Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megbocsájtható az ha a férfi megszorít vagy megmar egy nőt azert mert az felidegesítette?
Szerintem ezt nagyon egyoldalúan nézi mindenki. Mert, ha egy nő úgy viselkedik, ahogy nem illik egy nőhöz és agresszív esetleg vagy ő megy neki egy férfinak, akkor szerintem teljesen jogos, hogy megfogja. Ez nem lehet ennyire fekete vagy fehér a feltett kérdés alapján.
Részletesebben, ha leírná a kérdező, akkor lehetne bármit is érdemben hozzászólni.
Az erőszakot elítélem és én is nő vagyok, de nekem a kérdés alapján nem egyértelmű, hogy azonnal elítélem a kérdezőt is ennyi információ alapján.
Attól függ, nogy mit tett a nó előtte, amiért azt kapja.
Attól még, hogy valaki nő, attól még nem mentesül a tettei következményei alól. Pl. ha előtte a nő kezet emelt a férfira (vagy akár másta), akkor teljes mértékben jogos, ha a férfi is fizikai fájdalommal viszonozza a nő által okozott fizikai fájdalmat.
Vagy ha a nő olyat tett, amiért egy nálam nagyobb darab férfinek is nekimennék (kevés ilyen dolog van, de van), akkor értelemszerűen azt egy nő se fogja csak azért ép bőrrel megúszni, mert ő nő.
Szóval a megbocsáthatóság / jogosság eldöntéséhez azt is tudni kéne, hogy mivel is idegesîtette fel a nő a férfit.
"Mert, ha egy nő úgy viselkedik, ahogy nem illik egy nőhöz "
Például nem főz vacsorát? Megnézett egy másik pasit? Vagy hogy érted?
Bocsi, de ez nem ok az agresszióra.
Ha a nő támad, az nyilván más, de a kérdésben nem erről volt szó, hanem arról, hogy felidegesítette a viselkedésével, ez pedig nem ok a fizikai cselekedetre.
Hisztis, idegesítő nőt ott kell hagyni, az erőszakra ez nem mentség.
#16 A nem nőhöz illik a verekedés és az agresszív viselkedés meg a provokálás, amikor nekimegy valakinek. :)
Természetesen nem az ősi női és nem igazán felvilágosult nézetből gondolom, mert a 21.században élünk és én sem főzök minden nap meg nem leszek rabszolga sem, kimondom a véleményem és vállalom stb... :)
Az agresszivitás nem illik senkihez sem, sem a nőhöz sem a férfihoz, de szerintem az aki nőként a harcosok klubjában érzi magát és neki megy mindenkinek, akinek nem egyezik az övével a véleménye az már szánalmas kategória. :)
Van mindkét nemnél olyan eset, amikor elvetik a súlykot, de azt gondolom, hogy ebben az esetben nem ismerjük a konkrét szituációt, ezért sem lehet konkrét igen vagy nem a válasz erre a kérdésre. :)
Nőként írok. Attól függ, miért... mert ha
- ok nélkül megüti a ffit
- vagy pl. anyázza - ezért én osztottam már ki olyan pofont, hogy a barátnőm sírva rohant haza
- de a minősíthetetlen hiszti, vagy provokálás is elég ok - legalábbis engem pillanatok alatt felb.nak az ilyen emberek, és ha ütni nem is, de ordítani szoktam velük, ami - tekintve, hogy egyébként csendes vagyok - rögtön hat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!