Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért nem tanítanak az iskoláb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem tanítanak az iskolában a párkapcsolatokról? Nem az életre kellene felkészíteni az embereket?

Figyelt kérdés

A társkeresés, udvarlás, konfliktuskezelés... -től az emberséges szakításig bármiről lehetne tanulni. Jó és rossz modelleket mutatni. Szituációs játékok stb. Szerintem nem volna hülyeség. Talán én sem követtem volna el annyi hibát, ezáltal nem sérültem volna, és én sem okoztam volna sérüléseket.

Sokkal több értelme lenne ennek, mint sok más tantárgynak.

2016. nov. 8. 12:56
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
19, Igen, otthon lenne az ideális, de ez pl nekem sem adatott meg. Gondolom nem vagyok egyedül.
2016. nov. 8. 14:13
 22/37 anonim ***** válasza:
0%
NAAA! Most tegyétek a kezeteket a szívetekre, azér egy "szexuális élet alapismeretek" gyakorlati órának ki ne örülne ? :D
2016. nov. 8. 14:18
 23/37 A kérdező kommentje:

18, Köszi a véleményed! :)

A kedvedért picit magamról. Sosem voltak gondjaim a csajozással. Nem ezért gondoltam, hogy jó ötlet lenne. 30-as férfi vagyok különben. Amiért eszembe jutott a dolog, hogy azt látom a legtöbb ember nem tud normális párkapcsolatot kialakítani. Sokan már el sem jutnak a párkapcsolatig. Akik eljutnak, azok is hibát-hibára halmoznak. Én is, nem vagyok kivétel. ha felkészültebb lettem volna talán még mai is együtt vagyok az első szerelmemmel. Nem megyek keresztül egy csomó szar dolgon és ő sem. A legtöbb ember felkészületlen. Ennek a következménye általában lelki sérülés lesz. Néhány ilyen csalódás után a legtöbben becsukódnak, vagy ellenkezőleg dugnak-fűvel fával. Egyik sem jó senkinek. Ezen agyaltam, hogy mit lehetne tenni. Gondoltam, ha már a családok nagyrésze nem , talán asz iskola segíthetne ebben. Lehet rossz gondolat, de jobb nem jutott eszembe.

2016. nov. 8. 14:21
 24/37 anonim ***** válasza:

"én a férfiaknak azt tanítanám, hogy családot csak úgy 28-35 évesen alapítsanak, addig pedig kísérletezgessenek. A nőknek meg azt hogy azért 27-28 éves korukra már illene (egy idősebb férfival) megállapodniuk."

Igen, azokban a társadalmakban, ahol az állam próbálja megszabni az emberek magánéletét is, ott léteznek/léteztek ilyenek.

Mert ugye minden ember ugyanolyan, ugyanazt akarja elérni, ugyanazok a tervei, és aki másképp gondolkodik, az már rossz.

Például: miért ne alapíthatna egy férfi 25 évesen családot? Mi az, hogy 28 éves korukig kísérletezzenek? Emberekről beszélünk, nem tenyészcsődörökről vagy kísérleti patkányokról.

Mi van, ha valaki 22 évesen már megtalálta az igazit? Dobja el, csak mert neki még kísérletezni kell? Aztán meg inkább állapodjon meg olyasvalakinél, akivel csak jobb híján jött össze? Vagy pl. a nő, ha 28 éves koráig nem talált senkit, gyorsan keressen egy akármilyen jöttmentet, és kösse össze vele az életét? És inkább legyen boldogtalan, rontsa el az életét, mint hogy várna mondjuk 32 éves koráig, amikor lehet, hogy megtalálja élete szerelmét?

Na és miért kéne kikötni, hogy a nő idősebb férfival házasodjon össze? Miért lenne jobb egy kapcsolat attól, hogy a férfi idősebb?

Ezek megint csak olyan erőltetett előírások lennének, amik csak gátolnák az egyén kibontakozását, és a valódi érzelmeken alapuló, egyéni igényekhez szabott kapcsolatok kialakulását. Gyakorlatilag jobb az életük nem lenne tőle, viszont problémázhatnának egy csomó tök felesleges "elvárás" miatt.

Arról nem is beszélve, hogy ki állapítaná meg, hogy mi az ideális, és miért annyi?

A múlt század elejéig egyébként oktattak ilyesmiket. Nem véletlenül szüntették ezt be.

