Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mennyi beleszólás van ebben a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi beleszólás van ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek arról ha lakásvásárlás előtt vagyunk. Nekem nincs vagyonom egyrészt másrészt a párom nem is szeretné ha közös lenne a lakástulajdon. Ő dolgozott meg a pénzért amit összespórolt rá plusz a családi öröksége. Így viszont az van hogy semmi beleszólásom nincs. Hagyjam el vagy mit lehet ilyen helyzetben tenni?
2016. szept. 14. 12:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem érdekelne, nem zavarna, addig amíg a ház milyenségébe van bele szólásom.

Pl.:

-Hány szoba legyen benne, mert ennyi-vagy annyi gyerek van tervben.

-Közösen beszéljük meg milyen színek domináljanak, berendezés, stb...

-No meg persze veszekedésnél ne halljam azt, hogy "az én házamban".

Szüleimnél is úgy volt, hogy apám nevén van a ház. Mindent anyám irányít. Fontosabb dolgokat megbeszélés alapján. Nincs enyém-tied.

Aztán 18 éves koromban megvették nagymamámnak a szomszéd házat. Az anyám nevére került. Na attól kezdve, amikor nem, vagy nehezen egyeztek ki, akkor oltak olyan vicceskedő beszólások, hogy "menj a saját házadba és ott parancsolgass". Adig soha. De ez tényleg csak vicc volt, soha nem komolyan mondták. Tudják, hogy hiába van pénz, semmire nem mennek a másik nélkül.

Néhány jogi dologban meg még előny is, ha nem minden közös.

2016. szept. 14. 13:16
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Normális esetben ebből nincs probléma. Tavaly vettünk lakást párommal. Mivel az én megtakarításomból ment, csak az én nevemen van. Ettől függetlenül együtt rendeztük be, együtt választottuk a színeket, stb.
2016. szept. 14. 13:23
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Külön választanám a tulajdonjogot és a beleszólást. Az elsőt el tudom fogadni, jogosnak is tartom. Azt viszont nem, hogy egy párkapcsolatban az egyik fél teljesen el van nyomva, nincs "szavazati joga", pedig ő is ott lakik, gondolom a fenntartási költségekbe is beszáll. Na, ezt már biztosan nem nyelném le.
2016. szept. 14. 13:27
 4/11 A kérdező kommentje:
Nálunk általában az van hogy a párom akara domináns lenni mindenben. Aztán óriási veszekedés és megcsinálja végül amit mondok.
2016. szept. 14. 13:27
 5/11 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem szállok bele a költségekbe.
2016. szept. 14. 13:29
 6/11 anonim ***** válasza:
16%
Te boltba is igy mesz akkor ezek szerint? Nulla forinttal, de azert a kenyeret adjak oda, mert kulonben hiszti lesz? Szalljal mar le a magas lorol...
2016. szept. 14. 13:37
 7/11 anonim ***** válasza:
Pontosan ebben a cipőben voltam tegnapig. Én voltam az, akinek a családja jóvoltából házat tudtunk volna venni, én még vettem volna fel hitelt, így a ház természetesen az én nevemen lett volna. Mindenben próbáltam a párom kedvében járni, hogy ne érezze magát kívülállónak, a falak színét, a berendezést, garázst, minden kívánságát lestem. Aztán, lassan már ott tartottunk, hogy bár semmiben nem segít sem anyagilag, sem fizikailag, tőlem elvárt volna mindent.
2016. szept. 14. 13:46
 8/11 A kérdező kommentje:
A párom nem akarja hogy beleszálljak anyagilag. Mondván ez az ő örökségéből lesz úgyis illetve az ő pénzéből. Nem akar kihasználni én építgessem a saját egzisztenciám ne közösködjünk mert ha netán válás lennne akkor csúnya ez az osztoszkodás. Szerinte így tiszta a helyzet hogy külön van ez a része.
2016. szept. 14. 13:55
 9/11 anonim ***** válasza:

Egy pillanat. Ti házasok vagytok?

A spórolt pénz közös, ha csak nem tudja igazolni, hogy már a házassága előtt meg volt. Az örökség a saját tulajdona, de a közös pénzből finanszírozott rész a tied is. Lényegtelen, ki mennyit keres, vagyonközösség van. És az is lényegtelen, hogy papíron kinek a nevére van íratva a ház egy esetleges válás esetén.

2016. szept. 14. 14:34
 10/11 fru_ ***** válasza:

Jó így élni?

'Aztán óriási veszekedés és megcsinálja végül amit mondok.' - én nem csodálom, hogy más most az jár a fejében, hogy mi lesz, ha vége lesz?

Mibe szeretnél beleszólni?

2016. szept. 14. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!