Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit szólnátok hozzá, ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit szólnátok hozzá, ha a barátnőtök megszabná, hogy mit vehetsz meg a saját, spórolt pénzeden és mit nem?

Figyelt kérdés

Mindezt úgy, hogy még nem költöztetek össze, nem is vagytok közös kasszán és alig 1 éve vagytok együtt, miközben te egyetem mellett egész nyáron rendesen dolgoztál, és sokat spóroltál azért, hogy az a pénz meglegyen.

Szeretnél venni belőle valamit (lényegtelen, hogy mit... új számítógépet, egy autót, akármit), és direkt erre gyűjtöttél egész nyáron, de amikor a barátnőd megtudja, akkor kerek-perec kijelenti, hogy ő ehhez nem járul hozzá, és ha meg mered venni, akkor szakít veled?

Csak azért, mert szerinte butaság az, amit venni akarsz és úgy tartja jónak, ha te inkább félreteszed azt a pénzt a közös jövőtökre?

Szóval, szerintetek mit kéne erre lépnem?

2016. aug. 25. 13:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Nő vagyok és nagyon felháborítónak tartom a barátnőd viselkedését. Ha krvákra és kokainra akarnád költeni a pénzt, akkor érthető lenne az, hogy beleszól, de gyanítom nem erről van szó :)

Nincs semmi köze hozzá és ha ezért szakít veled, akkor hidd el, nem kár érte. Ezt mégis hogy gondolta? Még ha közösen vezetnétek egy megtakarítási számlát, amire egyenlően beletesztek, de te emiatt nem tennél semmit a "közösbe" még azt modnanám, hogy oké, de ennek hiányában csak gusztustalan manipuláció a részéről. Átgondolnám a helyedben ezt a kapcsolatot.

2016. aug. 25. 13:42
 12/21 anonim ***** válasza:
Nem szabná meg :D weheheheheeee
2016. aug. 25. 13:44
 13/21 Költőnő? ***** válasza:
Hát ha már most ilyen szinten beleugat olyanba, amiről max véleménye lehet, az nem tudom mit vetítene későbbre előre... tőlem mehetne arra, amerről jött. Pffff...
2016. aug. 25. 13:49
 14/21 A kérdező kommentje:

Jó lenne, ha meg tudnám értetni vele, hogy ettől még szeretem és komolyan tervezek vele, de nem szabhat meg mindent ő. Eléggé túlérzékeny néha sajnos... de nem tudom, hogy az ilyen nőket hogyan lehet kezelni.

Ebben tudnátok esetleg tanácsot adni?

2016. aug. 25. 13:55
 15/21 anonim ***** válasza:
Ám legyen, de akkor én is az övét. Nincs több "plaza meg sopping".
2016. aug. 25. 14:10
 16/21 Költőnő? ***** válasza:
Ezt nem lehet finoman. A tiltás és a zsarolás nem érzékeny lélekre utal. Max ezt ő is elhiszi, de attól még nem igaz.
2016. aug. 25. 14:18
 17/21 anonim ***** válasza:
Úgy tűnik, ebben a kapcsolatban finoman szólva nem Te vagy a domináns fél, ő hordja a nadrágot. Nos semmi jogalapja a dologra. A helyedben lapátra tenném. Nőként mondom ezt.
2016. aug. 25. 14:19
 18/21 anonim ***** válasza:
Mondd neki hogy jól van félre teszed a pénzt a közös jövőtökre, de ő is csak azt vehet magának amit te megengedsz:) Mert te sem akarsz egy olyan kapcsolatot amit a másik fél nem tart komolyan.
2016. aug. 25. 14:25
 19/21 anonim ***** válasza:
Én mindaddig nem szólnék bele a párom költekezésébe, amíg képes spórolni, előre tervezni, és beosztani a pénzt, és nem kuncsorog folyton mindenkinél egy kis kölcsönért.
2016. aug. 25. 14:25
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

A párom iszonyúan szórja a pénzt, minél többet kap (sokszor olyan dolgokra, amiknek baromira semmi értelme), annál jobban, ezért megkért, figyeljek, mire költ, és legyen baromi szigorú és racionális, ne is kíméljem. Nem is teszem. DE! Eszembe nem jutna azt mondani, hogy szakítok vele, ha ezt vagy azt megveszi, és zsarolni azzal, hogy nem szereted... Hát a jó édes... Ez színtiszta zsarolás, ami mögött egy logikus érv sincs, pusztán a hiszti. Mert ha még közös lakásra gyűjtenétek, te pedig valami iszonyatos drága marhaságra költenél, akkor megérteném, de elmondásod alapján ez nem áll fenn. Erre gyűjtöttél, dolgoztál. Innentől kezdve semmi köze hozzá. A véleménye meglehet, el is mondhatja, de ez... Engem is érdekelne amúgy, ő mennyit tesz félre.

Hogy hogy kezeld? Őszintén megmondom, ilyen hisztis zsarnokokkal nem kezdenék, de... Talán egy próbát megér ez: beszéljétek meg, hogy mindketten mentek dolgozni/szereztek ösztöndíjat, vagy ha kaptok pénzt, akkor minden hónapban x%-át félreteszitek akár egy közös perselybe, persze vezetitek is, ki mennyit tesz bele, és az a közös jövőtökre van félretéve. Vagy amire akarjátok. Lehet, ez megnyugtatja, de nem tudom.

De semmiképp se hagyd magad zsarolni! Megdolgoztál valamiért, nem szabhatja meg más, mit csinálsz vele.

2016. aug. 25. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!