más nem csak a pusztába sétálni a környéken, de ő nem akar, majd később. Később kimentünk esteledéskor. Addig meg bent kellett poshadjak náluk és hallgatni a sok semmitmondó dumát. Amit bort adtam az apjának azt is én ittam meg, még meg is jegyezték többen gúnyosan hogy elég gagyi volt. Rosszul is esett hogy a múltkor tölcsérrel öntötte vissza az üvegbe. Fene tudja, kezdek kiábrándulni.

A fürdőjüket sem merem jóformán használni, lehet hogy hülyén hangzik, de a fogmosást is kihagyom. Nekem ez sok. Jelenleg semleges érzéseim vannak ami inkább kezd negatívumba átcsapni. akartam ugyan beszélni vele ezekről a problémákról mikor kettesben voltunk, félig meddig beszéltünk róla, de nagyon a higiéniára és a szülei iránti ellenszenvre annyira nem is tértem ki, utóbbira főleg nem. Nem volt hozzá kedvem. Meglátom mi lesz. Azért köszönöm a hasznos és meggondolandó tanácsokat. Morfondírozok egy darabig aztán döntök a végéről.

2016. dec. 28. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!