Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyereket akar de én nem. Miért változott meg?
Nem hiszem, hogy megbánták igazából. Max 70 évesen rosszul érzik magukat mert "nincsenek onokák", de így ennyi. Amikor úgy éltek JÓL - jobbana mint mások - hogy nem volt puja, akkor nem hiszem, hogy bánkódtak volna. Most tessék eldönteni melyik a jobb: 2X évesen puja és utána kínlódn miatta +45 éves korig vagy tök jól élni fiatalon és picit szomorkodni a halál kapujában?
11: Így már értem.
Mondjuk 55 évesen a halál kapujában? Vagy 65 évesen? Te tudod mennyi a várható élettartama a mai 50-60 éves embereknek? Még a csóró, viszonylag szar Magyarországon is a nyugdíjba menő 65 éves férfiaknak is +12 év a várható élettartama (tehát azoknak, akik egyáltalán megérték ezt a kort), a negyven év után nyugdíjba menő nőknek pedig 18 év még.
Most a témától eltérve csak az ellen kelek, ki, hogy szerinted az ember élete véget ér 50-60 éves korában és utána már mindenki meghal. A ma élő 60 éves emberek simán elélnek még évtizedeket, mert globális szinten folyamatosan javul és nő az átlagéletkor (még a nyugati világban is).
Nem úgy néz ki, hogy volt egy fa sza életük gyerekek nélkül 30-60 évesen, aztán úgy is meghalnak 65 évesen, szóval már nem hiányoznak nekik a gyerekek.
Emberi kapcsolatok. Erről van szó. Ezek azok, amik elhalnak sokszor a családon kívül idősebb korban és az emberek egyedül érzik magukat.
Arról már nem is beszélek, hogy miért gondolod, hogy biztos jobb volt az életük középső része gyerekek nélkül, mint gyerekekkel lett volna. Miért gondolod?
Az élet "jobban élése" nem csak abban mérhető hogy több pénz marad fogyasztási cikkekre, mert azt nem kell a gyerekre költeni.
Félreértesz. Én nem a 60 évesekre gondoltam, hanem úgy a 70-75 közöttiekre. Addig még nincs ok a panaszra, mert ott van a párja az embernek - akkor van gond, ha meghal akit szeretett... Utána már úgyis max 1-2 év van hátra.
De! Ez ellen is van védekezés! Élnek tök jól, utazgatnak 55 körülig aztán örökbefogadnak egy normális 5-6 éves árvát. Akin látszik, hogy normális, nem psycho, nem hiperaktív, nem antiszoc stb.
És tá-tá-táááám a kecske is megmaradt, a káposzta is jóllakott.
Ti vagytok a betegek és/vagy álomvilágban éltek. Hol a garancia arra, hogy a gyereked veled lesz öregkorodban? Semmi. Lelép külföldre, megutál, szektába lép, megölik stb. és máris rácsesztél duplán is.
Nagy-nagybátyámék fejére pont szarak a gyerekeik, főleg, hogy az egyikből motoros hobo lett a másik meg elhúzott jó messzire. Na nesze neked család.
Legjobb élete azoknk a pároknk van ahol nincs gyerek. Utazások, színház, koncert (nem pánkrokk őrjöngés), találkozó az ismerősökkel, szép háztatás és még pénz is marad. Nincsenek olyan extrák, hog -10000 mert Pityuka bekúrta az ablaküveget az iskolában, meg -40000 mert Ibike leverte a gépet stb.
13:
A férfi-nő párkapcsolatok gyerek nélkül véget érnek tíz éven belül. (Bocs, nem 100%-ban, csak 99,9%-ban)
A párok, akiket ismersz és több mint 10 éve együtt vannak, ott hánynál van gyerek és hánynál nincs?
Tetszik vagy sem, de a közösen felnevelt biológiai gyerek az egyik nagyon fontos ok, amiért az emberek együtt maradnak hosszú távon egymással.
Nincs olyan, hogy "együtt vagy a pároddal évtizedekig gyerek nélkül". Vagy emberek együtt vannak egymással 20-40 évekig gyerek nélkül. (Jó, bocs, van. Ezerből egy.)
Nincs mit tenni, vagy lesz, vagy nem lesz - kompromisszumra nincs mód.
Én 30 éves koromban még esküdöztem, hogy egyet se... aztán örökbe fogadunk egyet, azóta meg "főállású" apa vagyok, már a negyedik is megvan.
Mindegy, miért változik meg, az oka nem érdekes, de ha felvetődik ez emberben egy ilyen gondolat, akkor az erős dolog.
Ha te meg nagyon biztosan NEM akarsz - mindegy, mit jósolunk, fogod-e bánni, vagy sem - akkor nem szabad most szülnöd, csak azért...
Ez jön magától, a biológia, én is sokáig így voltam, sőt a párom is, aztán szépen lassan megszületett a gondolat ahogy haladt előre az idő, eljött az ideje, felnőttünk hozzá! Más örülne neki ha így jönne egy pasinak a dolog és nem kell rágni a fülét mert a nő kifut az időből, meg fűzni hogy apa legyen. Ő veled akar, ami jó jel! Ha sokáig megy a vita, keres magának úgyis valakit mert az ösztön dolgozik, nem fog éveket várni!
Ebben a helyzetben nincs köztes megoldás: te se akarsz szülni és nem akarod hogy erre rákényszerítsenek, ő sem akar lemondani erről a csodáról és erre nem kényszerítheted, mert nem örülne neki. Próbáltál vele beszélni hogy minek a hatására gondolja így? Nyugodtan, csak csevegve pl mosogatás közben? Esetleg barátoknak lett babája?
Lehet lecseng, de lehet nem, várj egy kicsit, pár hónapot és gondold át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!