Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért nem tanítanak az iskoláb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem tanítanak az iskolában a párkapcsolatokról? Nem az életre kellene felkészíteni az embereket?

Figyelt kérdés

A társkeresés, udvarlás, konfliktuskezelés... -től az emberséges szakításig bármiről lehetne tanulni. Jó és rossz modelleket mutatni. Szituációs játékok stb. Szerintem nem volna hülyeség. Talán én sem követtem volna el annyi hibát, ezáltal nem sérültem volna, és én sem okoztam volna sérüléseket.

Sokkal több értelme lenne ennek, mint sok más tantárgynak.

2016. nov. 8. 12:56
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
Nem mindenki ugyanazt várja az élettől, ezért szerintem értelmetlen lenne ilyeneket tanitani. Ennek otthonról kéne jönnie. Ki döntené el mi a jó és mi a rossz? Másrészt hiába tanítod meg valakinek hogy tisztelje, szeresse a párját. Mindig lesznek gerinctelen emberek akik megcsalják, kihasználják a másikat. Ja mindenki megtanulná az iskolában hogy a gyilkosság/erőszak /lopás stb. nem jó dolog akkor kevesebb lesz belőle? Sz.arból nem lehet várat építeni. Nyilván a barátok, tanárok, osztálytársak is hatással vannak ránk, de nem annyira mint az otthoni minta. Tényleg nem kéne mindent az iskola nyakába varrni.
2016. nov. 8. 13:39
 12/37 anonim ***** válasza:

Azért, mert ez nagggyon nem egzakt dolog, ellentétben a kamatos kamat számításával és társaival. Minden ember más, senki sem egyforma, nem lehet semmilyen sablont ráhúzni egyetlen nemre, közösségre, párkapcsolatra sem. Pl. van, ahol tök jól működik a kapcsolat nyílt kapcsolatban, más meg már egy határeset szinten sikamlós flörtre is bedühödik. Egyik sem rossz, csak más. Ezt mindenkinek magának kellene kitapasztalni.

Plusz... az baromira nem segít semmit, ha ofőórán 2havi egyszer van egy ilyen óra, ha a gyerek olyan családból jön, ahol anyu-apu iszik, veri egymást, a hitel meg a kevés pénz miatt egymást ölik, vagy ha ilyen a közösség. Urambocsá, ha beleszeret egy olyan emberbe, aki ezt szokta meg, és le fogja tojni a virágot meg a bonbont, inkább menjenek el a Duna-partra beb.ni, azt jobban értékeli.

Plusz azért nem mindenki ér ugyanolyan szinten. Volt olyan osztálytársam, akit 18 éves korában még nem érdekeltek a csajok... na most ő mit kezdett volna azzal, hogy szituációs játékban képzeld el, hogy a feleséged, a nő, akibe szerelmes vagy, nem mosta ki a ruhákat a megbeszélés ellenére sem, és nincs holnap munkába tiszta ruhád... vagy elkésett a randiról, mittudomén. Abba sem tudja beleképzelni magát, hogy vkibe szerelmes...

2016. nov. 8. 13:39
 13/37 anonim ***** válasza:
11# vagyok. Még annyit, hogy a jó kapcsolatra amúgy sincs egyetlen tökéletes recept. Mi pl. egymás nyakán lógunk úgymond egyfolytában. Nekünk ez igy tökéletes. Más a falra mászna tőle.
2016. nov. 8. 13:43
 14/37 A kérdező kommentje:

13, Pont ez lenne a lényeg. Nem értetek.

Erre is fel lehet hívni a figyelmet, hogy valaki így szereti valaki úgy. Ez is tanítás, és már elértük vele, hogy nem támasztanak felesleges igényeket egymás felé, ha pl ebben(mennyit legyenek együtt) nem egyeznek. Nagyon sok dologról lehetne beszélni, amit a legtöbb ember csak 10 év alatt 3-4 rossz kapcsolat után tanul meg alapesetben.

2016. nov. 8. 13:47
 15/37 anonim ***** válasza:

"Nem mindenki ugyanazt várja az élettől, ezért szerintem értelmetlen lenne ilyeneket tanitani. "

Le van írva minden röviden, amiért hülyeség az egész.

