Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek? Hol van a határ a szívességben?
Párommal mindketten máshogy látjuk a dolgot.
Nos, nekem van egy szépségipari végzettségem, amit a tanulói időszak alatt ingyen csináltam mindenkinek.
Ennek már vége, és kicsit neheztelek amiatt, hogy továbbra is mindenkinek ingyen vannak a dolgok, az ő rokonainak is.
(Nem vagyunk házasok és gyerek sincs.)
Szerintem ha valaki folytonosan elvégzi időről-időre ugyanazt kb. másfél órában, az már inkább munkának számít mint szívességnek.
Nem is feltétlenül az a problémám, hogy a családtagjainak és azok rokonainak megcsináljam, hanem az, hogy ők ezt természetesnek veszik, hogy velem csináltassák, miközben van elvileg a családban egy olyan lány, akinek szintén ez a végzettsége.
Elég nehéz ezt megítélnem, hogy ez most akkor mi.
Bár már bűntudatom van, hogy ezt egyáltalán megemlítettem a páromnak, mert most én vagyok a pénzsóvár.
Mi a véleményetek?
Kedvezmenyt adnek nekik, de full ingyen nem csinalnam, plane ha olyan gyakran kerik, fizeto vendeggel is foglalkozhatnal abban az idoben, szoval valamit tejeljenek csak, ha tovabbra is igenybe akarjak venni a szolgaltatasaidat. Szerintem ez egyaltalan nem penzsovarsag.
Ha meg epiteszmernok lennel, akkor meg azt varnak, hogy full ingyen megtervezd nekik az alapoktol az uj hazukat, vagy mi?
Ez egy munka szoval fizessenek erte.
Szerintem is a kedvezmény a megoldás - esetleg néhány alkalommal be lehet dobni, mikor jönnének, hogy bocsi, mégsem jó, mert épp fizetős(!) vendég jön, és ő az előbbre való, nem a szívességek.
Normális ember egy-két ilyen észbe kap, hogy hoppá, tényleg elég gáz így a dolog, és nem feltétlenül leszel bunkó tirpák, ha felveted, hogy diszkontáron jöhetnek továbbra is.
Másik verzió, hogy pénzsóvárság helyett azt vázolod fel a párodnak, hogy nem mellesleg van anyagköltséged is, ami rendszeres visszajáró rokonok esetében már neked igen nagy veszteség. Ilyen formán talán könnyebben elfogadja, hogy miért akarsz pénzt kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!