2016. nov. 8. 14:22
 25/37 anonim ***** válasza:
50%

"Nem hiszem el, hogy ilyen szinten életképtelen, semmire se való generáció nőtt fel a számítógép előtt ülve."

Mert 100 évvel ezelőtt mindenki mindent tudott, igaz?

Akkor csak tökéletes kapcsolatok, és boldog házasságok voltak, és soha nem történt meg, hogy becsúszott volna egy-egy nem kívánt baba.

Persze, akkor minden és mindenki tökéletes volt, most meg minden sz..r.

2016. nov. 8. 14:27
 26/37 anonim ***** válasza:
79%

Én még mindig tartom, hogy az iskola nem erre való, hanem a munkára, továbbtanulásra való felkészítésre, tárgyi tudás átadására. Most akkor ezek szerint ezek helyett mindent tanítsunk meg nekik, amit az osztály 31 tanulójából jobb helyen 3, rosszabb helyen 26 nem tanul meg a szüleitől? Akkor lehetne tanítani a:

- takarítást

- főzést

- tárgyalást

- szexuális felvilágosítást NEM abban az egy db órában, amikor beküldjük a 80éves védőnénit, aki nem meri nevén nevezni a dolgokat

- jogokat

- internetes etikettet

- popsitörlés, fogmosás, késsel-villával evés, hajmosás szakszerű módon

- hogy ne szórd el 2 hét alatt a havi fizetésedet

- hitelek és veszélyeik

- hogy kommunikálj a téged fúró anyóssal

- hogy kommunikálj az öcséddel, akivel a szüleid kivételeznek

- hogy viselkedj postán, hivatalban, orvosnál

- etikett és illemtan

- hogy viszonyuljunk olyan emberhez, aki más, mint mi

- kisbabával való foglalkozás

és még sorolhatnám... ez nem a suli dolga. És még így is beletesznek olyan gyakorlati dolgokat, amiket nem az ő dolguk lenne, csak ha ők nem teszik meg, akkor lenne még 4 terhes 14 éves liba az osztályban.

2016. nov. 8. 14:33
 27/37 anonim ***** válasza:

Én a családomból nulla ismeretet hoztam, e téren.

A szüleim egyetlen tanácsa az volt, hogy ha rúgnak a fiúk, rúgjak vissza és ezzel le is zárult a társas kapcsolatok, a szex, vagy bármilyen humán szociális interakcióra való felkészítésem.

Igényem lett volna, rá, de csendes, szabálykövető kamaszként még csak a magaviseletemmel sem kényszerítettem rá őket, hogy valamit tegyenek ezügyben.

És igen, az iskola dolga is lenne az életre való felkészítés, mivel több időt töltesz ott mint a szülőkkel.

2016. nov. 8. 14:33
 28/37 anonim ***** válasza:

16:

Na ha lenne egyetlen tanár is, aki ilyeneket tanítana, akkor már azt mondom hogy hülyeség az egész.

Ilyen konkrét butaságokat ne tanítsunk már.

Ennyi erővel csak olyan férfi tanár taníthasson ilyen tantárgyat aki már dugott 20-30 nővel és olyan női tanár, akinek már van egy-két gyereke és legalább egy néhány éves normális házassága.

Látod? Na pont ezek miatt nem lehet ezt tanítani.

2016. nov. 8. 14:37
 29/37 anonim ***** válasza:
38%

"Tudod, normális embernek már az oviban is vannak barátai, már az oviban is húzgálják a fiúk a lányok haját (meg a bugyiját a babaház mögött), és kergetik egymást egy pusziért. A Mancika és a Jancsika meg "szerelmes". És képzeld, ba.szd meg, egyikük sem diplomázott le "párkapcsolat és szakítás" tárgyból!"

És a normális ember jó alfahím módjára csak egy lyukat lát a nőkben, és normális nő meg az, aki elsőre szétteszi a lábát. Mert tök mindegy, hogy érzelmileg éretlenek, a lényeg az, hogy ők mekkora f***agyerekek voltak.

2016. nov. 8. 14:49
 30/37 anonim ***** válasza:

"azért 27-28 éves korukra már illene (egy idősebb férfival) megállapodniuk."

Na ne mondd! Nem tervezek az apámmal élni.

2016. nov. 8. 15:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!