"Tanár úr, én szeretnék a húszas éveimben össze-vissza kefélni minél több és minél szebb csajokkal. Mi a tanácsa nekem, hogy tudnám ezt elérni? Maga nagy csajozós volt és tud erre nekem rendesen válaszolni?" - Na erre mit mondanál, Kérdező Tanár úr?

2016. nov. 8. 13:50
 16/37 A kérdező kommentje:

15, Azt mondanám tanuljon. Jó esetben lesz pénze, ha van pénze lesznek csajai. :)

Persze nem ilyenekre gondoltam, de ha lenne erre igény akár erről is lehetne beszélgetni. "Ki szerint mi kell ahhoz hogy sok csajom legyen?" Még akár egy ilyen téma átbeszéléséből is lehetne tanulni.

Én inkább ilyenekről tanítanék amit már írtam is: konfliktuskezelés, humánus szakítás, fiúk-lányok közti különbségek stb.

2016. nov. 8. 13:57
 17/37 anonim ***** válasza:

"Nem az életre kellene felkészíteni az embereket?"

Lehetne hosszasan filozofálni az iskola feladatairól, de ha rövidre akarom fogni, akkor leginkább azt mondhatnám, hogy: nem, az iskolának nem ez a feladata. Az iskolának az elsődleges feladata, hogy az iskolatípus jellemzőinek megfelelő tudást adjon. Részletesebben: az általános iskolának az, hogy egy átfogó, alapvető tudást biztosítson, amit illik mindenkinek tudni, a gimnáziumnak az, hogy egy olyan stabil közismereti tudást adjon, amiből bármilyen terület felé lehessen szakosodni, a szakmunkásképzőknek pedig az, hogy egy stabil, piacképes szakmai - elméleti és gyakorlati - tudást is adjon. (Az egyes tárgyak órakeretein persze lehetne vitatkozni, szerintem is sok ésszerűtlenség van benne, de ez már egy más téma.)

Emellett - főleg az általános iskolának - mellékes feladata még a tanulók szociális és erkölcsi fejlődésének a segítése, de ez igazából csak mellékes feladat. A nevelés a család feladata. Lenne.

Viszont itt jön a probléma: az emberek jókora része alkalmatlan a gyereknevelésre, csak követ egy sablont, ami szerinte jó, és amit vélhetően ő is úgy látott/tapasztalt valahonnan. Mindennek tetejében pedig a szerelmi és szexuális élet sokaknál irtózatos nagy tabu, így náluk esély sincs rá, hogy a gyermek a kellő tudást megszerezze ezen téren.

Az osztályfőnöki óráknak elvileg van ilyen funkciója is, de ez a gyakorlatban aligha valósul meg. Már csak azért sem, mert nagy ívben tojik rá mindenki. Mivel nem osztályzandó tárgy, ezért nem is tartják fontosnak. Csak egy példa: minden általános iskolát végzett ember átesett szexuális felvilágosításon. (7. és 8. osztályban, általában évente 1-1 óra. Nagyon sok, mondhatom...) Meg biológiából is elvileg tanulnak a nemi folyamatokról, külön kiemelve a szexualitással kapcsolatos tudnivalóklat. Mégis, ha végignézel itt a "szexualitás" kategóriában, mást nem látsz, mint teljesen tudatlan tiniket és felnőtteket. F..ngjuk sincs sem a védekezésről, sem a teherbe esés biológiai hátteréről, sem a betegségekről, pedig aztán a szex egy olyan téma, ami érdekli a tiniket. Mégsem ér semmit a felvilágosító óra. Akkor egy olyan téma, mint például a konfliktuskezelés, szerinted hány tanulót érdekelne?

A másik dolog: van, amit nem lehet tanítani. Van, amire az embernek saját magának kell rájönni. De még ha tanítanák is, van olyan makacs az ember, hogy akkor sem hallgat rá. Hány olyan naiv lány van, akinek hiába mondja bárki, hogy mik a jelei, ha csak ki akarják használni, mégis lazán szétteszik a lábukat olyan pasasoknak, akiknek csak egy menetre kell.

