Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek ilyen mélyről...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ilyen mélyről sikerülhet még megmenteni egy párkapcsolatot, vagy ne is próbálkozzunk?

Figyelt kérdés
7 éve vagyunk együtt az élettársammal (én 36 éves nő, ő hasonló korú férfi), két kisgyerekünk van. Borzalmasan megromlott a kapcsolat, többször szóba került a szakítás a részemről, ő igazából még mentené. Szerintem esélytelen már a dolog, az az igazság hogy már azt sem bírom, ha hozzámér. Nem akarok belemenni, hogy kinek a hibájából fajultak idáig a dolgok, de egyetlen dolog miatt hajlanék a maradásra, az pedig a két gyerek. Amúgy lenne hova mennem, saját lakásom van ami jelenleg bérbe van adva. Most az ő lakásában élünk. Pár napja volt egy olyan megjegyzése, amiből azt szűrtem le hogy ő már próbálkozik valaki mást keresni. Eddig elvileg nem volt megcsalás köztünk (én biztosan nem csaltam meg, őbenne nem vagyok 100%-ig biztos, de talán nem...). Tapasztalat szerint ilyen helyzetből meg lehet még menteni egy kapcsolatot, vagy sem?
2016. szept. 9. 11:41
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
38%
Hát, akkor így talán külön. Amúgy ha emberileg lett volna ott még valami, csak vonzalmilag nem, akkor lehetett volna azt is, hogy nevelitek egy háztartásban a gyerekeket és mindenkinek lesznek szabad estéi. És akkor kapnak a gyerekek két boldog szülőt. A szülők meg feláldozzák, hogy mással lesz rendes kapcsolatuk, de valamit megkapnak a friss örömből. De így szerintem ez sem elég, mert így nincs hova hazamennetek...
2016. szept. 9. 12:13
 12/24 anonim ***** válasza:
64%

Nézd, nekem 8 éves koromban elváltak a szüleim. Tehát tapasztaltam a "családos" és az apa nélküli életből is. Hiába voltak együtt a szüleim, nem szerették már egymást, ezt kiskoromban is láttam. Sokat veszekedtek, de ha épp nem veszekedtek is érezni lehetett. A gyerek nem hülye! Én sem voltam az, mi is elmentünk ide-oda, de nem volt az igazi. Nálatok sem az igazi, szóval akárhogy erőlteted, a gyerekeid igen hamar le fogják vágni, hogy mi van.

Nem sérültem, csak mert elváltak anyámék, sőt, utána sokkal jobb lett, anyám, apám boldogabb lett.

Te még nagyon fiatal vagy, simán találnál valakit mellesleg.

2016. szept. 9. 12:16
 13/24 Noblesse Oblige ***** válasza:
50%

A kapcsolatot akkor lehet megmenteni, ha mindketten komolyan akarjátok. Ilyenkor nincs más hátra, mint kiteríteni a lapokat az asztalra és átbeszélni, hol, mi, miért romlott meg. És megbeszélni, hogy lehet ezen változtatni, vagy tenni, hogy ne legyen ilyen a jövőben.

De szemlátomás, itt mindenki csak száját jártatja, hogy akarja, hogy jobb legyen, csak egyikőtök sem erőlködik igazán. Szóval így nagyon nincs mit megmenteni.

2016. szept. 9. 12:23
 14/24 A kérdező kommentje:
Bennem felmerült már az, hogy felajánlom neki hogy ha akar (mivel már említette), akkor ismerkedjen, én nem fogok de mivel már nem akarok tőle semmit ezért nem igazán zaklatna fel, ha ő ismerkedne. És maradnánk együtt, bár nem tudom hogy attól a folyamatos veszekedések megszűnnének-e.
2016. szept. 9. 12:24
 15/24 A kérdező kommentje:
Pedig a tavaszi incidens után nagyon ígérgetett, sírt is (soha addig...), mindent bevetett. Én nem teszek érte, mert már nem látom értelmét, szerintem veszett fejsze nyele, csak a gyerekek miatt van lelkiismeret furdalásom.
2016. szept. 9. 12:25
 16/24 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem ennek úgy van értelme, ha köztetek van még valami erős kötelék. Ha semmi, akkor szerintem ne. Csak a gyerekekért ne. Akkor igen, ha alapvetően van valami jó nektek abban, hogy együtt éltek, hogy beszélgettek stb. Csak éppen a nemi dolgok már nem olyanok. De nálad nem látom mi jó van neked ebben.

Szerintem vizsgáljátok meg nagyon magatokat. Lehet azt lehetne, hogy beszéljétek meg első lépésben, hogy ok vége, de egy háztartásban maradtok mondjuk év végéig, mint két egyetemista. És nézzétek meg van e ott még valami fontos. Bár amúgy arra készüljetek, hogy csak most jön a tél és a hangulat zuhanás mindenkinél...

2016. szept. 9. 12:28
 17/24 anonim ***** válasza:
57%
#16vagyok: mármint annak értelme, hogy ismerkedjetek másokkal.
2016. szept. 9. 12:29
 18/24 Költőnő? ***** válasza:
57%
Le kell zárni és úgy ismerkedni másokkal. Ha kulturált lesz a szétválás, akkor a gyerekek is jobban átvészelik majd. Hazugságban nincs értelme élni, az hosszabb távon többet árt, mint használ.
2016. szept. 9. 13:53
 19/24 anonim ***** válasza:
28%
Majd megjön az eszed és ott hagyod, pár hónap még vagy év de kibírod.
2016. szept. 9. 13:54
 20/24 anonim ***** válasza:
13%

Mindig szegény gyerekek szívnak. Őket sajnálom csak.:(

Mi az, hogy nem kívánod azt az embert, akivel két gyermeket bevállaltál? Mégcsak nem is egyet.

Nem baj, majd jön a következő, vele is pár év, aztán kuka megint.

Azért nekem nem ez a példa, én mást hozok otthonról. Mondjuk házasság nélkül nem is szülnék. Én már csak ilyen nagyon maradi vagyok.:)

2016. szept. 9. 16:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!