Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi beleszólás van ebben a helyzetben?
Engem nem érdekelne, nem zavarna, addig amíg a ház milyenségébe van bele szólásom.
Pl.:
-Hány szoba legyen benne, mert ennyi-vagy annyi gyerek van tervben.
-Közösen beszéljük meg milyen színek domináljanak, berendezés, stb...
-No meg persze veszekedésnél ne halljam azt, hogy "az én házamban".
Szüleimnél is úgy volt, hogy apám nevén van a ház. Mindent anyám irányít. Fontosabb dolgokat megbeszélés alapján. Nincs enyém-tied.
Aztán 18 éves koromban megvették nagymamámnak a szomszéd házat. Az anyám nevére került. Na attól kezdve, amikor nem, vagy nehezen egyeztek ki, akkor oltak olyan vicceskedő beszólások, hogy "menj a saját házadba és ott parancsolgass". Adig soha. De ez tényleg csak vicc volt, soha nem komolyan mondták. Tudják, hogy hiába van pénz, semmire nem mennek a másik nélkül.
Néhány jogi dologban meg még előny is, ha nem minden közös.
Egy pillanat. Ti házasok vagytok?
A spórolt pénz közös, ha csak nem tudja igazolni, hogy már a házassága előtt meg volt. Az örökség a saját tulajdona, de a közös pénzből finanszírozott rész a tied is. Lényegtelen, ki mennyit keres, vagyonközösség van. És az is lényegtelen, hogy papíron kinek a nevére van íratva a ház egy esetleges válás esetén.
Jó így élni?
'Aztán óriási veszekedés és megcsinálja végül amit mondok.' - én nem csodálom, hogy más most az jár a fejében, hogy mi lesz, ha vége lesz?
Mibe szeretnél beleszólni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!