Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tennétek, ha a barátotok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennétek, ha a barátotok megbántaná az anyukátokat, és nem akarna bocsánatot kérni? (hosszú)

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, a barátom pedig 22. Az a helyzet, hogy az én szüleim rendszerint gyakorolják a vallásukat, (katolikus keresztények), járnak misére, stb, tehát számukra ez egy nagyon fontos szívügy. Én is meg vagyok keresztelve, de nem járok templomba, mert nem akarok. Ők ezt elfogadták, nem akarják rámerőltetni. A barátommal már több, mint egy éve együtt vagyunk, és pontosan tudja, hogy a szüleim számára fontos a vallásuk. Éppen ki voltak rakva az asztalra apró kis képek, mert anya válogatott, hogy melyiket szeretné kirakni. (A képek, kis betlehemi jeleneteket ábrázolnak, ez nálunk az adventi dekoráció része.) A barátom épp megérkezett, (ő ateista, és értelmetlennek találja a vallásokat), csak megkérdeztük tőle, hogy szerinte melyik kép a jobb dekoráció, erre elkezdte mondani, hogy a vallás egy baromság, és szerinte ez hülyeség, meg az összes pap köcsög, csak szívják az állam pénzét. (Igen, így ezekkel a szavakkal nyilvánított véleményt.) Erre természetesen anyukám teljesen kiakadt, és el is mondta a barátomnak, hogy ez nagyon bárdolatlan volt, és senkinek nem állt szándékában őt megtéríteni, vagy akármi, csupán az volt a kérdés, szerinte melyik a jobb kép. Másnap persze anya közölte velem, hogy még egyszer ide ne hozzam a fiúmat, mert rettenetesen tiszteletlen. Én mondtam a barátomnak, hogy egy részt, senki nem kért tőle valláskritikát, másrészt pedig tanulja meg, ha véleményt mond a vallásról, (amiről egyébként nem tud semmit se), akkor legyen kedves megválogatni a szavait az anyukám társaságában. Erre azt mondta, hogy ő nem bántott meg senkit szerinte, és ő ugyan nem kér bocsánatot.

Nekem személy szerint nagyon rosszul esik, hogy ilyen bunkó módon beszélt az anyukám előtt olyasmiről, ami tudja, hogy a szüleimnek kedves. Nem baj, hogy eltér a véleménye, de úgy gondolom, hogy eléggé nagy gond, hogy képtelen magát normális emberi formában kifejezni, ha a vallásról van szó, amikor a családom társaságában van. Esze ágában sincs bocsánatot kérni. Azt mondja, szeret, de őt nem érdekli a vallás... Én mondtam neki, hogy nem a vallást bántotta meg, hanem az anyukámat, és ez nekem is rosszul esik, mert fordított esetben eszem ágában sem lenne ilyen vulgárisan nyilvánítani véleményt az ő, amúgy szintén konzervatív szülei előtt. Nem tudom, egyáltalán van-e értelme beszélni még vele, és azt mondani neki, hogy illene elnézést kérni, vagy csak egyszerűen szakítanom kéne vele. Engem is mellbevágott, ahogyan ez az egész kiszakadt belőle az édesanyám előtt. Sosem üldöztük semmilyen vallási dologgal sem. Mindenki tiszteletben tartotta a hitetlenségét.

Ti mit tennétek a helyemben?

2016. dec. 1. 16:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
83%
Ennek semmi köze a valláshoz,annyi a lényeg hogy a barátod egy neveletlen szar,aki nem képes tisztelettel beszélni egy más véleményen lévő emberrel,mindegy milyen témakörben, szóval kB erre számíthatsz , ha bármikor bármiben előtérő álláspontot képviselnél vele szemben.
2016. dec. 1. 20:11
 12/15 anonim ***** válasza:
89%

Sem a férjem, sem én nem vagyunk vallásosak, de anyám és apám szülei is templomjárók, minden keresztény ünnepet szigorúan betartanak, még a böjtöket stb. is.

Mind a négy nagyszülőm nagyon szereti a férjemet, ha ilyesmi kerül szóba, SOHA nem mond ellent, soha nem kritizál, és ha úgy adódik, még a templomba is elviszi őket vasárnap, ha kell.

Ezek a dolgok személyfüggőek, senkinek nincs joga beleszólni a másik hitébe, hacsak erőszakkal nem akar téríteni.

Nálunk ilyesmiről szó sincs, sokat járunk egymáshoz.

Ha a barátod a tisztelentlen bunkóságát még azzal is tetézi, hogy nem ismeri el a hibáját és nem akar bocsánatot kérni, ez a kapcsolat ingatag alapokon nyugszik, és nem fog sokáig tartani, mert más dolgokban is csak a saját véleménye fog számítani.

Az ilyenektől pedig menekülni kell, mielőtt tonkretesz mindent.

2016. dec. 1. 20:27
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
8# nehogy már az ő házában egy kis "taknyossal" folytasson meddő vitát bakker.... Most ez olyan mintha valaki vega lenne te meg nekiállsz oltogatni, hogy hús nélkül nincs élet. Semmi közöd hozzá, amig nem akar veled is zöldséget etetni vagy kitépni a húst a kezedből addig tök felesleges erről beszélni. Vagy esetleg ha anyósodat megcsalta apósod akkor sem kezdesz el eszmecserét folytatni arról, hogy milyen tróger aki ezt teszi a párjával. Pedig így van nem? Semmi értelme. Ha kicsit is tiszteli valaki a párja szüleit, akkor ilyenekről nem beszél kész pont. Legyen már egy kis tolerancia egymás iránt.
2016. dec. 1. 22:36
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

"képtelen vitatkozni." - A kérdező anyja csak egy KÉPRŐL kérdezte meg ezt a gyökeret, nem vitát akart kezdeni, én kapásból nem értem ennek a kölyöknek a reakcióját.

Kevés nálam kritikusabb embert ismerek az egyházzal és a papokkal kapcsolatban, vallásos családba születtem, nem is akármilyenbe, mert anyai nagyanyám ráadásul kántorként dolgozta végig az életét és az egyház elintézte a nyugdíját annyival, hogy "hát szeretett énekelni" (kösz), és láttam még más disznóságokat is. Szóval úgy távolodtam el az egyháztól, hogy én benne éltem, és közelről láttam, mi folyik, és felnőttként úgy döntöttem, hogy a hitemet mindenféle vallási szervezettől függetlenül akarom megélni. De senkibe nem kötök bele az ő meggyőződése és szokásai miatt, amíg engem békén hagy. Nem tekinteném vitaindítónak azt, ha mondjuk egy képről mint asztaldíszről megkérdeznének, csak az ugrik rá egy ilyen semmiségre, aki egy bölcsődés értelmi szintjén van vagy még ott sem.

Mi értelme van egy semmiségbe is belekötni és vitát generálni?

2016. dec. 2. 09:45
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Amúgy vicces volt a hús és zöldség példa, mert én nem eszem húst, és soha nem akarnám olyasmivel etetni, amit ő nem szeret, de ő rendszerint beszól anélkül, hogy bárki is kérdezné a véleményét... Valóban nagyon makacs, és bárdolatlan. Azt hiszem, ennek a kapcsolatnak valóban végleg befellegzik, ha pár napon belül nem kér bocsánatot anyukámtól. (De csakis akkor folytatódhat a kapcsolat, ha ő maga jön rá, hogy mit tett, megbánja, és azért kér bocsánatot. Csak azért ne kérjen elnézést, mert szerintem ez a helyes. Ha ő ezt nem így érzi, akkor az már rég rossz.)

2016. dec. 2. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!