Azt viszont nem tartanám hülyeségnek, hogy lélektant is tanítsanak az iskolákban. Persze, sokaknak ez sem érne semmit, de legalább többen lennének, akik képesek úgymond a színfalak mögé látni, és ezáltal hatékonyabban kezelni a fennálló helyzetet.

Csak ugye ameddig a legfontosabb az oktatásban az, hogy 8 éven át heti 2-3 órában tömjék a fejüket olyan tárgyakkal, amire nem azt mondom, hogy tök feleslegesek, de igazából használható tudást nem adnak, meg ameddig a lényeg az, hogy mindennapos testnevelés legyen, addig ne reméljünk pozitív változásokat.

2016. nov. 8. 14:01
 18/37 anonim ***** válasza:
76%

Azt az egyet nem értem, hogy a pi.csába lehetséges, hogy még nem halt ki az emberiség, ha ezeket a fontos dolgokat nem tanították soha az iskolában?!

Nem hiszem el, hogy ilyen szinten életképtelen, semmire se való generáció nőtt fel a számítógép előtt ülve.

Érdekes, ba.szd meg, párkapcsolatról és szakításról nem tudtok információt szerezni. De azt minden 12 éves oda-vissza vágja, hogy mi a BDSM, BBW, anál, orál, swinger, cuckold, meg fa.szom se tudja micsodák.

Komolyan mondom, hogy menjetek most már a búbánatos pi.csába ezzel az állandó sírással!!! Most már a suli és a tananyag is felelős, ha nem tudtok ismerkedni, és nem találtok csajt?! Tudod, ha lenne ilyen tantárgy, akkor úgy megbuknál, mint a sza.r, és akkor azért sírnál itt.

Ezt úgy hívják, hogy nagy betűs élet. Tudod, normális embernek már az oviban is vannak barátai, már az oviban is húzgálják a fiúk a lányok haját (meg a bugyiját a babaház mögött), és kergetik egymást egy pusziért. A Mancika és a Jancsika meg "szerelmes". És képzeld, ba.szd meg, egyikük sem diplomázott le "párkapcsolat és szakítás" tárgyból!

Másrészt: nézz be egyszer egy általános iskolába, hogy zajlik a nemi felvilágosító óra. Hát ott már mindenki, mindent tud, sőt jobban tud, röhigcsélnek, a vagányabbak beugatnak, de pl. kérdése senkinek nincs, semmiről. Azért üzemelt a gyakorin teljes fokozaton őszi szünetben a "terhes lehetek, ha..." szakkör.

Pont ugyanennyire vennék komolyan a fiatalok ezt is.

Érdekes, az nem szokott titeket zavarni, hogy barátaitok nincsenek, társaságba nem jártok, szórakozni nincs kivel elmenni, épp csak az szokott leesni, hogy kéne valakivel dugni ingyen, oszt nincs kinek berakni...

A legtöbben egyébként tök simán, élesben csinálják ezt, nem szituációs játékokban. Odamegy, megszólítja, ha nem sikerül, tanult belőle. Jó és rossz modelleket meg hoz otthonról.

Talán nem a neten, a virtuális világban kéne élni, és akkor nem lennének ilyen gondjaitok. Pár haverral elmentek hétvégén hajtani a csajokat, és megszűnik minden olyan probléma.

2016. nov. 8. 14:08
 19/37 anonim ***** válasza:
Az meg... hát... sztem ha jól nevelik az embert otthon, akkor van annyi IQ-ja, hogy nem támaszt a másikkal szemben teljesíthetetlen elvárásokat... ha a másiknak nincs kedve, gusztusa napi szinten a szexhez, elég elmebeteg állatnak kell lenni, hogy ezen vitatkozzunk, hogy de én márpedig elvárom tőled, mert viszket a micsodám. Egyszer megbeszéljük, aztán ha nincs változás, szakítunk vagy belátjuk. És ezt meg nem az iskolában kellene megtanítani, hanem otthon...
2016. nov. 8. 14:11
 20/37 A kérdező kommentje:
17, Köszi4
2016. nov. 8. 14:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!